kowal-esia 11.02.10, 11:00 Jakie pieluszki z kieszonką przetestowałyście i polecacie, jakie mają zalety ? Napiszcie też jaki rozmiar czy one size. Jak się nosi, pierze, schnie itp. W temacie wpisujcie nazwę firmy. Czekam z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_bebe Re: Kieszonka - ranking 11.02.10, 17:04 Myślę, że wszystkie porównywalnie schną, a mogę porównywać tylko Bum Genius V3, Fuzzy Bunz i Wonderoo. Wonderoo ma największy wkład, więc stosunkowo dłużej będzie wkład sechł. Bum Genius V3 - zgrabnie leży, zakładka z tyłu dobrze nachodzi na wejście do kieszonki, więc się nie wysuwa. Jak dzidzia ma bardzo wrażliwą skórę, to to zszycie na pleckach w BG, ponieważ jest dość cieńkie, gumka potrafi być mocno pomarszczona i może się odcisnąć na pleckach. U mojego synka- w ogóle się nie zdarzało, ale wiem od mam, że tak może być i wtedy zszycie w Fuzzy Bunz jak porównam to jest zdecydowanie gładsze, szerszy otwór na gumkę, mniej zmarszczona. Wonderoo ma polarkową warstwę jakby za dużą i odstaje ponad kolorową część kieszonki, ale tym się ładnie podwija zakończenie wkładu. Niektóre mamy to denerwuje, niektóre to cenią. Zużycie zapięć - na minusie jest BG, bo ma rzepy, zużywające się najszybciej z całej pieluszki. Mnie osobiście najbardziej odpowiadają Fuzzy na dzień- najtrwalsze, najmilszy polarek przy pupci, sensowne gumeczki przy udkach dają duży manewr regulacji. Są ciut większe od BG, ale BG potrafi "zabraknąć" w stanie u większego maluszka, a Fuzzy nie. Już mężowi oznajmiłam, że nawet jak urodzi się chłopak, będzie pomykał w stokrotkowych Fuzzy bo są cudne. Wonderoo są fajne, ale nie dla nas na dzień, bo za duże i tylko na noc będziemy. Rzeczywiście można na tych dużych wkładać polegać. Kieszonki Tots Bots mało mnie urzekają, bo jak zawsze - ich PUL, jest mało miękki, a bawełniane wkłady do kieszonki jakieś takie ciężkie. Oczywiście nieporównywalnie dłużej schną niż mikrofibrowe. Bambusowe są fajniejsze, też długo schną, ale miło, że bardziej miękkie. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Fuzzi Bunz 11.02.10, 19:47 Dzięki za pomocną odpowiedź. Jedno pytanko- CZy ta pieluszka to jest taka sama jak ta w stokrotki czy różni się tylko kolorem ? www.krainapieluszek.pl/index.php?route=product/product&path=47_37&product_id=175 Odpowiedz Link Zgłoś
green_bebe Re: Fuzzi Bunz 23.02.10, 11:19 Fuzzy Bunz w kwiatki i jednokolorowa to dokładnie taka sama kieszonka, bo tylko te w stokrotki kosztują 74 zł, a jednokolorowe 69 zł - różnią się wyłącznie wzorem materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Wonderoos i Fuzzi Bunz 11.02.10, 20:24 Pierwsza na noc, druga na dzień, obie one-size. Wonderoos jest mega chłonny. Fuzzi ma fajny system dopasowania rozmiaru i dobrze pomyślany układ zatrzasków. Porównuję tylko z BG, której nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia_87 Re: Kieszonka - ranking 11.02.10, 20:55 Bumgenius V.3 One Size - jak dla mnie mała rozmiarówka. Poza tym mi się podoba. Duża, fajna kieszonka. Miła warstwa przy pupci, która daje uczucie suchości. Sama pieluszka szybko schnie. Wkłady też schną w miarę szybko. Ogólnie polecam. Kieszonka (?) Flip One Size - jak poprzednio mała rozmiarówka. Małe złożenie na wkład, ale nie wysuwa się. Wkład ma tendencję do fałdowania się w kroku. Warstwa polarku daje uczucie suchości. Chłonność moim zdaniem trochę ponad średnią. Sam otulacz mi się podoba i można go używać do innych pieluszek, co z zamiłowaniem czynię Chciałabym spróbować jeszcze Wonderoos i Fuzzi Bunz, ale tyle kasy już poszło na pieluszki, że trochę muszę się wstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
martekle FB 22.02.10, 22:51 super schnie, troche mala jak na moje 11 kg juz bardzo wygodna, zgrabna lubie je Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Kieszonka - ranking 08.03.10, 21:28 Najlepsza z najlepszych dla mnie jest kieszonka Blueberry, uzywamy zarowno rozmiarowek, jak i One- size`ow. Sa nie dosc ze sliczne (to niby znaczenie drugorzedne, ale..., to na dodatek idealnie dopasowane, a najlepsze jest to, ze w komplecie sa rewelacyjne wielowarstwowe wkladki mieszane (konopno-mikrotetrowe i bambusowe), schna w ekspresowym tempie. wada jest cena, ale z czystym sumieniem moge powiedziec, ze te pieluchy warte sa kazdego bolesnego grosza Odpowiedz Link Zgłoś
free-junona Re: Kieszonka - ranking 08.03.10, 21:46 Fuzzy Bunz - kieszonka jak kieszonka. Fajny patent to regulacja gumek przy nóżkach i piękne kolory i wzorki. Nie wiem czemu u nas w tej pieluszce każda kupa ląduje prawie na plecach . Wonderoos - wieeeelka. Miała być na noc, ale jest głównym sprawcą odparzeń i potówek u nas. Dodatkowy minus to fakt, że ciężko na nią ubrać jakieś sensowne ubranko, jeśli w kieszonce znajdują się dwa wkłady. Plusem jest chłonność - wytrzymuje noc. Itti Bitti SIO - jest rewelacyjna, bo po pierwsze śliczna, po drugie zgrabna i malutka, po trzecie, ma fajne wkłady pomysłowo rozwiązane. Nie zdarzyła nam się większa kupa w tej pieluszce i bardzo jestem ciekawa czy nie przecieknie, bo nie ma w niej za dużo miejsca i często czytam, że jednak przecieka. NB - jej zaleta to cena. Poza tym to po prostu zwykła kieszonka. Dla kompletujących wyprawkę nieoceniona, bo można pozwolić sobie na więcej egzemplarzy. Na razie tyle mam, bo pieluchuję od niedawna. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Fuzzi Bunz 09.03.10, 11:24 Też napiszę bo już mam-zadowolona jestem z zakupu. Jest zgrabna, szybko schnie.Są dwa wkłady, które też szybko schną i zapasowa gumka. Dzisiaj przy pierwszym uzyciu trafiła nam się luźna kupa , papierek nie dał rady wszystkiego zatrzymać. A kolorek lawendowy śliczny. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaswist Naughty Baby 10.03.10, 15:05 Ja na razie jestem laikiem jeśli chodzi o pieluszkowanie wielo, ale z kieszonek mam na razie NB i muszę powiedzieć, że nie jest zła, choć moim zdaniem jest dość mała. Mój synek waży 8,5 kg mam na największy rozmiar ustawione, a jakoś ucieka przy nóżkach. Ma też dość ciasne gumki na plecach robi dość duże odciski. Na plus mogę tylko powiedzieć, że na prawdę bardzo szybko schnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.bukowicz Re: Kieszonka - naughty baby 04.07.10, 21:37 Witajcie, bylam fanka pieluszek Naughty baby do momentu, kiedy moja córcia ukończylo 8 miesięcy i pieluchy są już na nią za małe!!! Dzieczynka jest dość duża, waży około 9 kg, ale mimo wszystko, pieluchy powinny być wciąż dobre, przecież są reklamowany jako: na cały okres pieluchowania; dla mnie zakup tych pieluszek to stracone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś