Dodaj do ulubionych

krem na cellulit

13.06.11, 22:12
Witam. Jestem w 7 tygodniu ciąży, mam kupione jeszcze przed ciażą serum na cellulit i chciałabym je wykorzystać. Nazywa się slim extreme 3d. w skladzie ma isocell slim, wycią z bluszczu, L-karnityne i algi laminaria. Na opakowaniu nic nie pisze o stosowaniu w ciąży.
Czy L-karnityne w serum mozna bezpiecznie stosowac w ciąży? wiem, że na tych wszystkich tabletkach jest na odchudzanie z L-karnityna jest napisane zeby nie stosowac, ale w necie znalazlam ze nie jest udowodniona jakakolwiek szkodliwosc dla plodu. Wiecie cos na temat stosownai L-karnityny w ciąży?
Obserwuj wątek
    • amsila Re: krem na cellulit 14.06.11, 09:05
      Z tego co wiem to kosmetyków z kofeiną nie powinno się stosować. Ja bym ten kosmetyk śmiało stosowała, nie ma retinolu, kwasów owocowych, kofeiny.
    • mikolajek2010 Re: krem na cellulit 14.06.11, 11:47
      Dobry na cellulit smile jest masaż rękawicą i gruboziarnistą solą kuchenną smile tylko trochę siły trzeba do niego.
    • amsila Re: krem na cellulit 14.06.11, 23:54
      A co ci mogę polecić to gumowe bańki chińskie. Na początku boli jak cholera, po 2 tyg. wreszcie mnie tak nie boli jak na początku i dosyć mocno tą bańkę mam przyssaną. Komplet baniek kosztuje dwadzieścia parę złotych, do masażu musisz się posmarować oliwką.
      Jeśli chodzi o efekty to moja siostra prawie wogóle nie ma już cellulitu (po 2 tyg. masowania przez pół godziny dziennie). U mnie trochę gorzej bo sobie fory dawałam, masaż co 2 dni po 15min., a dopiero od dwóch ostatnich jadę z tym na maxa, zauważyłam że grudki pod skórą trochę mniejsze i że uda są trochę twardsze.
    • lefete Re: krem na cellulit 16.06.11, 13:25
      Zapytaj o to na Facebooku Eveline Cosmetics, tak chyba najprościej i najbezpieczniej, dostaniesz odpowiedź prosto od producenta kosmetyku.
      Nie używałam tego balsamu, ale ogólnie dziewczyny chwalą, nawet kilka moich znajomych już mi polecało, w koncu może zdecyduję się kupić.
      A chciałabym zapytać o te bańki - gdzie można kupić i czy taki masaż należy wykonywać z jakąś oliwką? Boli?
      • amsila Re: krem na cellulit 16.06.11, 14:27
        Bańki kupisz w aptece (nie każdej) albo na allegro. Masaż na początku boli (mnie przestało boleć po 2tyg.używania), czasem wychodzą od tego siniaki, oliwkę trzeba przedtem nakładać bo bańka musi mieć poślizg-można kupić oliwkę antycellulitową Ziaji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka