nikunia001 28.03.09, 17:08 chcialabym kupic pianino uzywane ile kosztuje? i czy nadaje sie dla 3latka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitka20061 Re: pianino 28.03.09, 21:18 To zależy jakiej produkcji, w jakim stanie i.t.d. Nie wiem co rozumiesz pod :"czy sie nadaje dla trzylatka?". Czy ma służyc jako zabawka, czy może dziecko przejawia talent muzyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia dla 3-latka? Zalezy do czego... 28.03.09, 22:06 Jezeli ma wszystkie klawisze to moze byc malo interesujace dla 3- latka. Kazda szczerba uchyla rabka tajemnicy i stymuluje do konkretnej penetracji. Co do kosztow to niektorzy oddaja za darmo. A 3-latkowi polecam plastikoe organki z kolorowymi klawiszami. Jedna oktawa powinna starczyc... nikunia001 napisała: > chcialabym kupic pianino uzywane ile kosztuje? > i czy nadaje sie dla 3latka? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: pianino 29.03.09, 13:12 może najpierw kupisz takie dziecięce i sprawdzisz jaka reakcja u pociechyy Odpowiedz Link Zgłoś
nikunia001 Re: pianino 29.03.09, 17:02 male pianinko zabawkowe juz ma i troche mu sie znudzilo mysle ze to dobry prezent na lata co Wy na to?zastanawiam sie tylko czy to nie za wczesnie czy sie nie zniecheci Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: pianino 29.03.09, 23:05 Ale czy dziecko przejawia talent muzyczny? Czy na siłe chcesz go uczyc - to moze się nie udać!!! Może najpierw idź z nim do jakiegos klubiku gdzie sa zajęcia muzyczne i porozmawiaj albo kup syntezator. Zajmuje mniej miejsca, a chyba fajniejsze od pianina dla dzieciaka. Pianino może być prezentem na lata, ale może być też zbędnym meblem na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: pianino 30.03.09, 14:00 nikunia001 napisała: > male pianinko zabawkowe juz ma i troche mu sie znudzilo mysle ze to dobry > prezent na lata co Wy na to?zastanawiam sie tylko czy to nie za wczesnie czy si > e > nie zniecheci Czekaj, bo nie rozumiem... Czy maluch uczy sie grac? Czy chcesz kupic pianino, zeby mial sie na czym wyzyc? Jesli to pierwsze, to odradzam, lepiej mu beben kup, a sobie korki do uszu. jesli sie uczy, to instrument lepiej kupic przyzwoity (niestety = drozszy), ale musisz miec pewnosc, ze maluch faktycznie na nim bedzie grac. 3- latek wedlug mnie, jesli nie przejawia wybitnego talentu muzycznego jest za maly, zeby uczyc sie grac na jakimkolwiek instrumencie. cwiczenia sa zmudne i wiele dzieci szybko sie zniecheca, a maluch musi miec cos z dziecinstwa, nie mame-kata goniaca ciegla do pianina. U nas mozna grac w zasadzie w kazdym wieku, ale na fortepian przyjmuja od 6 lat, ze wzgledu na motoryke i rozmiar dloni, w wyjatkowych przypadkach mlodsze dzieci, ale musza miec odpowiednia sile palcow, sprawnosc motoryczna i umuzykalnionego rodzica, ktory sam potrafi grac i jest w stanie odpowiednio pokierowac dzieckiem w domu. Jezeli pianinko zabawkowe sie dziecku znudzilo, mimo ze z zalozenia jest zabawka, to duze znudzi sie jeszcze szybciej. Najpierw niech dziecko z rok pogra, cwiczyc moze na syntezatorze, a dopiero majac pewnosc, ze "cos z niego bedzie" zastanawiaj sie nad kupnem instrumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: pianino 30.03.09, 12:31 Mój ma syntezator. Po pierwsze dla 3-latka wydaje mi się ciekawszy od pianina, po drugie stojaki syntezatorów w przeciwieństwie do pianina mają regulację wysokości, po 3 łatwiej przenieść, przestawić, zabrać ze sobą. Ceny zależnie od modelu między 150 a 45000. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaja76 Re: pianino 09.04.09, 10:40 Moja corka ma 4 lata i 3 m-ce - uczy sie grac od 3 m-cy idzie jej swietnie. Nikt na sile nie ciagnie jej do pianina, przeciwnie ona sama mowi " bede cwiczyc" i gra. Teraz gra juz rozne melodie na obie rece wiec coraz bardziej jest chetna tej grze jesli widzi efekty. Mamy lekcje raz w tyg. i w tym wieku to zupelne wystarczy. Jesli Cie stac to kup pianino ale nie probuj dizecka na sile zachecac. Checi same przyjda. Odpowiedz Link Zgłoś