maluszek32 05.02.10, 19:23 Witam wszystkie przyszle mamy,doradzcie czego najlepiej uzywac,(balsam ,oliwka...) aby nie miec duzych rozstepow,jestem szczupla kobieta ,i napewno moje cialo bedzie sie poszerzac i chcialabym troche zapobiec zeby ich nie bylo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ct19 Re: Porady 05.02.10, 19:31 hej! ja szczupla nie bylam nim zaszlam w ciaze a mimo to mam mase rozstepow. Wiec przedewszystkim zalezy to od predyspozycji moim zdaniem Jak maja byc to i tak beda chocbys nie wiem co robila. Ja najpierw uzywalam balsamow dla kobiet w ciazy na rozstepy... teraz zmienilam na oliwke(dopiero w 7 miesiacu rozstepy pojawily mi sie na brzuchu mimo uzywania balsamow dlatego tez stwierdzilam ze nie ma sensu wydawac tyle kasy na balsamy... zaczelam uzywac oliwki). O wiele bardziej jestem zadowolona z oliwki-nie chodzi o rozstepy, chociaz obserwatorzy uwazaja ze moje rozstepy jakby zaczynaly jasnieć:/, tylko ogolnie o skore. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka_80 Re: Porady 05.02.10, 19:41 Wszystko zależy od predyspozycji. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych zmian na brzuchu, a teraz w drugiej mam kilka małych rozstępów od 8. miesiąca, mimo smarowania się od 4. miesiąca podobno rewelacyjną Mustelą (Stretch Marks - Double Action) Odpowiedz Link Zgłoś
montenegrina Re: Porady 05.02.10, 19:53 Ani w pierwszej,ani w drugiej ciazy (teraz jestem w 35tc) jak do tej pory nie mialam zadnego rozstepu.Smarowalam sie tym czym sie smaruje jak nie jestem w ciazy (mleczkiem do ciala jakie mam w domu),ale nie zawsze bo mi sie nie chce...wiec,wydaje mi sie,ze duzo zalezy od predyspozycji.Moja mama rowniez sie niczym nie smarowala,przytyla 20kg w obu ciazach i nie ma zadnego rozstepu... Odpowiedz Link Zgłoś
paniluna Re: Porady 06.02.10, 09:23 Ja używam oliwki dla dzieciaków. Mam cały czas nawilżona skórę. I myślę że jest to lepsze od tych wszystkich "cudów" na rozstępy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinelka Re: Porady IP: *.pabianice.msk.pl 06.02.10, 11:54 Tak jak mówią dziewczyny, żaden cudowny specyfik nie uchroni Cię przez rozstępami, jeśli będziesz miała je mieć. Moja 50 letnia mamusia po 3 ciążach (po przytyciu nawet 32 kg. w jednej z nich) ma dotychczas brzuszek jak marzenie nawet pół rozstępa, a podejrzewam, że 25 lat temu takich wynalazków jak mustela nie było. Jeśli mimo wszystko chciałabyś uspokoić sumienie to skorzystaj z rad koleżanek i smaruj brzusio oliwką, na pewno uelastyczni skórę. Mnie szczerze powiedziawszy bardzo służy oliwka rossman baby dream taka różowa właśnie dla mam w ciąży, używam jej po kąpieli rano i wieczorem jeszcze na mokrą skórę zapach może ciut zbyt intensywny ale w stosowaniu przyjemna. Życzę ślicznego brzuszka w ciąży i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nauboczu Re: Porady 06.02.10, 13:08 nie wiem od czego to zalezy, pewnie geny też mają wplyw na rozstepy. Rodze za 4 dni, nie mam ani jednego rozstepu. Cala ciążę smarowalam brzuch i biust Mustela i przytylam tylko 10 kg Waga też na pewno swoje robi. Jeżeli skóra sie rozchodzi to pewnie pojawią sie rozstepy, których cięzko sie bedzie pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ct19 Re: Porady 07.02.10, 09:33 waga nie ma nic do rzeczy-popatrz na siebie tez przytylas a rozstepow nie masz. Tobie skora tez sie rozeszla. Odpowiedz Link Zgłoś