Dodaj do ulubionych

rdza na gresie - co robić?

03.10.10, 23:30
Witajcie, kupiłam gres łazienkowy z Opoczna, seria Metalic silver. Dostawca przywiózł mi paczki w opłakanym stanie, płytki były brudne, paczki przemoknięte jakby tygodniami stały na deszczu. Z białą i grafitową płytką z tej kolekcji nie mam problemu, wystarczy przemyc cifem i brud schodzi, natomiast problem mam z płytką srebrną.

Płytka wygląda tak:

--https://lazienki-plytki.pl/site_media/images/opoczno/data_kolekcje_k007_k007p002.jpg.big.jpg

Ma nierówną fakturę i ma dużo trudnodostępnych malutkich rowków czy dołków.
Płytka powinna być srebrzysta, a część z nich wygląda jakby była przyrdzewiała. Po szorowaniu najpierw ludwikiem, potem cifem, potem jakims płynem do gresu te bardziej wystające czesci płytki wróciły do srebrzystej barwy, natomiast w rowkach nadal widnieje rdzawy kolor. Moze ktos ma pomysł co z tym zrobic?

MOze jakis srodek do rdzy? ale czy nie zniszczy mi płytek? MOze szorowanie szczoreczką? choc teraz nawet jechanie paznokciem po takim przyrdzewiałym dołku nic nie dało.
Ehh a miało byc tak pieknie...
-----------------
ja też czekam
Obserwuj wątek
    • amelkalexi nie możesz.... 04.10.10, 10:49
      reklamować???
      Ja nie doebrałabym takiej paczki...
      No ale, po fakcie...
      Kup specjalny środek na rdzę...i spryskaj...
      Jeśli boisz się o płytki to je oklej...(ja przed malowaniem)...
      życzę efektywnej...pracysmile
      • peggy_su Re: nie możesz.... 04.10.10, 11:01
        Mam problemy z dostawcą, problematyczny człowiek i nie chce mi przyjąc reklamacji uncertain
        Dlatego pytam na wszelki wypadek.
        Hmm środek na rdze - chyba na tym sie skonczy, ale jednak boje sie ze "wyzre" mi jakos te płytki jak je tym potraktuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka