woman33 27.11.07, 12:28 Dziewczyny jak to jest z zasilkami. Jestem w pierwszym miesiacu ciazy i odbiore w tym miesiacu pierwszy zasilek dla bezrobotnych. Beda mi placic pol roku, a potem?? Mam szanse na zasilek macierzynski i ile on wynosi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Bezrobotna w ciazy 27.11.07, 12:43 należy ci sie 1000 zł becikowego drugi 1000 zł zapomogi jeśli wasza rodzina ma niskie dochody jakiś dodatek rodzinny w wysokości bodajże 56 zł na pierwsze dziecko zasiłek macierzyński jest dla osób zatrudnionych na umowę o pracę a wg najnowszysch przepisów również dla kobiet prowadzących działalność gospodarczą więc z racji braku zatrudnienia ci się on nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Bezrobotna w ciazy 27.11.07, 12:58 Z tytułu urodzenia dziecka 1000zł, becikowe 1000 i co miesiąc 48zł rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mimki Re: Bezrobotna w ciazy 27.11.07, 13:00 jeśli w twoim regionie zasiłek przysługuje pół roku i do miesiąca po jego ustaniu urodziła byś dziecko to przedłużają ci zasiłek o 4 m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Bezrobotna w ciazy 27.11.07, 13:02 Ja dwa lata temu byłam w podobnej sytuacji, przy czym ze względu na dużą stopę bezrobocia w moim województwie przysługuje roczny zasiłek dla bezrobotnych. Mała urodziła sie trzy miesiące przed końcem zasiłku, zasiłek został przesunięty o czas macierzyńskiego, macierzyński otrzymywałam w wysokości zasiłku. Po macierzyńskim przysługiwało mi pozostałe 3 miesiące zasiłku. Najlepiej przy wizycie w urzędzie zapytaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Bezrobotna w ciazy 29.11.07, 19:20 Jeżeli kobieta urodzi w okresie pobierania zasiłku lub do miesiąca po upływie jego pobierania - przysługuje jej dalszy zasiłek na okres, przez jaki przysługiwałby jej macierzyński, gdyby pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś