cia-cia 09.06.09, 10:03 Czy warto kupić szybkowar a jeżeli tak to jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniam123 Re: Szybkowar - czy warto? jaki? 09.06.09, 10:56 warto, warto, zwłaszcza jeśli pracujesz i nigdy nie masz czasu. Ja od ponad 5 lat używam Tefala i jest ok. - najczęściej gotuję w nim zupy albo ziemniaki do obiadu. Kiedyś zamiarzam kupić sobie Sicomatic z silarganu firmy Silit. Od pół roku mam ich garnki i patelinię - jestem nimi zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul jasne:) 09.06.09, 22:59 szybkowar to super sprawa- szybko ugotujesz mięsko, fasolkę itp. ja używam szczególnie latem, jesienią- robię dania jedno garnkowe np. wlewam 1 szklankę wody, wrzucam 1 kostkę rosołową i na to warstwami kawałki mieska, ziemniaki, całe marchewki, ćwiartki kapustki, pieczarki, paprykę i co tam mam pod ręką. gotuję ok 20 minut i obiad gotowy. łyżką cedzakową wyciągam na talerze zostawiam odrobinę wywaru 1 ziemniak kawałek marchwi- miksuję to ręcznym blenderem i mam sosik do polania bez mąki, tłuszczu, bez strat witamin, szybko i smacznie z szybkowarem nprawdę mozna poeksperymentować POLECAM!!! a dodam ze rodzice moi mają taki zwykły jak na zdjęciu poniżej i używają już przeszło 10lat!! ja dla siebie zakupilam taki 2 lata temu i tez jest ok- moim zdaniem nie warto kupować jakichś drogich.... ja za swój dalam coś ok 130 zł z przesyłką- (mam 12 litrowy) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: jasne:) 10.06.09, 06:42 ja mam 2, z Tchibo i Zeptera. Uzywane non stop. Miałam jeszcze jakiś taki zwykły, tani, ale szybko sie popsuł, i nie gotował tak, jak bym chciała. Moim zdaniem zupełnie najtańsego nie warto kupowac, a sam szybkowar jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: jasne:) 10.06.09, 08:59 moim zdaniem tez nie najtanszy, kolezanka ma i tylko ziemniaki gotuje, bo jakos parametrow nie moze w nim opanowac mam fisslera i wmf, tu akurat takie sa, tez silita planuje w zasadzie wszystko w szybkowarach pichce, tylko curry i tajskie jedzenie ktore sie roi blyskawicznie robie w normalnych garnkach aha, 4,5 litra minimum lub 6-8 lepiej jesli to ma byc pierwszy lub jedyny Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq do smeagou 10.06.09, 10:49 Mogłabyś mi zdradzic jeszcze jakieś czarodziejskie pomysły na dania 1 garnkowe? Ja na razie z tych początkujących - do tej pory gotowałam tylko rosół w szybkowarze. Odpowiedz Link Zgłoś
cia-cia Re: do smeagoul 10.06.09, 15:42 Na zakup szybkowara już się zdecydowałam, jeszcze tylko nie wiem jaki. Może Tefal? Czy mogłabyś również mi przesłać jakieś przepisy na dania z szybkowaru, bo prawdę mówiąc nie sądziłam że można w nim zbyt wiele gotować, dlatego nie byłam do niego przekonana. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: do smeagoul 10.06.09, 15:49 ja tak jak już pisałam mam zwykły z allegro za ok 110 plus wysyłka , rodzice mają też niefirmowy i używają 10 lat firmowe też pewnie sa fajne ale ja nie kupowałam bo stwierdziłam, że nie warto aż tak przepłacać- ale to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
cia-cia Re: do smeagoul 10.06.09, 16:11 A czy mogłabyś mi przesłać jakieś fajne przepisy? Byłabym wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: do smeagoul 10.06.09, 16:10 ale dlaczego dania jednogarnkowe? wszystko mozesz ryz - minute od wyskoczenia guzika ziemniaki - podobnie zupy - najpierw gotuje mieso z przyprawami, schladzam - otwieram - odcedzam smiecie (dzieci), dodaje wloszczyzne i warzywa i znow gotuje gulasze - podobnie w zasadzie w normalnych garnkach potrawy na kurczaku gotuje bo szybko ale cala reszte zawsze w szybkowarze, bo pradu szkoda nawet.. Odpowiedz Link Zgłoś