to_wlasnie_cala_ja 06.04.09, 15:29 mam dylemat co kupić swojej 1,5 rocznej córce. czy ktoś używa takiego quada dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 16:06 Dzieciaki mają quada na akumulator, quada na benzynę i rowerki. Zdecydowanie polecam rowerek. Quad jest fajny, ale nie non stop. Dziecko po to głównie idzie na spacer, aby miało trochę ruchu, a na quadzie jedyny ruch to przyciskanie gazu stopą albo palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 16:46 Mój syn ma quada, ale woli rower (ja też). Pamiętaj, że za quadem będziesz biegać, może to być forma aerobicu Rower łatwiej okiełznać My tego quada używamy teraz tylko na działce, tam jest masa polnych i leśnych dróg, które nie stresują mnie (samochody) a Młody ma już ponad pięć lat. Półtoraroczny maluch może ci tym akumulatorowym samochodem wyjechać zupełnie niekontrolowanie (jeszcze nie będzie w stanie opanować). Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 16:51 Półtoraroczny maluch > może ci tym akumulatorowym samochodem wyjechać zupełnie niekontrolowanie > (jeszcze nie będzie w stanie opanować). Zgadzam się. Mój młodszy w wieku trzech lat często nie mógł za bardzo sobie poradzić, bo stoa gaz przyciskała, a ręce nie nadążały z kierowaniem w odpowiednim kierunku. Moi też wolą rowerki. Quad to taka atrakcja na godzinę. Tata uparł się na quada i teraz nie jest zadowolony, jak kupa kasy w niego włożona nie jest w stanie przebić rowerków po starszym kuzynostwie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 18:16 1.5roczne dziecko jest za male na obslugiwanie mechanicznych sprzetow jezdzacych i jest to po prostu niebezpieczne, ono nie ma jeszcze koordynacji i zdolnosci przewidywania, ani kontrolowania. Quadom jestem przeciwna malym, czy duzym. Duzego nigdy nie kupie, bo NIEZAWIDZE sluchac ich warkotu jak ide na spacer do lasu. Kup jej rower. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 18:37 Quad mogę polecić, bo mój leniwy 3-letni synek do tej pory go używa do poruszania się pod domu. Nasz quad jest malutki i b. wolno jeździ a przy tym nieźle hałasuje - koszt to ok. 200 zł na allegro, ale młody zasiadł na niego jako ok. roczniak. www.allegro.pl/item604498499_quad_na_akumulator_samochod_tanio_muzyka_1_3_l.html Na dwór nie za specjalnie się nadaje bo ma b. niskie zawieszenie - chyba, że na równiótki chodniczek. Poza tym nie specjalnie polecam do dłuższego noszenia. Ten, który my mamy w żaden sposób nie jest zdalnie sterowany ... Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: mini quad czy rowerek 06.04.09, 20:37 Rowerek, i to taki, jak w jednym z odcinków teletubisiów - z łańcuchem, a nie z pedałami przy przednim kółku. Quad warczy, jest ciężki jak jasna cholera, i taki dla maluchów faktycznie musi mieć równiutki chodniczek... Odpowiedz Link Zgłoś