Dodaj do ulubionych

kontrola ZUS

31.01.11, 12:44
Czesc dziewczyny, pisałam niedawno, że dostałam wezwanie na kontrolę zwolnienia. Już jestem po owej kontroli. Pani doktor zdziwliła się, że ciężarną jej przysłali, zmierzyła mi cisnienie, zwazyła, osłuchała itp i oczywiscie wywiad. Więc dla wszystkich, którzy się obawiają, nie ma się czego bać, to same formalności.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • megi110174 Re: kontrola ZUS 31.01.11, 13:31
      no dobrze ale co podalaś za przyczyne zwolnienia? czy ginekologicznie tez cie badała?
    • gwen_s Re: kontrola ZUS 31.01.11, 19:10
      to było raczej do przewidzenia smile niepotrzebnie się martwiłaś smile
    • bajsarka Re: kontrola ZUS 31.01.11, 23:40
      A jak długo jesteś na zwolnieniu?
      • aniamiska Re: kontrola ZUS 01.02.11, 22:10
        mam kamienie w nerkach a na zime zawsze stan zapalny, tak już od lat i lekarz uznal, ze w taka pogode lepiej nie ryzykowac. na zwolnienie poszlam jak byly najwieksze mrozy i tak juz zostane chyba do rozwiazania.
        To jej powiedzialam, jak zapyatal o powod zwolnienia. Nic nie dodawalam, bo wolalam nie koloryzowac.
        Nie badala mnie gonekologicznie, tylko chciala zobaczyc brzuch i dotknela go, to wszystko.
        Powiedziala jeszcze, ze nie powinni ciezarnych przysylac i ze od tego sa ginekolodzy. Aha no i że wiadomo, ze jak lekarz wypisuje ciezarnej zwolnienie to ma powod.
        • bajsarka Re: kontrola ZUS 01.02.11, 23:34
          ale zwolnienie przekroczyło 33 dni czy nie? Bo jak przekroczyło, to może oznaczać, że ZUS chce sprawdzić czy na pewno ma płacić za Ciebie, a jak trwa mniej niż 33 dni, to może pracodawca skierował pytanie do ZUSu czy jego pracownica nie symuluje.

Jestem w podobnej sytuacji, dlatego chciałabym wiedzieć jak jest u Ciebie.
          • aniamiska Re: kontrola ZUS 02.02.11, 10:48
            Minęły 33 dni, dlatego mnie wezwali. Przeważnie dzieje się tak na wniosek pracodawcy, w innym wypadku to ZUS puka do Ciebie.
            Ale nie martw się nic, to typowa rutyna. Ja sie przejmowałam, że coś będzie nie tak, a teraz widzę, że to niepotrzebne nerwy były smile
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka