lilek6 21.07.09, 16:53 Córka koleżanki urodziła drugie dziecko i ta zastanawia się cóż oryginalnego mogłaby kupić wnukowi ( córka mieszka w Niemczech). Doradzicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
froobek Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 21.07.09, 17:53 Każda z poniższych rzeczy by mnie zachwyciła, wszystkie mam i ręczę za jakość www.martello.pl/ www.pieluszkarnia.pl/p270,bambinex-zestaw-startowy-rozmiar-1-3-10-kg.html www.sklep.dzidzio.pl/szczegoly/2035/jestem_szefem_ka10445_k_s_kids Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 21.07.09, 21:43 ja bardzo ucieszyłam się ze srebrnej łyżeczki miniaturki z wygrawerowaną: datą i godziną urodzin, wagą i miarą maleństwa- łyżeczkę schowałam w pudle ze skarbami dzieciaka. dla mnie to słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 22.07.09, 10:38 > ja bardzo ucieszyłam się ze srebrnej łyżeczki miniaturki z > wygrawerowaną: datą i godziną urodzin, wagą i miarą maleństwa- > łyżeczkę schowałam w pudle ze skarbami dzieciaka. > dla mnie to słodkie O widzisz, a juz ja np. bym się z tego nie ucieszyła, bo nie lubię rzeczy, które są tylko pamiątkowe, a do niczego nie służą A kocyk Martello jest w ciągłym użytku Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 22.07.09, 16:02 nasza coreczka tez dostala od dziadkow taka lyzeczke dla mnie super pamiatka Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 22.07.09, 00:29 Jeśli coś oryginalnego to może typową pamiątkę na całe życie w stylu ręcznie zdobionej kasetki na pamiątki z dzieciństwa, ramki foto lub innych tego typu przedmiotów z imieniem dziecka lub innymi danymi związanymi z jego narodzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 22.07.09, 16:04 Ikona ze świętym, patronem dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Jeszcze... 22.07.09, 22:34 Tu jest inny zestaw pieluszkowy, ale z Bambino Mio znam tylko otulacz, o samych pieluchach nie umiem nic powiedzieć: www.babyzoom.pl/p,pl,145,zestaw+majteczek+i+pieluszek+bawelnianych+nappysets+bambino+mio+-+do+5+kg.html Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 Re: Jeszcze... 22.07.09, 23:25 froobek czy ty aby nie sprzedajesz tych rzeczy że tak zachwalasz?? po co mi jakiś kocyk czy zetaw pieluszkowy(nawet jeśli są super)?? po co?? sorry ale to mogę kupić sama a od dziadków dziecko ma prezent sentymentalny i ponadczasowy... taki prezent który przywołuje wspomnienia i bedzie niezniszczalny (no chyba że przez pomyłkę wyrzucę łyżeczkę do kosza ) Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jeszcze... 23.07.09, 13:57 > froobek czy ty aby nie sprzedajesz tych rzeczy że tak zachwalasz?? Nie Wszystkie na raz? > po co mi jakiś kocyk czy zetaw pieluszkowy(nawet jeśli są super)?? > po co?? > sorry ale to mogę kupić sama a od dziadków dziecko ma prezent > sentymentalny i ponadczasowy... A mnie na kocyk za 140 PLN nie byłoby stać (dostałam od brata i był to najpiekniejszy prezent noworodkowy), a pieluch mi wiecznie brakuje i byłabym bardzo uszczęśliwiona, gdyby ktoś mi przyniósł kolejne. Zestawy pieluszkowe, przynajmniej te małe, sa na ogół robione jako prezenty. Od moich rodziców Adaś dostał zestaw nowoczesnych garnków, żebym mogła mu zdrowo gotować - to jest zły prezent od dziadków? Komu to oceniać? Kocyk Martello nie jest sentymentalny i ponadczasowy, nie przywołuje wspomnień? Zakładam, że Adaś będzie miał ten kocyk do konca życia Przecież ta babcia sobie po prostu zdecyduje, znając córke, czy może być za przeproszeniem bibelot, czy coś równie pamiątkowego, ale przy okazji praktycznego. My tylko podpowiadamy, nie ma sensu się kłocć, co jest fajniejsze. Ja prezentów niepraktycznych nie cierpię, ale znam osoby, które mają odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 23.07.09, 09:11 Też mi się wydaje, że taki "indywidualny" kocyk to fajna sprawa. Co ważne również praktyczna. Mój brzdąc uwielbia swój kocyk (choć mało zwykły sklepowy) od wyjścia ze szpitala - żaden inny tylko ten. Najlepszy jest takie troszkę większy i "puchaty". Tyle, że te kocyki Martello są straszliwie drogie - jak na ten rozmiar i wzór... Może być też fajna pościel do łóżeczka - zawsze się przyda na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalitaa Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 23.07.09, 12:00 A może literki, które układają się w imię dziecka - takie do powieszenia na drzwiach lub na ścianie w pokoju dziecka. Widziałam takie pastelowe, stylizowane na pismo odręczne, z kokardką. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 23.07.09, 14:00 > Tyle, że te kocyki Martello są straszliwie drogie - jak na ten rozmiar i wzór.. I dlatego zwykle sa kupowane jako prezent i pamiątka... Płacisz za niepowtarzalność. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 24.07.09, 19:56 rok temu kupiłam w prezencie z okazji narodzin dziecka koleżanki taki właśnie indywidualny kocyk ale nie martello. kosztował połowę tego co martello a moim zdaniem ładniejszy. kupiłam na allegro od użytkownika galeriahaftu, w tej chwili nie ma ich w ofercie ale kto wie, może jest możliwosć zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Jaki prezent dla wnuczka - noworodka? 29.07.09, 22:24 Martello ma patent na taki kocyk, moze ta galeriahaftu musiała zaprzestać produkcji? Odpowiedz Link Zgłoś