tatus25 11.03.04, 21:14 Żona jest chora ma wysoką tęperature 38,2. Co robic jak zbic tą gorączke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiorekmi Re: GORĄCZKA !!!! 11.03.04, 21:33 Rozumiem, że jest w ciąży! niech nie bierze lepiej żadnych leków! polecam herbatę z lipy, czarnego bzu, z malinami i cytryną, miód z czosnkiem, zimne okłady na czoło! może też spróbować syropu dla dzieci z Herbapolu o nazwie Pyroaktin, to jest właśnie wyciąg, z lipy, kory dębu i malin - mi pomogło jak ręką odjął! a wczoraj też miałam 38 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
malgosik77 Re: GORĄCZKA !!!! 12.03.04, 10:46 Rzeczywiście najlepiej walczyć z gorączka domowymi sposobami. Lekarz powiedziała mi też, że z leków bezpieczny jest paracetamol, ale ja zastosowałabym go naprawdę w ostateczności. Podobno naprawdę grożna jest temperatura dochodząca do 39 stopni, wtedy koniecznie udajcie się do lekarza!! życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: GORĄCZKA !!!! 12.03.04, 13:14 Witam, bylam chora w 20 tc, mialam goraczke w okolicach 38,5 przez trzy dni. Bralam paracetamol, bo inaczej nie zbilabym goraczki. Lepiej ja likwidowac, bo za wysoka jest niebezpieczna dla dzidziusia. Paracetamol poradzil maz lekarz internista i tesciowa pediatra. Nie mozna go stosowac tylko w I trymestrze ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś