Dodaj do ulubionych

Opinie o Bebe Confort

04.12.03, 14:21
Dziewczyny
Jestem zainteresowana kupnem wózka Bebe Confort z gondolą. Czy warto? (cena
nie mała). I jaki stelaż należy kupić? Co z kółkami, bo na oko koła
wyglądają na małe i czy w związku z tym sprawdzą się na naszych polskich
śniegachsmilePoradźcie proszę. Czekam na szybką odpowiedź, bo sprawa jest
nagląca.
Pozdrawiam
atena 74
Obserwuj wątek
    • marzenus Re: Opinie o Bebe Confort 04.12.03, 21:04
      Witaj! Już była kiedyś na tym forum dyskusja nt. Bebe Confort - jak
      pogrzebiesz, to napewno znajdziesz...
      Od siebie mogę napisać tyle, że swój wózek używałam przez prawie 2 lata i ani
      razu nie był w naprawie. Kółka wcale nie są małe - stelaż Trophy Avenue -
      dobrze się prowadzi, na śniegu też. Dobra amortyzacja, regulacja rączki itp.
      Tradycyjna gondola sprawia, ze dziecko jest dobrze osłonięte od wiatru i zimna.
      Moje dziecko w zimie - w wieku 3-5 miesięcy - ubrane było tylko w kombinezonik
      na bawełnianą koszulkę i nie marzło. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona.
      Gdybym miałą wybierać drugi raz, dokonałabym tego samego wyboru.
      Fakt, cena nie jest niska. Na dodatek Bebe Confort ma to do siebie, że za
      wszystkie dodatki trzeba dodatkowo i też nie mało płacić... Może spróbuj z
      wózkiem używanym?
    • civic2 Re: Opinie o Bebe Confort 04.12.03, 21:11
      Ja tez zakochalam sie w wygladzie tego wozka i musial byc ten i koniec! Pozniej
      niestety pozalowalam. Przede wszystkim za duze kola na skretne, na chudniku po
      prostu obija sie o przechodniow, potrzeba mu duzo miejsca do manewru. Po drugie
      niestety o uspokojeniu dziecka bujaniem zapomnij. Dzwiek wydobywajacy sie ze
      stelaza przy probie "citania" daje efekt odwrotny do oczekiwanego. Po trzecie
      po zlozeniu zapomnij o wsadzeniu w calosci do bagaznika, albo stelaz albo
      gondola (mamy duzy bagaznik w rodzinnym samochodzie). Przy jezdzie na
      zablokowanych kolach "roczka do przodu" podwujne szybko sie wykoslawiaja. I po
      czwarte kubelkowa nie odpowiadajaca mi w zupelnosci, droga spacerowka.
      Ale wozek jest na prawde ladny. Jednak gdybym miala kupywac teraz gleboki to
      strasznie podoba mi sie polskiej firmy KAJTEX, na paseczkach z profilowana
      raczka. Maja strone w necie mozesz zajrzec.
      Ale jesli jak ja jestes uparta to moze zainteresuje cie moj "uzywaniec" BEBE
      CONFORT? Mozesz pisac na priva.
      Pozdrawiam.
      • edytek1 Re: Opinie o Bebe Confort 04.12.03, 23:52
        Też pokochałam zanim zaczęłam używać wózek śliczny to fakt i zanim pojawił się
        musty był chyba nadrozszy. Za fatalna uważam spacerówkę. Rozkładanie do bani, a
        gondolka dla mirusków już 4 miesięczniak nie mogł się rozłożyć na boki ciasna.
        Sam stelaż i fotelik ok. Swój wózek sprzedałam a ew. 2 dzidziakowi kupię inny.
    • kurkitrzy Re: Opinie o Bebe Confort 05.12.03, 08:10
      Ja mam trójkołowca Bebe Confort - jak na razie (2lata i 7 miesięcy) sprawuje
      się doskonale.
      Więcej napisałam na priva.

pozdr.
      Edyta
      • nicol-e Re: Opinie o Bebe Confort 05.12.03, 09:53
        Wózki produkowane obecnie nie służą do bujania, chyba nawet jest to tez
        gdzieś instrukcji- a do manewru bebe Confort potrzebuje mało miejsca- moge
        manewrowac pomiędzy półkami w supermarkecie, podczas gdy inne wózki, które nie
        są skrętne nie maja szans i trzeba się wycofywac. Kiedyś byłyśmy z koleżanką
        na spacerze i ja bez problemu skręciląm szybko na taki wjazd na chodnik, ona
        męczyla się, musiala uginać caly wózek, a dziecko także było cięzkie. Ja po
        cesarce nie wyobrażałam sobie, bym musiala zginać i uciskać cały wózek, by nim
        skręcic. Do tego w BC są gumy na rączce, dzięki czemu nie robią się na
        dłoniach odciski, jak np w cięzkich spacerówkach czy gondolach typu targowica,
        gdzie są one z twardego plastiku. W BC rączka ma kilka pozycji, nie trzeba sie
        schylac przy pchaniu, niektóre wózki nie maja łamanej rączki niestety. Stelaż
        nigdy mi nie skrzypiał, kółka się nie rozjeżdżały, jak np w Chicco- gdzieś
        wczoraj na którymś podforum byl taki post. no i wygoda- mały jeździl w
        dondoli, foteliku na stelażu, teraz w spacerówce. Składa się bardzo szybko,
        ale niestety jest cięzki- na szczęście nie wnoszę go nigdzie po schodach itp.
        Kóka mam pompowane, podwójne z przodu, zeszlj zimy po śniegu jechalo się
        super, tylko musialam je zablokowac, bo skręcało na każdym wertepie.
        pozdrawiam- Aurelia
        • mamasita Re: Opinie o Bebe Confort 05.12.03, 15:44
          Ja kochałąm swoj bebe confort, sliczny był i bardzo wygodny, skretny i do
          aprku na wertepy idealny. kolka obracajace sie z przodu byly dla mnie tylko
          ułatwieniem a nie przeszkoda, mozna bylo nim piruety krecic w miejscu.
          Dokupilam stelaz tonic i do wiekszych sklepow złozony w parasolke a potem
          leciutki slicznie nosil i gondole i fotelik i spacerowe siedzisko. Szkoda ze
          maly wyrosl z niego. teraz ma Peg-perego plico i to nie ta klasa i wyglad ale
          nie widzilam niczego z duzych co by mnie tak olsnilo jak bebe confort.
    • dta Re: Opinie o Bebe Confort 05.12.03, 16:59
      Odpowiem zwięźle - NIE KUPUJ, bo będziesz żałować. Nie miałam, ale bardzo
      poważnie zastanawiałam się nad kupnem tego wózka. Skutecznie odwiodła mnie od
      tego spacerówka. Spacerówka powinna mieć opuszczane oparcie i podnoszony
      podnóżek. Bebeconfort tego nie ma. To nie prawda, że jako jedyny wózek ma duże
      skrente koła, bo jeszcze większe i do tego pompowane ma Bebecar - tracker i
      raider, teraz w cudownych kolorach, a do tego ma jedną z największych gondoli
      na rynku (82 cm), co nie jest bez znaczenia. Przecież dziecko musi mieć swobodę
      ruchu! Moja koleżanka miała i sprzedała po roku używania. Chcesz kupić wózek za
      ponad 2 tys. na rok? Ja mam bebecara i go sobie chwalę, ale wiem, że fajne sa
      też quinny - mała gondola ale skrętne pompowane koła, normalna spacerówka. Jest
      w czym wybierać na rynku, i prawie wszystkie lepsze firmy robią kompatybilne
      foteliki 0-13kg.
      • mamasita Re: Opinie o Bebe Confort 06.12.03, 13:21
        bebconfort cały sie kaldzie zamiast opuszczanego oparcia. Kupilam Pliko Peregro
        i juz widze ze za jakis czas bedize z tym problem, bo sie rozklekocze, wiec nie
        wiem, kazdemu co innego odpowiada
        • mama_majki Re: Opinie o Bebe Confort 07.12.03, 10:31
          Ja mam Bebe confort i nie kupilabym go 2 raz. skretne kola mi przeszkadzaja
          bardzo - nie mozna czytac gazety bo wozek pchany 1 reka skreca gdzie chce.
          kazda nierownosc tez niestety powoduje ze kolka kreca sie naokolo wlasnej osi.
          Jezdze wiec cigale na zablokowanych... Gondola jest w miare OK, chociaz
          znacznie lepsze ma np. bebecar czy peg perego, czy nawet inglesina, ktore maja
          leciutko podnoszone zaglowki co jest ISTOTNE jak masz dziecko ok 4 miesiaca,
          ktore juz nei chce ciagle lezec. Bebe confort nie ma podnoszonego zaglowka w
          gondoli w zadnej opcji.
          gdybym teraz kupowala wozek kupilabym zestaw Bebcar Tracker albo Multipla ze
          skretnymi kolami, albo Mutsy ze skretna tylna osia. Ma mala gondole, ale za to
          rewlacyjnie sie prowadzi.
          Pozdrawiam
          Kasia i Majka
    • olaj Re: Opinie o Bebe Confort 07.12.03, 12:25
      Ja mam BBConfor, w gondoli maluszek jeździł do 4 miesiąca, teraz jest grana
      spacerówka - jesem bardzo zadowolona.
      Mieszkam w Warszawie i na parterze, więc waga wózka czy kółka skręcające na
      nierównościach nie są dla mnie problemem. Podobnie przewożenie wózeczka, mamy z
      mężem Opla Astrę Combi.
      Stelaż mam Trophy Avenue, lane, nie pompowane koła, przednie podwóje i skrętne.
      Kółka nie są wcale małe. Sama jestem ciekawa, jak sprawdzi się na śniegu, ale
      podobno idzie przez zaspy jak taram (tylko oczywiście skrętne kółka trzeba
      zablokować).
      Gondola jest w miarę głęboka, a budka dobrze osłania od wiatru.
      Gdybym miała jeszcze raz wybierać - kupiłabym ponownie. Lubię niezawodny
      sprzęt, a nie coś, co się rozsypuje i "rozklekotuje" po kilku miesiącach.
      Biednych ludzi, jak wiadomo, nie stać na tanie rzeczy smile) - ja kupiłam w
      sklepie internetowym z full wypasem (śpiworek - akurat się nadaje na polska
      jesień, albo zimę w Marsylii - i budka z folią przeciwdeszczową do spcerówki -
      rewelacja). A, kolor Oxygen - jasnoszary - miał jeszcze na stanie moskitierę
      (do gondoli i do fotelika samochodowego).

Ewentualna wada to ciężar (chociaż oczywiście może to też być zaletą -
      stabilność). Ja podobno jako małe dziecko tak rozbujałam wózek, że się ze mną
      przewrócił. Na szczęście była to zima, śnieg leżał, a ja byłam w
      kombinezonie smile)
      I szelki w spacerówce, te od ramion, nie obejmują mojego dziecka upchanego w
      kombinezon, zapinam tylko te dookoła bioder. I zdejmowanie/zakładanie barierki
      z przodu jest cokolwiek problematyczne.

Ola
      PS Jakbyś miała jakieś bardziej dogłębne pytania, pisz śmiało na priva
      ojagiello@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka