Dodaj do ulubionych

Do e-mam - który fotelik polecacie?

28.07.09, 22:12
Przymierzam się do zakupu gondoli dla niemowlaka do samochodu - będzie to prezent tyle, że ja nie mam bladego pojęcia o tego typu artykułach jako, że ja niedzieciata - pytam więc tutaj smile
Naczytałam się sporo o Maxi-Cosi - i pewnie kupię jeden z poniższych:
www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay17A_56%2B329_10751_14572_filter_set_-1_14572_10001_14572
Który? Tutaj liczę na Waszą pomoc.

Dodatkowo - polecacie zakup podstawy pod to siedzenie?
www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_56+329_10751_-1_14572_4081_10001_14572
A może jest to nieodzowny element i bez tego, gondoli zamontować się nie da?

Samochód nie ma systemu Isofix więc w grę wchodzi tylko powyższy model bazy.

Mogę liczyć na Waszą pomoc?
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: Do e-mam - który fotelik polecacie? 29.07.09, 01:09
      Używałam takiego zestawu jeszcze do zeszłego tygodnia smile córka w końcu wyrosła
      więc kupiliśmy większy smile

Foteliki Maxi Cosi cabrio są bardzo bezpieczne, wygodne dla dziecka (większość
      użytkowników jest zadowolona z tych fotelików), a co do samej bazy - nie jest to
      nieodzowny element, fotelik oczywiście da się zamontować bez bazy, wpina się go
      po prostu pasami, jak wszystkie foteliki 0-13. Natomiast baza daje wygodę w
      montażu - fotelik tylko stawia się na bazie i montuje jednym kliknięciem, to
      baza jest wpięta do samochodu pasem więc nie potrzeba tracić czasu i energii na
      wpinanie fotelika. No i dzięki bazie fotelik jest stabilnie i poprawnie
      zamocowany a to już zwiększa jego bezpieczeństwo.

U nas montowanie na bazie bardzo się sprawdziło bo córka jest chudzinką i długo
      musiała jeździć w tym foteliku, zanim mogła się wagowo przesiąść do fotelika
      9-18 - nogi już miała długie więc pas, którym standardowo mocuje się fotelik bez
      bazy, bardzo utrudniał jej wygodne siedzenie - po prostu uciskał podkurczone
      nóżki. Przy mocowaniu na bazie tego pasa przy nóżkach nie ma więc siedziało jej
      się znacznie wygodniej.

Jeśli masz ochotę i możliwości kupić fotelik razem z bazą to ja polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka