petto 22.09.08, 12:38 ile czasu ma kupujący na wpłatę pieniedzy na konto, po zakupie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia5 Re: allegro 22.09.08, 12:39 Różnie. Z reguły na stronie sprzedającego jest napisane.Najcześciej jest to 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: allegro 22.09.08, 12:39 wg regulaminu allegro 7dni,ale generalnie niektórzy sprzedawcy piszą ,że czekają 14 dni.. Ja ostatnio kupowałam coś dosc drogiego i zaplaciłam po 3 tygodniach-ale oczywiscie w porozumieniu ze sprzedawca. Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: allegro 22.09.08, 12:41 minęło 8 dni, nie ma kontaktu.Komentarz negatywny? mam nowe konto, i boję sie ze komentarz dostanę w odpowiedzi tez nbegatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: allegro 22.09.08, 12:42 Jest taka opcja - przypomnienie kupującemu o zawarciu transakcji. Jeśli minęło 8 dni bez odzewu, to teraz powinnaś użyć własnie tej opcji. Dzięki temu masz "podkładkę", że próbowałaś się skontaktować Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: allegro 22.09.08, 12:44 powiedzcie mi jeszcze po jakim maksymalnym czasie musze zapłacic rachunek z allegro? jak oni licza ten czas? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: allegro 22.09.08, 12:46 z tego co pamietam, chyba raz na miesiac musisz uiscic wszystkie oplaty ale nie jestem pewna, bo raczej kupuje niz sprzedaje Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: allegro 22.09.08, 12:50 Wysyłają rachunek miesięczny. Jeśli nie zapłacisz w terminie, to zablokują ci możliwość wystawiania aukcji. Mi chyba kolejny raz zablokowali, bo ja leniwa jestem i nie chce mi się 8 zł przelać. Odpowiedz Link Zgłoś
petto Re: allegro 22.09.08, 12:51 dirgone napisała: > Wysyłają rachunek miesięczny. Jeśli nie zapłacisz w terminie, to zablokują ci > możliwość wystawiania aukcji. Mi chyba kolejny raz zablokowali, bo ja leniwa > jestem i nie chce mi się 8 zł przelać. dzie ten rachunek wysyłają Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: allegro 22.09.08, 12:54 Mailowo, na adres, który podałaś w allegro. Oczywiście możesz sobie w każdej chwili podejrzeć te rachunki, a ten mail to raczej takie przypomnienie o płatnościach niż rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: allegro 22.09.08, 12:48 Wejdź w zakładkę "Sprzedałem". W prawym dolny rogu masz "Zwrot prowizji". Pokaże ci się zakończona aukcja, a przy niej "przypomnij kupującemu". Jeśli kupujący się nie odezwie, możesz się ubiegac o zwrot prowizji od allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: petto 22.09.08, 12:45 a wyslalas kupujacemu dane dot. przelewu? czy w ogole sie z soba kontaktowaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: petto 22.09.08, 12:48 no to wyslij maila z przypomnieniem do kupujacego, a w razie braku reakcji w ciagu 7 dni od nadania maila zwroc sie do allegro o odstpienie z oplaty operacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
moguer Re: allegro 22.09.08, 15:44 Według regulaminu kupujacy ma 7 dni na wpłate, jezeli mineło a Ty nie masz kasy to wchodzisz... rachunki potem w zwroty.We zwrotach masz wszystkie sprzedane swoje rzeczy szukasz osoby od której nie masz wpłaty.Wciskasz obok niego opcje przypomnij kupujacemu,to taki @, który zostanie wysłany do kupujacego.Jezeli po 4 dniach kupujacy sie nie odezwie, wysyłasz formularz zwrotu prowizji (jest pod spodem pod przypomnij kupujacemu), jezeli po 7 dniach kupujacy sie nie odezwie allegro zwraca Ci prowizje, Ty z czystym sumieniem wystawiasz negatywa piszesz, ze allegro zwróciło prowizje i mysle ze nawet jak dostaniesz negatywa to nikt go nie bedzie powaznie brał pod uwage.Ja tak czesto robie i nikt w odwecie nie wystawia mi negatywa, w koncu ja czekam wystarczajaco długo na kase. Odpowiedz Link Zgłoś