joczaj 26.01.04, 18:49 Czy ktoś z Was wie czy w Poznaniu jest możliwość zrobienie trójwymiarowego USG? Mój lekarz ma bardzo kiepskie usg, a ja tak bardzo bym chciała wiedzieć czy z moim maleństwem jest wszystko wporządku. Błagam o informacje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morym Re: POZNAŃ USG 3D 26.01.04, 19:16 Witam, usg 3d jest napewno w szpitalu na ul. Polnej ale jak nie masz tam lekarza to ponoć ciężko się tam dostać. Jest jeszcze w gabinecie na ul. Cienistej (Ogrody - boczna od ulicy Nowina) i badanie kosztuje 150 zł. Z tym, że ostatnio coś nie działało więc zanim się umówisz upewnij się, że możesz przynieść płytkę żeby Ci nagrali dzidzię na CD. Jeszcze słyszałam o ul. Promienistej ale nie znam szczególów. Ja też się chyba wybiorę bo mnie kusi choć cena nie jest mała. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: POZNAŃ USG 3D 26.01.04, 19:19 Może zadzwoń na Polną ? Jeśli oni nie mają to powiedzą Ci gdzie jest. Dlaczego Ci zależy właśnie na 3D? Odpowiedz Link Zgłoś
joczaj Re: POZNAŃ USG 3D 27.01.04, 14:41 Zależy bo się naczytałam że dziecko widać zupełnie inaczej, a na maleńkim monitoku u mojego lekarza za bardzo nic nie widać A dzidzia jest już dosyć duża 6 miesiąc ) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_poznan Re: POZNAŃ USG 3D 27.01.04, 10:41 Na Polnej bez problemu mozna zrobic 3D i nie musisz miec swojego lekarza. Tel. 841-92-26. Placi sie 50 zl i nagrywaja Ci 15 min filmik + dwa zdjecia. Musisz przyniesc wlasna kasete. Odpowiedz Link Zgłoś
morym Re: POZNAŃ USG 3D 27.01.04, 13:43 Chyba nie jest Julka tak jak mówisz bo własnie zadzwoniłam pod ten numer i pani mi powiedziała, że nie ma możliwości zrobienia usg 3d dla osób "z zewnątrz" - tylko dla pacjentek z oddziału. Może robią inne usg za 50 zł. bo wiem że ultrasonografów mają tam sporo ale 3d niestety nie. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
julka_poznan Re: POZNAŃ USG 3D 27.01.04, 17:01 Mialam tam wlasnie robione USG w 19 tygodniu i to bylo 3D. Chyba ze od tego roku cos sie pozmienialo. O ile mnie pamiec nie myli to kobieta ktora robila mi USG miala na imie Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
joczaj DZIĘKI ZA INFO 27.01.04, 14:39 Dziękuję za informacje, posprawdzam, podzwonię Odpowiedz Link Zgłoś
pyzapyza Re: DZIĘKI ZA INFO 27.01.04, 15:42 spróbuj jeszcze w Raszei - włanie kupili tam to cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
anija30 Re: POZNAŃ USG 3D 28.01.04, 00:22 Witaj! Ja byłam niedawno na Polnej na 2 piętrze (Pracownia USG katedry diagnostyki wad płodu), robią to po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym i opłaceniu 100zł w kasie. Jeśli chodzi o nagranie to nic z tego nie wyszło - do domu przyniosłam pustą płytkę CD. Panie po prostu nie potrafią obsługiwać do końca tego sprzętu, chociaz są przemiłe i robią badanie bardzo dokładnie i długo. Jednakże wrażenia z samego oglądania dzidzi są tak niesamowite, że nie byłam zła. Mam ładne zdjęcia i szczegółowy opis. Poradzono mi natomiast, że jesli nie wyjdzie to na dole w przychodni nagrywają na kasety VHS (50zł), ale tam nie mają 3D. Nie poszłam , więc nie ręczę za te informacje, ale tak mi powiedziano. Pozdrawiam serdecznie i polecam wszystkim 3D. Dzidzia jest taka naturalna, że chce się płakać ze wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
amania Re: POZNAŃ USG 3D 28.01.04, 00:38 Otóż to. 3D na Polnej jest tylko w Katedrze Wad Wrodzonych. Wszelkie inne za 50 zł. to nie jest 3D. Ja miałam tam i nie tylko tam robione 3D. Widok rzeczywiście niezły. Odpowiedz Link Zgłoś