Dodaj do ulubionych

seks w I trymestrze

02.02.11, 14:24
Czy spokojny seks w I trymestrze ciąży jest bezpieczny? (6tc)
A jeśli nie, to czy chodzi bardziej o wstrząsy podczas samego aktu, czy bardziej o skurcze macicy podczas orgazmu? (bo wtedy odpadałyby również same pieszczoty...).
Obserwuj wątek
    • karen_knightly Re: seks w I trymestrze 02.02.11, 14:32
      Dodam, że się stresuję, bo zaczęłam rozmyślać na ten temat niestety dopiero po fakcie (czyt. miał miejsce orgazm wywołany samymi pieszczotami).
      Mam się czym przejmować czy schizuję?
    • kasica_1980 Re: seks w I trymestrze 02.02.11, 14:39
      ja jestem w drugiej ciąży i nigdy się tym za bardzo nie przejmowałam. wyczytałam, że jak ciąża ok i nie ma zagrożenia to można bez problemu wink.
      powiem szczerze, że teraz mam nawet większą ochotę jak przed wink
    • neftis83 Re: seks w I trymestrze 03.02.11, 10:23
      używaj sobie do wolismile
    • martwa_k1 Re: seks w I trymestrze 03.02.11, 11:23
      skonsultuj z lekarzem prowadzącym dla swojego spokoju własnego

jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji to ok, ale ja np. miałam zakaz przyjemności na cały pierwszy trymestr, w obu formach
    • kotkowa Re: seks w I trymestrze 03.02.11, 13:01
      jak nie ma plamien, bolow brzucha, to jest bezpieczny. moj gin odradzal jedynie w dni, w ktore przypadalaby miesiaczka, ale ja mialam problem z plamieniem na poczatku. grozne sa raczej skurcze, a nie wstrzasy.
      • kotkowa Re: seks w I trymestrze 03.02.11, 13:02
        jak nic sie nie dzieje, to nie masz sie czym przejmowac. skurcze moga wywolac skurcze macicy, ale jak dotad jest ok, to juz nic sie nie stanie.
    • klaudia1106 Re: seks w I trymestrze 03.02.11, 16:00
      jeśli nie ma przeciwskazań lekarskich to nie stresuj sie....ja nawet w 8 miesiącu figlowałam, podczas ciąży jest sie jeszcze bardziej wrażliwą w miejscach intymnych więc korzystaj smile
    • jusiakr Re: seks w I trymestrze 04.02.11, 11:32
      jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji (nie ma plamień) to nie ma co sie wstrzymywać.
      Zresztą warto wykorzystać czas, gdy nie masz jeszcze dużego brzucha.
    • alawinx Re: seks w I trymestrze 04.02.11, 20:57
      Raczej jest dozwolony. A swoją drogą to fajnie ci że masz ochotę na seks w I trymestrze i to na początku. Ja nie mam.
    • vicky1 Re: seks w I trymestrze 05.02.11, 11:48
      w ogóle nie rozumiem w czym problem. pewnie, ze seks mozna uprawiac, nic to nie szkodzi.
      ja obecnie jestem w 11tc i moze byly dwa dni kiedy nie kochalismy sie z moim TZ a tak to kochamy sie codziennie z wielka radoscia
      seks jest w ciazy jak najbardziej dozwolony smile
      • iskierka4 Re: seks w I trymestrze 05.02.11, 16:39
        Ja akurat plamiłam. Potem zapytałam sie lekarza i kategorycznie zabronil mi przez cały pierwszy trymestr.
        Zabronil tez np. kąpieli w wannie tylko szybki niezbyt gorący prysznic
        • robalek33 Re: seks w I trymestrze 19.02.11, 17:50
          Ja niestety należę do tych kobiet które za bardzo nie są zainteresowane seksem w I trymestrze ciąży uncertain nie mam pojęcia co mam zrobić aby to zmienić, obawiam się o dzidzię i chyba to mnie tak blokuje no i pewnie hormony uncertain Macie jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z tym poradzić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka