Dodaj do ulubionych

Chusta, nosidelko w ciazy

18.03.13, 13:50
Mam 14-miesiecznego synka i jestem w kolejnej ciazy (4ty miesiac). Sporo korzystam z chusty i nosidelka (ergobaby), zarówno na spacerach, szybkich zakupach jak i czasem dla uspokojenie i uspienia Malego. Czy bezpieczne jest umieszczanie tego dziesieciokilowego tobolka na brzuchu? Na razie jeszcze nie mam brzucha (no i dziecko w koncu plywa sobie w tym worku z woda), ale za miesiac-dwa?

W sumie moglabym sprobowac przerzucic już Malego na plecy, ale wydaje mi się to wyzsza szkola jazdy. Poza tym, za pare dni lece sama z Malym (lot z przesiadka) wiec będę musiala się z nim przemiescic szybko i sprawnie z jednego terminala na drugi. Nie będę mieć pod reka nikogo, kto by mi pomogl umiescic go na plecach, a pospiech w podrozy to może nie najlepszy moment na eksperymenty. Pozostaje nosidelko i Maly na brzuchu. Bo na rekach to już się nie podejmuje.

Nosilyscie w ciazy? Do kiedy?
Obserwuj wątek
    • ya-to Re: Chusta, nosidelko w ciazy 19.03.13, 08:10
      Na brzuchu to może być mało komfortowo zwłaszcza dla Ciebie. Twój kręgosłup jest obciążony przez rosnący brzuszek a środek ciężkości wciąż się przesuwa. A myślałaś o wiązaniu na boku? W kółkowej idzie sprawnie i szybko - to tak w zakresie terminali :) No i koniecznie z ginem porozmawiaj, bo dźwiganie malucha w ciąży może się okazać po prostu niebezpieczne.

• panna.z.wilka Re: Chusta, nosidelko w ciazy 19.03.13, 11:51
      żadna tam wyższa szkoła jazdy ;)
      najpierw pobaw się z nim we wkładnie go na plecy bez nosidła. ot, żeby się oswoił. polecam przez biodro.
      a następnie to samo z nosidłem. do tego naprawdę nie potrzeba drugiej osoby. dla pewności popróbuj nad łóżkiem czy kanapą ;)
      a na lotnisko też polecam kółkową. najlepiej pożyczoną.
      • coronella Re: Chusta, nosidelko w ciazy 19.03.13, 13:03
        eee, ja 3 miesięczną córkę zaczełam na plecach nosić :)) wkładam ją na siedząco, na tapczanie. Taki 14 miesięczniak to sam Ci wejdzie :)
    • trusia-agusia Re: Chusta, nosidelko w ciazy 23.03.13, 11:15
      Generalnie na brzuchu to już nie bardzo. Najlepiej na plecach, ewentualnie na biodrze. A na lotnisko faktycznie najlepsza jest kółkowa (sprawdzone)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka