j_lu 24.10.03, 13:14 Czy ktoś widział lub kupił dla dziecka kapcie filcowe z Tombuta??? Będę wdzięczna za opinie!!! Zastanawiam się czy są dobre do chodzenia po domu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronka Re: TOMBUT-pytanie? 25.10.03, 16:07 Ja kupuję kapcie z tombutu z zamszu dla moich dzieciaków. Córka ma już 10 lat i już w takich nie chodzi, ale używałą jak by ła mniejsza. Synek ma 2 latka i od kiedy zaczął chodzić to po domu ma zawsze Tombuty. Są naprawdę fajne. Cena przystępna 30-35 zł, z zamszu w kolorach granat, rudy, bordo i miodowy. Sztywna piętka, przewiewne, noga się nie poci. Z czystym sercem polecam. Pozdrawiam Daga z Jasiem (2) i Miką (10) www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=6909827 Odpowiedz Link Zgłoś
komaria1 Re: TOMBUT-pytanie? 26.10.03, 18:13 Ta firma nie robi butów z filcu, jedynie z zamszu lub skóry licowej (możesz sprrawdzić sama na ich stronie w internecie www.tombut.com.pl).ja mogę też ci je polecić, synek używa po domu już trzecią parę i napewno nie ostatnią. Zaczynał od nr 19 i to właściwie były jego pierwsze buciki, w których szlifował sztukę chodzenia. Według mnie są fajne: dość przewiewne, lekkie, łatwo regulowalne (jesli takie słowo istnieje). Te najmniejsze numery mają przytwierdzony dzwoneczek. Jedynym ich mankamentem, według mnie, jest to, że wszystkie mają na nosku skórzany kwiatek, ale można go na szczęście zdjąc, bo nie jest przytwierdzony na stałe. JA OSOBISCIE ROBIĘ Z KWIATKA KÓŁECZO. POZDRAWIAM MARIA Odpowiedz Link Zgłoś
libra.alicja Re: TOMBUT-pytanie? 26.10.03, 19:47 komaria1 napisała: > Ta firma nie robi butów z filcu, jedynie z zamszu lub skóry licowej (możesz > sprrawdzić sama na ich stronie w internecie www.tombut.com.pl). Tombut od niedawna robi kapcie filcowe. Są na stronie internetowej w dziale Nowości. Z opisu winika, że mają sztywny zapietek i podeszwę Thomasa, więc ortopedycznie są takie jak te zamszowe. Nie wiem tylko jak filc przepuszcza powietrze, na pewno są to kapcie cieplejsze. Moja córka cały rok nosi w domu zamszowe te wyższe (LW) i polecam je bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
amadores Re: TOMBUT-pytanie? 27.10.03, 14:07 Witam! Ja również ostatnio kupiłam mojej corce kapciuszki Tombut - wybrałam opcje bucików bez palca (sandałki). Zdecydowała sie na nie dlatego, ze wykonane sa ze skórki, trzymaja nozke, ale nie sa zbyt wysokie. W czerwcu byłam u ortopedy, który przestrzegał mnie przed zakładaniem dzieciom zbyt wysokich butów, powiedział ze jest przerazony jak widzi zdrowe nozki w "ortopedycznych" bucikach. Uczulił mnie, ze mięsnie sie przyzwyczajaja i nie pracuja samodzielnie, podobnie jest w przypadku zbyt wyszukanych wkładek. Jesli chodzi o filcowe kapciuszki ta sa takie sobie- dostepne były jedynie w takim szarym kolorze i stwierdziłam, ze w skorkowym buciku nozka lepiej oddycha. Pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś