magjag 12.02.09, 10:15 Pytanie jak w temacie. Najwzżniejsze komfort spania, łatwość składania/rozkładania, ew. pojemnik na pościel no i jakość wykonania i eksploatacji. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 12.02.09, 11:26 tez mnie ten temat interesuje .......... Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 12.02.09, 15:26 ja przerabiałam temat w tamtym roku , po przeczytaniu wielu opinii kupiłam sofę narożną z MTI Furninova - i to był strzał w dziesiątkę Szeroka do spania, materac przewygodny , sofa po roku używania, skakania po niej (dwójka dzieci) wygląda dalej świetnie, jak nowa. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
annulak ma.malina 12.02.09, 15:34 A możesz wkleić link,którą konkretnie masz?I jaka jest w utrzymaniu przy dzieciach właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: ma.malina 12.02.09, 19:28 Mam model Ilona , jest jeszcze bardzo podobny ale większy model Anakonda. Zdjęcia na stronie nie są ciekawe i zachęcające do zakupu, ale sofy na żywo i w fajnym obiciu są naprawdę świetne . Dlatego warto się przejść do sklepu. Jeśli chodzi o obicie to wybrałam materiał przez fachowców zwany surówką - przeplatany z nitek o różnych kolorach , u mnie jest to czarny , kremowy, z przewagą ciemnego brązu .Na takim materiale kompletnie nie widać plam i brudu co przy dzieciach jest raczej nieuniknione Do tego dokupiłam sobie fotel i dużą pufę . Na zrealizowanie zamówienia czekałam długo bo coś koło 2 miesięcy , ale warto było . www.mti-furninova.pl/mti-source/mti-pl/wymiary.php?duze_zdjecie=ilona_jasna.jpg&nazwa=ILONA&wersja=CHL%2B2F Odpowiedz Link Zgłoś
magdaimaciek1 Re: ma.malina 13.02.09, 13:00 Aha, rodzice mają model bez zdejmowanych poduch Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta_robert Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 13.02.09, 08:51 ma.malina napisała: "Szeroka do spania, materac przewygodny" Szeroka do spania to chyba nie jest 139cm, a taki wymiar jest podany na stronie producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 13.02.09, 10:28 takie sofy własnie szukam a ile płaciłaś za nią ???? Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 13.02.09, 11:27 jak na łóżko nie, jak na sofę tak Odpowiedz Link Zgłoś
magdaimaciek1 Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 13.02.09, 12:58 Może Wam chciaz troche pomogę Moi rodzice kupili taką kanapę w pięknym czerwonym kolorze. Kanapa plus ogromny fotel za około 4 tys. zł. kanapa jest rzeczywiście przewygodna, zarówno do siedzenia, leżania i spania (wiem bo śpię z moim dziecięciem jak odwiedzamy dziadków). Szerokość myslę, że ok. 150-160 cm, ale to pewnie zależy od modelu (mama mówiła, że były mniejsze). Potwierdzam, że to bardzo udany zakupSobie też taką nabędę do nowego M Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Jaka sofa, narożnik do częstego spania? 13.02.09, 14:06 sama sofa kosztowała , o ile mnie pamięć nie myli, koło 3 tyś . Ostatnio dokupywałam pufę - 400zł . U mnie w mieście są dwa różne sklepy które mają meble MTI i ceny różniły się dość znacznie, koło 300 zł , tak więc warto podzwonić i popytać o ceny. A jeśli chodzi o szerokość do spania - tak jest to 139 cm , ale jak na narożnik jest to dość sporo. Odpowiedz Link Zgłoś