ewa-01 23.01.11, 11:36 Czy można zimno leczyć zoviraxem w 6 tygodniu ciąży? Poradźcie proszę dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbacha Re: zovirax? 24.01.11, 14:38 Mój gin pozwolił mi stosować Hascovir (to lek o podobnym składzie). Powiedział mi wtedy, że powierzchnia na którą się stosuje taką maść jest tak niewielka że ten lek nawet nie "doleci" do płodu. Ja byłam wtedy w 12 tyg. Pamiętaj jednak o tej opryszczce, bo (przynajmniej u nas tak jest) jak masz oprzyszczkę w I trymestrze to z automatu dają dziecku żółtą naklejkę z przesiewowych badań słuchu, co oznacza, że dziecko do drugiego roku życia musi co pół roku być poddane badaniu słuchu. Ja tak miałam z moim synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: zovirax? 28.01.11, 12:28 a czy to czasem nie o to chodzi w tym 1 trymestrze ze kobieta raz pierwszy w swoim zyciu dostaje wlasnie wtedy opryszczke? Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyedlover Re: zovirax? 28.01.11, 12:11 Ja zachorowalam na polpasiec w ciazy i przyjmowalam konskie dawki p.wirusowego odpowiednika zovirax'u w tabletkach, co 4-5h przez 5 dob. Wszyscy lekarze zgodnie twierdzili, ze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś