Dodaj do ulubionych

Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!!

26.07.09, 17:56
Czy też miałyście taki problem z ciuszkami z Coccodrillo? Po jednym praniu w
temperaturze według zaleceń producenta body zbiegły się o numer i niestety są
za małe dla mojego dziecka. Słyszałam tyle pozytywnych opinii o tej firmie, a
po "wypróbowaniu" muszę stwierdzić, że to najgorsze ubranka, jakie do tej pory
kupiłam.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 18:38
      Kupuję córce na wyprzedażach ubranka tej firmy i z żadnym ciuszkiem nic takiego
      się nie stało, nie zbiegły się, nie straciły kolorów, napy się nie wyrywają.
      Jestem z nich bardzo zadowolona.
      • agnieszka77_11 Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 18:40
        A może z numeracją jest coś nie tak, ponieważ zauważyłam że Coccodrillo w
        rozmiarze 68 są takie jak body innych firm w rozmiarze 62. I się naciełam.
        • aniulekq Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 18:43
          Dokładnie - Coccodrillo ma zaniżoną numerację.
          • owianka Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 18:52
            Potwierdzam. I w dodatku wymienić nie chcieli na większe (oczywiście jeszcze z
            metkami przyniosłam)
            • lucka6 Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 19:12
              rozmiary body tez potwierdzam, ze zanizone. Ja mojemu 8miesieczniakowi kupuje
              86, podczas gdy nosi 74-80, ale juz wiem ze Coccodrillo sa za male. Lubie te
              ubranka, ale prasowanki jednak troche sie scieraja, no i ciagle dzieciom widac
              na szyi metke, co mnie troche denerwuje
              • iberka Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 27.07.09, 07:01
                metki wycinam ze wszystkiego co nosimy, nie tylko dla maluchów

Iza
            • kroliczyca80 Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 19:57
              No co ty... A ja wymieniam, oddaję... Nawet buty. Może to od obsługi
              zalezy, chociaż nie sądzę...
              • aurinko Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 21:36
                Nigdy nie miałam problemów z wymianą jak kupiłam niewłaściwy rozmiar.
                A co do metek - wycinam większość metek bez względu na firmę.
                • owianka Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 27.07.09, 14:33
                  No to może to się zmieniło, bo pani upierała się, że mowy nie ma i taka jest
                  polityka firmy. Ale to było już jakiś czas temu. Sklep w M1 w Markach/Ząbkach k.
                  W-wy.
                  • aurinko Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 27.07.09, 14:52
                    Ja wymieniałam w Gdańsku. Może zależy od sprzedawcy?
    • lilka69 mam 3,5 latka i taka oto ocene 26.07.09, 19:25
      dotad 90 % ubran kupowanych przez ponad 3 lata bylo bez zarzutu. az tu nagle
      kupilam w aktualnej kolecji- koszulke i spodnie dresowe 3/4 dla chlopca.
      wypralam i mniejsze o kilka cm! akurat tylko to. jestem zaskoczona i zla.
    • agnieszka77_11 Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 26.07.09, 20:06
      Kompletnie nie wiem co teraz zrobić z tymi ubrankami. Kupiłam parę sztuk i są za
      małe dla mojego dziecka. W sklepie zapewne ich nie wymienią bo są już wyprane. A
      skąd niby miałam wiedzieć, że numeracja Coccodrillo nie jest standardowa.
      Producent powinien o to zadbać. Za tą markę w takim razie podziękuję.
    • kumakk owszem, kurcza sie i to po kazdym praniu bardziej. 26.07.09, 21:13
      Przerobilam kilka sztuk body i zrezygnowalam z tej firmy. Piore zawsze na 40
      stopni. Z ciuchami z C&A czy H&M nie mialam nigdy tego problemu, chociaz
      zdecydowanie bardziej sie "szmaca" po kilku praniach. Ale za to (nawet pomimo
      zakazu na metce smile przezywaja suszarke.
      W kazdym razie z Coccodrillo sie wyleczylam skutecznie, nie lubie kupowac
      jednorazowek.
    • agnieszka77_11 To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą marką 26.07.09, 21:36
      Już nigdy u nich niczego nie kupię. Jeżeli producent nie potrafi nadać
      standardowej numeracji ubrankom wprowadzając w ten sposób w błąd klientów to nie
      mam zamiaru kupować tych ubranek. Poza tym jakość materiału też nie jest aż taka
      rewelacyjna. Znam kilka lepszych i podobnych cenowo marek.
      • aurinko Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 21:41
        Tak naprawdę to mało która firma ma rozmiarówkę zadowalającą wszystkich na
        świecie, a inny rozmiar na metce nowego ubranka to nie jest to samo co
        zbiegnięcie się w praniu.
        • agnieszka77_11 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 21:47
          Tak naprawdę bodziaki zaczęłam przykładać mojemu dziecku po praniu. Stąd też
          moje podejrzenie, ze się skurczyły. Skoro jednak twierdzicie, że rozmiarówka
          jest zawyżone to widocznie tak jest. Niestety nie wiedziałam tego i sparzyłam
          się na Coccodrillo. Osobiście jednak jeśli chodzi o jakość wolę bodziaki
          Mothercara albo Cubusa.
          • agnieszka77_11 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 21:53
            i jeszcze body H&M też są dobre.
            • aurinko Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 27.07.09, 14:55
              agnieszka77_11 napisała:

> i jeszcze body H&M też są dobre.

Jakościowo są niezłe, ale rozmiarówki też nie mają typowej.
          • lucka6 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 21:55
            a ja np body mothercare nie lubie bo sa krotkie i szerokie, robia sie takie
            chomąta pod szyją smile za to uwielbiam carter's, na allegro można kupić taniej niż
            coccodrillo a są przecudne. No i mają zapięcie na napy na ramieniu, a nie
            zakładki, na których można się przejechać. Choć coccodrillo też lubie, kupuję w
            outlecie i wtedy jest ok, bo normalne ceny powalają. O dziwo, ubranka dla
            starszych dzieci trzymają rozmiar, więc trzeba uważać, żeby z kolei za dużego
            nie kupić smile
            • agnieszka77_11 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 21:57
              Teraz będę już mądrzejsza przy zakupie ubranek. Człowiek uczy się na błędach. A
              Carters'a te bardzo lubię wink
              • czarnulkaaa2 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 22:09
                Wiesz co, nie obraź się i nie bierz tego personalnie do siebie smile
                ale argumentacja taka że firma nie może nadać standartowej
                rozmiarówki jest bez sensu....każda firma ma inna rozmiarowkę i
                niestety trzeba się przekonać na przykładzie każdej z nich.
                Natomiast nie wiem czemu miałaś problem ze zwrotem ubranek-o ile
                były jeszcze z metką....U mnie w sklepie nie ma z tym problemu...
                Natomiast ogólnie co do bielizny Coccodrillo to można trafić na
                dobre jakościowo bodziaki i kompletne szmaty...W tamtym roku kupiłam
                kilkanaście bodziaków i większość zachowywała się bez zarzytu, ale
                jedno..takie pomarańczowe z kolekcji Fotomaniac czy jakoś takoś wink
                to był dramat-po jednym praniu tak zmianiło fason że absolutnie nie
                nadawało się do założenia...No i przy okazji, rozmawiając ze
                sprzedawczynią w sklepie, powiedziałam jej o tym i mnie ochrzaniła
                ze nie mam paragonu zostawionego, bo przyjeliby bez problemu
                reklamację...
                Co do reszty ubranek nigdy nie miałam zastrzeżeń....
                Natomiast odkąd kilka miesięcy temu odkryłam bodziaki firmy Fixoni,
                żadnymi innymi nie jestem zainteresowana smile to jest dopiero jakość!!
                Zadne Nexty ani Mothercare się nie umywają-te bodziaki a miałam ich
                już sporo, nie mają sobie równych. Fantastyczna bawełna, nic się z
                nią nie dzieje po praniu, podobnie jak z wzorkami...na upartego nie
                musiałabym nawet prasować takie są gladkie. I nie mają metek tylko
                nadruk z rozmiarem więc dziecia nie drażnia.
                Tylko trza na Allegro kupowac bo w sklepach ceny z dupyy....ostatnio
                widziałam po 26 zł szt, a od prawie sąsiadki kupuje tak po 13 mniej
                więcej smile)
                • marta2202 Re: To moje pierwsze i ostatnie "spotkanie" z tą 26.07.09, 22:29
                  Coccodrillo ma w regulaminie, że bielizny nie wymieniaja i zwrotów
                  nie przyjmują. Kiedyś kupiłam śpioszki ale były jakieś wielkie i
                  zaraz tego samego dnia byłam w sklepie ekspedientka niechęttnie
                  chciała je wymienić.
                  Co do rozmiarówki to bielizna tzn. body, kaftaniki, spioszki itp.
                  rozmiarówkę maja zaniżoną, ale już normalne ubranka maja rozmiarówkę
                  jak najbardziej ok.
    • iberka Re: Body Coccodrillo kurczą się w praniu !!! 27.07.09, 06:59
      u nas są to najlepsze body, nie dzieje się nic i biją na głowę
      wszystkie inne firmy

Iza
    • agnieszka77_11 Po sprawdzeniu. Body skurczyły się w praniu. 27.07.09, 12:21
      Po sprawdzenie muszę stwierdzić, ze body Coccodrillo skurczyły się w praniu.
      Ktoś mówił tu o dwóch typach bodziaków Coccodrillo i faktycznie znalazłam body,
      które były wykonane z troszkę innego materiału. Bodziaki, które mi się skurczyły
      pochodzą z kolekcji JUNGLE. I wyglądają mniej więcej jak te. Body wyprane
      przyłożyłam do nowych i rozmiarówka się zmieniła.
      • agnieszka77_11 Dodaję linka 27.07.09, 12:23
        Body, które mi się skurczyły są bardzo podobne do tych. Zamiast rysunku mają
        napis JUNGLE.

www.allegro.pl/item688385465_silczne_body_coccodrillo_68cm_gratis.html
        • wiolka75 Re: Dodaję linka 27.07.09, 13:54
          Mi się skurczyły body dwa razy (bo więcej body u nich nie kupiłam),
          poczatkowo myslałam ,że kupiłam za małe, no bo przeciez prałam w
          odpowiedniej temp, wg zaleceń. Drugi raz kupiłam i znowu wyprałam i
          co skurczyły się ale tylko dwie sztuki , reszta była ok. Fakt były z
          dwóch gatunków bawełny. Pomimo tego że te z innej bawełny sie nie
          skurczyły nie ryzykowałam już. Także stytuacja Twoja jest dokładnie
          ta która sie Tobie przytrafiła. A i napy kiedyś tez mi odpadły!!!!
          Polecam innych firmy bodziaki H&m, kappahl, podobno cubus też dobry,
          mothercare i pewnie jeszcze wiele innych mam ma wypróbowane inne
          firmy.
          • agnieszka77_11 100% bawełny i 95%bawełny+5%elastyny 27.07.09, 14:58
            Jedne body wykonane są ze 100% bawełny. To są te które mi się zbiegły. Mam tez
            inne body wykonane z 95% bawełny + 5% elastyny. Tych jeszcze nie prałam.
    • ksiezniczka256 to prawda 27.07.09, 22:30
      Nie dość, że rozmiarówka zaniżona, to jeszcze się kurczą w praniu - niestety.
    • agnieszka77_11 Potwierdzam! Zaniżona rozmiarówka i się kurczą 27.07.09, 22:43
      w praniu. Kompletna klapa bodziaki tej firmy.
    • agnieszka77_11 Po kolejnym praniu body jeszcze mniejsze 31.07.09, 23:15
      Po ponownym wypraniu bodziaków stały się one jeszcze mniejsze. Ciekawe czy jak
      będę prać w nieskończoność to wejdę one tylko na lalkę Barbie. Materiał: 100%
      bawełna.
      • pasmo30 Re: Po kolejnym praniu body jeszcze mniejsze 01.08.09, 09:22
        Potwierdzam, ze sie kurcza, ale rzeczywiscie chyba nie wszystkie.
        Jednak ja nie widzę zależności. Ja kupuje juz rozmiar 80 z body dla
        swojego niespełna 6 mies. dziecka. Ogólnie jestem zawiedziona
        jakościa. Jedno body pękło na szwie po pierszym użyciu, w kilku sa
        jakies wystające nitki, jedne zrobiły sie bardzo szerokie i krótkie,
        pomarańczowa bluza okropnie farbuje i rozciągnął sie ściągacz przy
        szyjce mimo, ze dziecko jeszcze nigdy nie mialo zakładanej tej
        bluzki. Zadowolona jestem z dresów jak na razie tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka