martina.15 05.05.11, 19:22 czy skorzystałyście z usług douli? Co myślicie o takim wsparciu podczas ciąży, porodu i później? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: Doula 07.05.11, 09:31 Ja nie korzystałam i uważam, że to zbędne, ale to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
mama.rozy Re: Doula 07.05.11, 15:48 pewnie więcej się dowiesz na tym forum forum.gazeta.pl/forum/f,548,Dobry_porod.html tak już kilka dziewczyn rodziło z doulą Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Doula 07.05.11, 18:12 mysle, ze robota tej douli to dobrze nikomu nie potrzebna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Doula 07.05.11, 18:13 mialo byc- dobrze wykonana. co to za wymysly coraz nowesze w tym swiecie byleby kase od kobiet wyciagnac?? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Doula 07.05.11, 18:26 przeczytałam i czy ja wiem czy to takie głupie ... ? www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Doula-profesjonalne-wsparcie-w-czasie-porodu.html myślę że warto się zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Doula 08.05.11, 21:21 ja sama kiedy rodzilam corke nie mialam pojecia o doulach. "wynajelam" polozna- w pakiecie razem z porodem rodzinnym i kilkoma innymi udogodnieniami w moim szpitalu- i to byla naprawde super sprawa. po tym doswiadczeniu, za podobne pieniazki, pewnie bym sie zdecydowala- oczekiwalabym od douli przynajmniej kilku spotkan, moze nawet udzialu w porodzie. znam przynajmniej kilka mam,ktore nie chcialy rodzic z mezczyzna, ale obecnosc kobiety im pomagala (ja mialam obok siebie mame, ale wtedy nawet nie mialam jak chciec mezczyzny przy sobie), i przynajmniej kolejne kilka ktore nie maja z kim konkretnym o porodzie i pierwszych tygodniach z dzieckiem porozmawiac. wydaje mi sie ze dla takich kobiet doula jest stworzona. ps. lilka- od naprawde wielu lat w wielu krajach jest to normalnie wykonywany i popularny zawod, wiec moze to nie wyciaganie kasy. rozumiem ze Ty to nawet z prywatnego lekarza i witamin dla ciezarnych nie korzystasz Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Doula 08.05.11, 22:14 przede wszystkim zanim zalozymy nowy watek szukamy w wyszukiwarce.Bylo na ten temat a watek byl bardzo dlugi. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Doula 09.05.11, 17:59 czytalam. chcialam wprost, i bez "nalecialosci" zapytac nowe mamy ciezarne. mam koniecznie zalinkowac stary watek? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Doula 09.05.11, 18:48 Przecież to dokładnie to samo co umówiona położna. Nie widzę żadnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Doula 10.05.11, 09:28 mialam umowiona polozna i to nie to samo. polozna jest w szpitalu. doula otacza opieka i przed i po porodzie (nie kazdej kobiecie towarzyszy przy porodzie). ladnie to okreslono- polozna zajmuje sie rodzaca od pasa w dol, a doula- od pasa w gore. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Doula 10.05.11, 09:39 no to rzuc wreszcie jakims konkretnym linkiem reklamowym bo chyba po to jest ten watek? Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Doula 12.05.11, 09:54 tu cię zaskoczę- zadnego linku nie bedzie. bylam ciekawa czy w ogole ktos chcialby skorzystac z takiej uslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Doula 10.05.11, 21:22 Moja umówiona położna była do mojej dyspozycji na długo przed porodem i jakbym chciała po porodzie mogła przyjeżdżać do domu, więc żadna różnica i teraz te położne mają taki zakres usług. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Doula 13.05.11, 11:48 chyba bez sensu. Owszem,kiedys bylo wsparcie zenskie-siostry,matki,babci, to bylo fajne ale taki pomysl uwazam za dorabianie teorii do srubki Odpowiedz Link Zgłoś