Dodaj do ulubionych

jaki fotelik samochodowy ?

18.10.03, 13:19
Mój synek ma prawie 3,5 roku, razem z całym "ekwipunkiem": kurtka, buty itd. waży ok. 17kg. Fotelik jest przystosowany dla dzieci do 18 kg. Czy powinnam mu kupować już nowy? Czy musi być fotelik, czy wystarczy tylko podkładka? Kiedy Wy zmieniałyście fotelik na większy? Pozdr. Aga
Obserwuj wątek
    • joana12 Re: jaki fotelik samochodowy ? 18.10.03, 15:31
      Dołączam się do tego pytania. Mój Kuba ma już ponad 18 kg, ale foteliki od 18-
      36 też nie są wygodne, ponieważ w ubraniu zimowym ledwie się w nich mieści. Od
      kiedy można używać tylko podwyższenia pod pupę. Dzięki za poradę
      Pozdrowienia Asia i Kuba
      • anma Re: jaki fotelik samochodowy ? 18.10.03, 22:39
        Mój synek teraz waży 21 kg, ale jeszcze latem (ważył 1iosną 19,5, a w wakacje
        około 20kg) jeszcze jeździł w tym foteliku do 18 kg. Było to podyktowane tym,
        ze dość dużo podróżowaliśmy i ten fotelik (mieliśmy Chicco Shutle) był bardzo
        wygodny do spania w czasie podróży, miał regolowane położenie i w ogole był
        fajnysmile) Trudno nam się było rozstać z nim... Ale nie było rady, trzeba było
        zmienić fotelik. Po wielu przymiarkach i poszukiwaniach kupiliśmy Bebe Confort
        Hipsos. Jesteśmy zadowoleni z niego. Jest wygodny, łatwo się zapina, itp.
        Oczywiscie jest mniej wygodny na dalsze wyjazdy, bo jak dziecko chce się
        zdrzemnąć to się kiwa do przodu i zwisasad( Ale jak nie śpi to jest wszystko
        super. Mój synek ma awaryjną podkładkę w samochodzie dziadka. Podkłądki można
        używać od 15 kg, ale nie polecam dla nawet dla czterolatka. Mój czterolatek,
        mimo ze wagowo dawno już moze jeździć na podkładce (waży 21 kg) nie
        utrzymuje "pionu" na podkładce. Każdy zakręt to przechylanie się dziecka na
        boki, raz nawet uderzył się w szybę, na szczeście nie mocno. Dziecko musi być
        stabilnie, panować nad swoim ciałem zeby mogło bezpiecznie jeździć na
        podkładce. A poza tym w foteliku chronią go dodatkowo boki i zagłówek
        fotelika. To takie moje spostrzeżenia...
        Pozdrawiam
    • aga11 Re: jaki fotelik samochodowy ? 20.10.03, 11:30
      Zrobiłam rekonesans w sklepie i: są foteliki dla dzieci od 15-36 kg.
      Rzeczywiście wydaje mi się, że taki fotelik jest trochę za duży dla synka, ale
      z kolei w tym mniejszym jest mu ciasno, gdy ma ciepłą kurtkę. Fotelik Chicco ma
      odpinane oparcie, tak, że gdy dziecko jest już wystarczająco duże (24 kg)
      zostaje sama podkładka. Dodam, że ten fotelik kosztuje 350 zł, jest chyba
      najtańszy z tych markowych, a dodatkowo w "Dziecku" jest w tej chwili czek na
      50zł zniżki na ten fotelik. Chyba kupię ten fotelik. Mój synek miał już dwa
      foteliki Chicco - pierwsze było nosidełko, i byłam z nich zadowolona. pozdr.
    • cetebe Re: jaki fotelik samochodowy ?do aga11 20.10.03, 17:22
      Witaj!
      a może byłabyś zainteresowana sprzedażą tego fotelika do 18kg?
      Proszę odpowiedz
      • carlafehr Re: jaki fotelik samochodowy ?do aga11 20.10.03, 18:29
        Zgadzam się z jedną z poprzedniczek, że 3,5 roku to za mało na sam poddupnik.
        Oprócz wagi ważny jest też wzrost dziecka: dziecko musi byc na tyle wysokie,
        zeby suiedzącemu na podstawce dziecku pas samochoowy nie zachodzil na szyje.
        Foteliki 15-36 maja specjalne zaczepy na pasy samochodowe, w celu unikniecia
        niewlasciwego polozenia pasa.

Do Cetebe:
        sorry za wtręt ale mam do sprzedania fotelik chicco schuttle do 18 kg. Jesli
        bylabys zainteresowana, to prosze o postna kubek91@wp.pl

MonikaS
        • anma Też mam do sprzedania Chicco Shuttle do 18 kg 20.10.03, 22:21
          Jeśli ktoś zainteresowany to prosze o informacje na maila anjen@wp.pl
          Pozdrawiam smile)
      • aga11 Re: jaki fotelik samochodowy ?do aga11 22.10.03, 14:06
        Hej! Ten fotelik bierze ode mnie moja przyjaciółka dla swojej dzidzi. pozdr.
        P.S. A może warto byłoby założyć na forum giełdę używanych sprzętów dziecięcych? Jak myślicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka