05.05.11, 19:22
czy skorzystałyście z usług douli? Co myślicie o takim wsparciu podczas ciąży, porodu i później?
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Doula 07.05.11, 09:31
      Ja nie korzystałam i uważam, że to zbędne, ale to moje zdanie wink
      • mama.rozy Re: Doula 07.05.11, 15:48
        pewnie więcej się dowiesz na tym forum
        forum.gazeta.pl/forum/f,548,Dobry_porod.html
        tak już kilka dziewczyn rodziło z doulą
    • miska_malcova Re: Doula 07.05.11, 15:48
      nie, nie potrzebowałam takiej pomocy
    • lilka69 Re: Doula 07.05.11, 18:12
      mysle, ze robota tej douli to dobrze nikomu nie potrzebna praca.
      • lilka69 Re: Doula 07.05.11, 18:13
        mialo byc- dobrze wykonana.

co to za wymysly coraz nowesze w tym swiecie byleby kase od kobiet wyciagnac??
        • panna.w.drodze Re: Doula 07.05.11, 18:26
          przeczytałam i czy ja wiem czy to takie głupie ... ?
          www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Doula-profesjonalne-wsparcie-w-czasie-porodu.html
          myślę że warto się zastanowić
        • martina.15 Re: Doula 08.05.11, 21:21
          ja sama kiedy rodzilam corke nie mialam pojecia o doulach. "wynajelam" polozna- w pakiecie razem z porodem rodzinnym i kilkoma innymi udogodnieniami w moim szpitalu- i to byla naprawde super sprawa. po tym doswiadczeniu, za podobne pieniazki, pewnie bym sie zdecydowala- oczekiwalabym od douli przynajmniej kilku spotkan, moze nawet udzialu w porodzie.
          znam przynajmniej kilka mam,ktore nie chcialy rodzic z mezczyzna, ale obecnosc kobiety im pomagala (ja mialam obok siebie mame, ale wtedy nawet nie mialam jak chciec mezczyzny przy sobie), i przynajmniej kolejne kilka ktore nie maja z kim konkretnym o porodzie i pierwszych tygodniach z dzieckiem porozmawiac. wydaje mi sie ze dla takich kobiet doula jest stworzona.

ps. lilka- od naprawde wielu lat w wielu krajach jest to normalnie wykonywany i popularny zawod, wiec moze to nie wyciaganie kasy. rozumiem ze Ty to nawet z prywatnego lekarza i witamin dla ciezarnych nie korzystasz smile
          • kasiak37 Re: Doula 08.05.11, 22:14
            przede wszystkim zanim zalozymy nowy watek szukamy w wyszukiwarce.Bylo na ten temat a watek byl bardzo dlugi.
            • martina.15 Re: Doula 09.05.11, 17:59
              czytalam. chcialam wprost, i bez "nalecialosci" zapytac nowe mamy ciezarne.

mam koniecznie zalinkowac stary watek?
    • lidek0 Re: Doula 09.05.11, 18:48
      Przecież to dokładnie to samo co umówiona położna. Nie widzę żadnej różnicy.
      • martina.15 Re: Doula 10.05.11, 09:28
        mialam umowiona polozna i to nie to samo. polozna jest w szpitalu. doula otacza opieka i przed i po porodzie (nie kazdej kobiecie towarzyszy przy porodzie). ladnie to okreslono- polozna zajmuje sie rodzaca od pasa w dol, a doula- od pasa w gore.
        • kasiak37 Re: Doula 10.05.11, 09:39
          no to rzuc wreszcie jakims konkretnym linkiem reklamowym bo chyba po to jest ten watek?
          • vanilla4 Re: Doula 10.05.11, 11:17
            też mam takie wrażenie wink
          • martina.15 Re: Doula 12.05.11, 09:54
            tu cię zaskoczę- zadnego linku nie bedzie. bylam ciekawa czy w ogole ktos chcialby skorzystac z takiej uslugi.
        • lidek0 Re: Doula 10.05.11, 21:22
          Moja umówiona położna była do mojej dyspozycji na długo przed porodem i jakbym chciała po porodzie mogła przyjeżdżać do domu, więc żadna różnica i teraz te położne mają taki zakres usług.
    • kijek82 Re: Doula 13.05.11, 11:48
      chyba bez sensu. Owszem,kiedys bylo wsparcie zenskie-siostry,matki,babci, to bylo fajnesmile
      ale taki pomysl uwazam za dorabianie teorii do srubki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka