maja11-25 24.10.08, 14:27 witam co myslicie o nosidelkach na szelki noszone przez mamy w srodku z noworodkem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: nosidelka 24.10.08, 14:32 a dokładniej o co pytasz? i o jakie nosidełko? bo to tez ma ogromne znaczenie. Nie ma chyba takich, w których nosi się noworodki. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: nosidelka 24.10.08, 14:43 te nosidelka maja z tylu szelki skrzyzowane nosi sie je z przodu wiele razy widzialam jak mama szla z takim nosidelkem a w srodku ma malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: nosidelka 24.10.08, 14:46 te nosidelka sa na allegro ' nosidelka i chusty' Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: nosidelka 24.10.08, 15:06 tak, ja wiem o jakie nosidełko chodzi, ale nikt nie nosi w nich noworodków. Niemowlaki, owszem. Tych nosidełek jest mnóstwo, sa bardzo dobre i sa takie, którymi można zrobić dziecku krzywdę. Więc pytanie- co sądzicie... jest zbyt ogólne. Ja np o baby bjorn sądzę, że jest super, natomiast czegoś, co wyglada jak szmatka, w zyciu bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonsa Re: nosidelka 24.10.08, 17:51 Wszelkiego typu nosidełka, w których dziecko wisi na kroczu są niezdrowe dla maluchów i ich kręgosłupów. A noszenie dzieci przodem do świata jest najgorszą z pozycji. Jeśli chcesz nosić dziecko to lepiej w chuście lub w nosidłach ergonomicznych (chyba widizałam ostatnio na allegro manduki- ale są drogie ok. 300zł). Jest gdzies nawet na gazecie forum chustowe, musiałabys poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: nosidelka 24.10.08, 17:59 chcialam sie tylko zorjentowac wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: nosidelka 26.10.08, 10:02 super, ze nie kupisz, bo to kiepski pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: nosidelka 26.10.08, 10:06 nie kupuje mam fotelik samochodowy bedzie mi tez sluzyl wkoncu to tez nosidelko pozdrawiam maja Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 Re: nosidelka 26.10.08, 11:36 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 na tym forum można się wiele dowiedzieć o chustach i nosidłach. ja mam właśnie takie "szmatki" i jestem bardzo zadowolona - w życiu nie kupiłabym nosidła wisidła- baby bjorn-a juz tym bardziej żeby nosić dziecko przodem do świata. makabra! mam chustę długą wiązaną 4,6 i nosidło mei tai-jestem rehabilitantem i to polecam z reką na sercu a przede wszystkim dla dobra dzieciaczka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: nosidelka 26.10.08, 12:09 duzo zwolenniczek maja te chusty ale ceny tez sa ladne pozdrawiam i dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: nosidelka 27.10.08, 09:28 mialam rozne chusty,niedawno dla mojego roczniaka na sporadyczne wypady kupilam dluga samorobke. koszt niewielki,pewnie i troche mniejszy komfort noszenia ale nosi sie SUUPER Odpowiedz Link Zgłoś