Dodaj do ulubionych

szukam świetnego gina z Warszawy

01.04.04, 09:22
Ufff, chyba jestem kobieta "po przejściach" - jeśli chodzi o lekarza
prowadzącego. Jestem wymagająca wobec kogoś, kto ma poprowadzić moją ciązę i
jakoś nie bardzo trafiam (jestem dopiero w 6 tygodniu). Nie wiem, jak Wy ale
ja nie potrafie mieć zaufania do kogoś, kto nie potrafi odczytać wyników
badań np. na toxoplazmozę, prawda? Albo do innego, który nie przepisuje mi
wszelkich możliwych badań, bo twierdzi, że "pani to ma dobre geny, to
przecież widać" (!!!!)
Polecono mi Centrum Damiana ale bez konkretnej osoby, może Wam udało się
trafić do kogoś, kto nie jest tylko "sprzedawcą" w tym zawodzie, ale naprawdę
dobrym specjalistą. Bardzo będę wdzieczna za pomoc.
Weronika 2 w 1 smile

Obserwuj wątek
    • verla Re: szukam świetnego gina z Warszawy 02.04.04, 22:19
      ja mam REWELACYJNEGO ginekologa położnika z Centrum Damiana u którego co więcej
      mam zamiar rodzić. Jest to dr. Andrzej Raczyński ( przyjmuje na Wałbrzyskiej i
      na Foksal ) Nie będę Ci go opisywać bo takie opisy sa subiektywne zawsze ale ja
      mam mało znaną chorobę genetyczną i szukałam lekarza, który naprawdę jest
      świetny i ten z pewnością jest.
      jak masz więcej pytań o niego to mój adres to: slowinskip@aster.pl

pozdrawiam
      • walizkaplus1 Re: szukam świetnego gina z Warszawy 05.04.04, 12:39
        dolaczam sie do verli.dr raczynski przymuje takze na ul. grzybowskiej 2 w
        junonie.
    • cardamomo Re: szukam świetnego gina z Warszawy 03.04.04, 11:52
      Polecam dr Grzegorza Południewskiego z C.Damiana. Przyjmuje na Foksal, ale
      pracuje również w klinice leczenia niepłodności Invi-Med. Świetny specjalista i
      bardzo ciepły człowieksmile
      • weronka73 bardzo dziękuję 05.04.04, 09:13
        Ja zmieniam lekarzy na razie w LIM-ie, ale dużo dobrego słyszałam o Damianie.
        Bardzo dziekuje za rady. Przedwczoraj znowu byłam u nowego lekarza. To, co mi
        zaleca jest diametralnie różne od tego, co mówili mi wcześniejsi położnicy (np.
        wycofał mi lek...). Za chwilę będę miała w ogóle dość lekarzy... sad( Z każdą
        wizytą denerwuję się coraz bardziej, a przecież, kurczę, nie o to chyba
        chodzi!!! Oczywiście, to moja wina, że nie zrobiłam wywiadu środowiskowego
        przed zajściem w ciążę, ale też nie myślałam, że tam, gdzie za wizytę płaci się
        100 zł. spotkam się z taką bylejakością.... sad(
        • agaa5 Re: bardzo dziękuję 05.04.04, 09:44
          100zł to nie dużo jak na Warszawę. Niektórzy super położnicy przyjmują
          prywatnie od 150/220zł i to tylko sama konsultacja bez badania np usg.
          Pozdrawiam Aga
        • mkostki Re: bardzo dziękuję 05.04.04, 10:28
          Witam
          Jesli z jakichś względów chcesz pozostać w LIM-ie, to polecam dr Ewę Barcz,
          prowadzi moją ciążę i jestem zadowolona
          Magda
        • misia126 Re: bardzo dziękuję 05.04.04, 12:45
          Czesc,
          A ja mam do Ciebie takie pytanie: Czy moglabys napisac u kogo bylas w Limie...
          Tez tam chodze i tez jakos nie mam szczescia do lekarzy sad. Najpierw byla to
          dr Dobek-Jakubczyk (pierwsza wizyta, jakos nie zrobila na mnie dobrego
          wrazenia), potem dwie wizyty u dr Sobiczewskiego (przy drugiej wizycie oswiecil
          mnie ze wlasciwie to on ciaz nie prowadzi i zebym zapisala sie do innego
          lekarza). W czwartek ide do dr Milewczyka... nie znam, ale dziewczyna w
          rejestracji stwierdzila, ze "mily jest"... zobaczymy... W ubieglym tygodniu
          bylam u dr Kwasniewskiego (dwa razy - nagly przypadek i on akurat
          przyjmowal)... tez jakos bez rewelacji... Moze to ja zle mysle, ale wychodzi na
          to ze trzeba isc i dokladnie powiedziec: "panie, badz pan moim prowadzacym" w
          innym przypadku przyjmuja, i owszem, ale jakbys z katarem przyszla. Teraz
          jestem w 7t5d od poczecia (czyli 9t od OM - chociaz to nie do konca bo nie mam
          28 dniowych tylko dluzsze) i nie mam zalozonej zadnej karty ciazowej, z badan
          mialam tylko morfologie... i lekarza prowadzacego tez nie mam sad A moze to ja
          za duzo wymagam...
          Co do dr Barcz, tez wiele czytalam pozytywnych opini o niej, ale jak bylam
          26.03 i chcialam sie do niej zapisac to miala wolny termin na koniec kwietnia :-
          ((...
          Troche trzymam sie tego Lim-u bo mam prawie bezplatnie z racji firmy w ktorej
          pracuje moj maz... gdyby nie to, to finansowo bym nie dala rady u prywatnego...

Pozdrawiam i mam nadzieje ze znajdziemy tych NASZYCH lekarzy
          Misia
          • weronka73 Lim- owscy lekarze 05.04.04, 14:16
            • weronka73 Re: Lim- owscy lekarze 05.04.04, 14:26
              Ups.., pacnęłam ręką w klawisz i poszło bez treści...smile)

Odradzam (przynajmniej moje doświadczenia są fatalne) dr Chwalibogowską. Zero
              informacji, posępna, nieoptymistyczna, inne szczegóły przemilczę.
              dr Ślusarski - jeśli ktoś lubi tzw. "zimny wychów", to wtedy polecam, nawet
              gorąco! Nie sprawił, że poczułam sie pewnie, absolutnie! Na inne sprawy niech
              juz spadnie zasłona mojego milczenia, litościwie...
              Dr Szymczak - dobre wrażenie, świeżo poznany, jest z tych przejmujących się (to
              mnie cieszy, bo moja ciąza do typowych nie należy), jako jedyny podał mi swój
              numer telefonu, "tak na wszelki wypadek, albo gdyby pani się o coś martwiła -
              dzwonić!"
              Dr Grzegorz Janik - bardzo optymistyczny, dokładny!!! robił mi dziś USG
              (serducho maleństwa pracuje!!! smile)))

Polecam tak: dr Szymczak - wizyta, gr Janik - USG! No i co dwóch, to nie jeden.
              Pozdrawiam optymistycznie
              Weronika 2 w 1 smile)
              • misia126 Re: Lim- owscy lekarze 05.04.04, 15:08
                Dzieki, za opisanie swoich przezyc z lekarzami... Kilku to ich bylo smile) Tak
                jak wczesniej pisalam, ide do dr Milewczyka i zobaczymy... mam nadzieje ze juz
                nie bede musiala szukac nastepnego. To moja pierwsza ciaza... wyczekana od 1,5
                roku i chcialabym zeby wszystko bylo jak trzeba...

Pozdrawiam
                Misia
          • magdalenax LIM 10.04.04, 20:32
            Ja chodze do dr Rafala Kuzlika w LIM - mlody, sympatyczny, dokładny, podaje
            numer komorki i nalega zeby dzwonic gdyby cos sie dzialo. Z tego co wiem jest
            poloznikiem w Szpitalu Brodnowskim.

Magda & Maluszek 12tc
    • ewka77 Re: szukam świetnego gina z Warszawy 05.04.04, 09:47
      polecam doktora Kukulskiego z lecznicy przy szpitalu na Żelaznej. Bardzo
      kompetentny, spokojny i serdeczny.
      • gizmag Re: szukam świetnego gina z Warszawy 05.04.04, 14:42
        Ja polecam dr Wójtowicza ze szpitala na Inflanckiej.Przyjmuje prywatnie u
        siebie w domu w Komorowie i w specjalistycznej przychodni na Placu trzech
        krzyży.Wizyta kosztuje 80 zł.Usg 50zł,dopochwowe 55zł.Przeuroczy człowiek i
        przede wszystkim dobry słuchacz.Będąc na wizycie czujesz się jak u
        psychologa ,dokładnie cie wysłucha i potrafi naprawde pomóc.Bardzo dużo kobiet
        jest z niego zadowolonych.Moja ciąża jest trudna dlatego że poprzednią
        straciłam w 41 tygodniu(doszlo do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu).Dlatego
        jest to lekarz od przypadków beznadziejnych.POLECAM !!!!!
        • juleczka7 Re: szukam świetnego gina z Warszawy 05.04.04, 16:23
          Ja też Ci polecam dr Południewskiego z Centrum Damiana. Zwłaszcza jeśli chcesz
          tam rodzić. Nie dość, że kompetentny i profesjonalny, to w dodatku uroczy i
          ciepły człowiek. POLECAM!!!
    • amadra Re: szukam świetnego gina z Warszawy 09.04.04, 12:54
      Tez przetestowalam kilku lekarzy w LIMie i polecam 2 osoby:
      dr. Skorzewska - troche trudno sie do niej dostac ale jak poprosisz w
      rejestracji, i powiesz ze bardzo pilnie to na pewno sie jakos wcisniesz. Pani
      Doktor prowadzila moja ciaze i moge powiedziec ze jest bardzo kompetentna,
      zaleca wszystkie konieczne badania, w razie koniecznosci lub swoich watpliwosci
      kieruje na konsultacje do specjalisty (mialam bardzo niski poziom hemoglobiny i
      dzieki Pani doktor bylam pod dodatkowa opieka hematologa) ale z drugiej strony
      nie nalezy do lekarzy "panikarzy" i "straszycieli". przy tym wesola i delikatna
      na prawde super.
      Moge tez polecic dr Mrozka - u niego robilam wszystkie USG. Pelen
      porfesjonalizm. w ostatnim tygodniu ciazy okreslil wage i wymiary dzisiusia
      ktory urodzil sie z dokladnoscia 100 gr !!! taki jak Pan doktor powiedzial.
      poza tym przemily.
      mam nadzieje ze trafisz na jakiegos fajnego gina. trzymam kciuki.
      Ania
    • anna20045 Re: szukam świetnego gina z Warszawy 09.04.04, 17:03
      Odnoście CM Lim to odradzam dr. Kwaśniewskiego...byłam raz i bez rewelacji (nie
      zrobił mi nawet badań...choć powinien!!! miałam wtedy kiepskie wyniki).
      Co do USG to również polecam dr.Mrozka, jest chyba najdokładniejszym jeśli
      chodzi o USG. Oprócz niego jest też dr.Janik, równie miły i dobry.
      • magdalenax Re: szukam świetnego gina z Warszawy 10.04.04, 20:36
        Z LIM odradzam dr Reutt-Jaworowicz. Bylam u niej raz i o jeden raz za duzo.
        Przestarzale teorie rodem z lat 60-tych (np. zapomnij o seksie w ciazy dziecko)
        i duzo narzekania (tylko 2 dni zwolnienia? - szkoda mojego czasu).
        • malwes Re: szukam świetnego gina z Warszawy 10.04.04, 23:03
          Hej,
          Ja w LIM przetestowałam też chyba wszystkich lekarzy.
          Polecam dr Mrozka (podobnie jak koleżanka powyżej). Nie prowadził mojej ciązy
          ale poznałam go w szpitalu przy Karowej, gdzie spędziłam duża część ciązy.
          Poza tym to świetny ultrasonolog z certyfikatem!

Ja jednak zupełnie przypadkiem trafiłam na lekarza, który wzbudził we mnie dużo
          większe zaufanie i szacunek niż wiele "sław" w-wskich, z którymi miałam
          przyjemość. (I również z tego powodu nie prowadziłam ciąży w LIM, choć też mam
          tam kartę) Dr Katarzyna Więch. Też z Karowej. Pracuje również w Przychodni
          Profesorsko-Ordynatorskiej przy Waliców 20. Czwartki, 17.30-20.00. tel 624-06-
          47. Dzięki niej mam 2,5 m-cznego synka.To jedyny lekarz któremu ufam. Ma
          niesamowitą intuicję.

O wielu z w/w w tym i innych wątkach lekarzach znajdziesz na
          podforum "Szpitale" - tylko przejrzyj 2003 rok.

Pozdrawiam,
          Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka