przyszla-mama-mikolaja 07.03.04, 09:25 Mamusie z Łodzi, gdzie są sklepy lub hurtownie z niedrogimi dziecięcymi artykułami i ubrankami? Niestey mieszkam w Łodzi dopiero 2 lata i nie wiem gdzie szukać, a tu tylko 3 tygodnie na skompletowanie wyprawki Dziękuję za pomoc pozdrówka M&M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bursz Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 11:59 Cześć, ja byłam w hurtowni na Zbąszyńskiej 2 czy 5 KTE (chyba). Zobacz sobie na stronie Arti (wóżki, łóżeczka) i dystrybutorzy w Łodzi, prowadzą sprzedaż detaliczną. Słyszałam też o hurtowni "Słoń" na Brukowej, ale nie wiem gdzie, zajrzyj do książki telefonicznej. Poszukaj też na innym forum (np. miesiącami, ja utworzyłąm "Łódź"-napisz coś)Jak coś znajdziesz napisz, ja też nic nie mam. Powodzenia,pozdrawiam,jola. Odpowiedz Link Zgłoś
anitashe30 Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 12:50 Hej dziewczyny! O Słoniu słyszałam same pozytywne rzeczy (Brukowa 8). Jedziemy tam w srodę , bo nic też nie mamy. Obok słonia jest hurtownia Jurimex, gdzie jest duży wybór jeszcze tańszych ubranek. W słoniu podobno jest wszystko - ubranka, mebelki, kosmetyki dużo tańsze niż w eleganckich sklepach w centrum. Tylko jest taka wada ( przynajmniej dla nas),ze nie pracują w niedzielę, w sob do chyba 14, a w normalne dni do 17. Wózki podobno najtańsze na Zbąszynskiej Gracco za 400 zł. Jest jeszcze Polros w Rzgowie - też ładnie i tanio, moi rodzice już tam pokupowali trochę ładnych rzeczy dla wnusi! Powodzenia w zakupach Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 14:59 Cześć Anitko, Gdzie są wózki Gracco na Zbąszyńskiej? Ja byłąm w jakiejś hurtowni, ale tam nie prowadzili sprzedaży detalicznej. Ja mam termin na 20/06, rodzę chyba w Rydygierze. Napisz co u Ciebie? Zaprszam na forum "Łódź". Pozdrawiam,jola. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 16:31 Tak zdecydowanie w słoniu znajdziecie wszystko byłm tam w ubiegłym tygodniu. Obok niego jest sklepik gdzie są same ubranka poza tym niedaleko zarzewia jest też sklep z odziezą dla dzieci zjas i małgosia tam mają spory wybór zarówno nowych jak i używanych rzeczy Niejednokrotnie po smiesznie niskich cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 16:52 Potwierdzam i polecam hurtownię "Słoń" na Brukowej 8 (łatwo trafić - mają dużą tablicę) - tam można kupić wszystko również w detalu i faktycznie taniej. Poza tym - sklep "Oleńka" (róg Rzgowskiej i Bednarskiej) - tam mają np. łóżeczka Drewex za 190 zł, ciuszki i pościel - poleciła mi to miejsce koleżanka, fajna obsługa z pełnym "doradztwem", - hurtownię na ul. Janosika, niestety nie pamiętam numeru, ale jest to wolnostojący wyremontowany dom na zakręcie przed Brzezińską, - sklep-hurtownia na ul. Przybyszewskiego 107a przy Ozorkowskiej (chyba), taki po schodkach - i tu jest chyba najtaniej, a wózków całe piętro (np. Karex "pełen wypas" łącznie z trójstopniową regulacją miękkości zawieszenia za 468 zł !!!), - jeśli nie za daleko to jeszcze duży market w Zgierzu "Panda", Witkacego 2 - tu też mają mnóstwo rzeczy na dwóch piętrach, wózków tyle, że się kręci w głowie, no i np. łóżeczko Radek II (to na płozach i z szufladą, za niecałe 280 zł, podczas gdy w innych sklepach jest zdecydowanie ponad 300 zł). Jak same widzicie zrobiłam już trochę rekonesansu po sklepach; to głównie zasługa zwolnienia, na które wysłał mnie lekarz. Przyznam, że sama mam już chyba wszystkie ciuszki - i tu bazowałam głównie na promocjach w supermaketach (głównie Tesco, tam były jakieś importowane ciuszki zupełnie niedrogie), pościel szyję sama (to raczej wychodzi za drogo), wózek wybieram długo i boleśnie najpierw w internecie, później jadę go oglądać na żywo (szczerze to większość po obejrzeniu na żywo odpada z różnych względów). Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów Jola + czerwcowy Bartuś (24.06.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
niemnich Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 20:45 Cześć, sklep KTE, Słoń i Oleńka oraz Panda ze Zgierza polecam, ale ponoć teraz w Dino są bardzo duże wyprzedaże zeszłorocznych modeli, można zadzwonić na Piotrkowską. Ja polecam dodatkowo dwa komisy: "BuBu" przy ul. Obywatelskiej 67 tel. 648-75-47 (ubranka są obecnie taniej w Tesco ale nie wiem czy jeszcze będzie coś ciekawego) oraz "Agnes - Komis" przy ul. Rojnej 41 tel. 611-07-71 (niestety nie popisałam się inteligencją i sobie na telefonie zrobiłam inną notatkę, tak więc nie ręczę za poprawność numeru). W komisie na Traktorowej są bardzo fajne wózki niestety większość to spacerówki, ale naprawdę są to wózki b. dobrych firm i są niezniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: mamusie z Łodzi - gdzie sklepy z art. dla dzi 07.03.04, 22:24 Wiele artykułów jest tańszych na Zbąszyńskiej niż w Słoniu (oczywiście nie wszystkie), a ponieważ są niedaleko siebie warto porównać. Mnie na kupnie łóżeczka, materacyka i wielu innych gadżetów wyszło ładnych parę złotych oszczędności na Zbąszyńskiej. Dwa złote tu, 9 tam i trochę się tego uzbierało. Za to w tej hurtowni w Zgierzu (na witkacego) jest chyba największy wybór wózków od bardzo tanich do tych najdroższych. A ubranka faktycznie polecam na Brukowej 8 obok Słonia- bardzo duży wybór. Pozdrawiamy Ewa i Maciuś (19.11.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz sklepy 11.03.04, 13:41 Zrobiłam rozeznanie po łódzkich sklepach i to już są wiadomości na forum lokalne. Byłam w Słoniu, mają tam wóżki Deltim (544 zł). Ale najlepiej jest zaopatrzony sklep Dino na Piotrkowskiej, przy Struga. Poza tym profesjonalna obsługa miłego pana (może to właściciel?) Powiedział, że poleca 3 wózki; Implast (najdroższy, ok 900 zł), Prampol i Deltim za ok. 500 zł. Na razie mają mały wybór, ale dostawy będą na przełomie marca i kwietnia. Nosidełaka natomist maxi-costa(?) ok. 500 zł, tańsze Implast w "słoniu" ok. 200 zł. Na łóżeczko (turystyczne) chyba zdecydujemy się firmy ARTI. Co do ciuszków to w Tesco są już nowe kolekcje, ale nic nie kupiłam, zdążymy do czerwca. Stwierdziliśmy z mężem, że na razie kupimy łóżeczko, a wózek i fotelik, jak "poznamy" nasze maleństwo, wstępnie oczywiście wybierzemy. Co do cen nie porównywałam, napiszcie jeśli macie jakieś spostrzeżenia? Co wybieracie?Pozdrawiam,jola. Odpowiedz Link Zgłoś
anitashe30 Re: sklepy 11.03.04, 19:25 Czesc dziewczyny! sorry,że tak późno piszę, jestemy po zakupach w słoniu - ze względu na pracę męża pojechalismy w srodę - wziął sobie wolny dzień - i kupilismy prawie wszystko na raz. Nasz samochód wyglądał jak ten z reklamy ikei ale mamy już komódkę, łóżeczko, ciuszki, posciel i inne podstawowe rzeczy. Super że jest takie miejsce w lodzi, nawet się za bardzo nie umęczyłam (36 tydzień). obsługa super!!!!!! Polecam z czystym sercem Pozdrawiam - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
kudik4 Re: sklepy 11.03.04, 20:04 Mam do ciebie pytanie odnośnie komody: jakiej firmy i ile zapłaciliście? Nas interesuje komoda Drewexu nie pamiętam nazwy ale z samymi szufladami i przewijakiem Odpowiedz Link Zgłoś