Dodaj do ulubionych

bym sie chciala poradzic ;)

23.08.11, 11:33
poniewaz po wczorajszej wizycie kontrolnej okazalo sie ze zamiast Wojtka w brzuchu prawdopodobnie jest Hanka (ale pewnosci nie ma) kolezanki namawiaja mnie na usg 3d suspicious co myslicie suspicious
troche sie boje do innego lekarza, bo a nuz cos mu sie bedzie wydawalo ze nie tak i sie bede stresowac niepotrzebnie, no i do najblizszego 3d mam jakies 70 km
co byscie zrobily na moim miejscu? dodam, ze mam juz naszykowane rzeczy typowo chlopiece, bo caly czas lekarz mowil ze chlopak
Obserwuj wątek
    • auszrine Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 11:58
      Ale po co USG 3d? To w żaden sposób nie podniesie rzetelności badania. Żeby potwierdzić płeć równie dobrze (i taniej, jak sądzę) mozesz iść na USG 2d.
      • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:35
        no wczoraj bylam na usg 2d i nie bylo widac dobrze, koszt taki sam, bo u mojego gina i tak place stowe za wizyte u tamtego tez stowe
        nie az takie superwazne ale moze warto
        a ciuchow mam niebieskich duuzo ale podostawalam, ja kupowalam neutralne
    • najma78 Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 11:58
      Jesli to dla ciebie takie wazne (poznanie plci juz) to zrob. Ja poznalam plec moich dzieci na USG ok. 20 tyg. zapytano czy chce znac wiec odpowiedzialam ze tak. Gdybym nie znala przygotowalabym rzeczy uniwersalne na poczatek. Takie maluszki i tak szybko rosna w piewrszych miesiacach.
    • pepparkakor Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:44
      Ja bym na Twoim miejscu poszła na to 3d, bo jednak widać konkretniej co i jak wink
      • mjakmama2012 Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:51
        Ja kupuje niebieskie jako "neutralne" wink
        Nie wiem czy 3D pomoze, nie zalezy to bardziej od kaprysu dziecka jak sie ulozy w czasie badania?
    • panna.w.drodze Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:52
      ja nie robiłam, na ostatnim genetycznym lekarz przełączył na chwilę ale moja córa wtedy przytomnie włożyła twarz w łożysko smile i bardzo dobrze zrobiła
      • panna.w.drodze Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:55
        wysłąłąm ciut wczesniej niż zamierzałam - wracając do tematu, w okolicy 32tc bedziesz miec kolejne USG, może uda się potwierdzić a jak nie to niespodzianka wink 3D nie gwarantuje że poznasz płeć ...

-
        https://www.suwaczki.com/tickers/cd9bflw1hau1bk68.png
    • jehanette Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 12:57
      A jak się dzieć odwróci nie w tą stronę, to wydasz kasę, zmarnujesz czas na dojazd i tak się nie dowiesz. Moje na połówkowym tak się sprytnie zakryło nóżkami, że nawet nie było co domniemywać co między nimi mawink
      A ciuchy dla niemowlaków "typowo chłopięce", że niby niebieskie? Dziecko i tak nie zna się na kolorach, wszystko mu/jej jedno. Ja nie zamierzam robić żadnych rozróżnień płciowych, tylko kierować się swoim gustem (co oznacza m.in że wszelkim różowościom mówię precz!).
      • panna.w.drodze podtrzymuję! 23.08.11, 13:19
        że wszel
        > kim różowościom mówię precz!).
        • jehanette Re: podtrzymuję! 23.08.11, 16:04
          big_grin
    • 18_lipcowa1 Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 13:08
      a jakie to są typowo chłopięce? z napisem- chłopak?
      • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 14:15
        tak
        i z koparkami big_grin
        • 18_lipcowa1 Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 17:39
          tomelanka napisała:

> tak
          > i z koparkami big_grin

moja córka miała w samochody
          • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 18:22
            ale nie wszystkie wink
      • kijek82 Re: bym sie chciala poradzic ;) 24.08.11, 09:45
        ja mam niebieskie z napisem little boy - trudno pomylic...
        • 18_lipcowa1 Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 17:39
          kijek82 napisał:

> ja mam niebieskie z napisem little boy - trudno pomylic...

a po co takie idiotyczne ubrania kupujesz?
          • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 18:24
            e tam, moze dostala w prezencie, pytalas jakie to typowo chlopiece wiec odpowiadam, dla mnie typowo chlopiece sa z napisem dot. plci i w samochody oraz koparki (abstrahujac od tego czy sa glupie czy nie, bo nie o tym mowa), tak wiem, na tym forum roz, fiolet, kwiatki to ZUOOO wink
            • gazeta_mi_placi Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 18:32
              Możesz informować ustnie, że to dziewczynka. Myślę, że ludzie uwierzą Ci na słowo mimo rzeczonego napisu.
              • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 18:43
                czytac umi?
                • panna.w.drodze Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 19:12
                  umi ale nie rozumi smile
                  • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 25.08.11, 19:54
                    ze umi widze, w sumie ze nie rozumi to tez big_grin bo az za duzo wyczytal-nie mam ubranek z napisem chlopiec-czy jakkolwiek, ale wiem ze istnieja i uwazam je za typowo chlopiece. Jak teraz nie zrozumi to juz nie moj problem wink
    • kobietka_29 Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 13:35
      No nie wiem, czy na 3 d lepiej mozna rozpoznac. Moja lekarz ma takie urzadzenie, ze ma wszystko w jednym. Jakis czas temu dla potwierdzenia plci spytalam, czy cos sie pod tym wzgledem zmienilo. Pokazala mi najpierw na 2 d, ale bylo niewyrazne. Potem przelaczyla na 3 d i ja dalej nic nie widzialam. Ale to nie ja jestem lekarzem. Poczekaj troche. To na pewno nie bylo Twoje ostatnie usg. Przy nastepnym mozesz sie jeszcze raz spytac. A tak, to jak dziewczyny mowia, pojedziesz do innego, i moze znow wylozysz stowe na darmo.
      a co to za typowe chlopiece rzeczy pokupowalas? nie rozumiem, co na etapie noworodka ma byc typowo dziewczece czy typowo chlopiece. ze co, ze niebieskie? my corce polowe rzeczy niebieskich kupilismy. z tych "typowo dla dziewczynek" do dozdobycia byly tylko rozowe i do tego w takim obrzydliwym tonie. nie sadze, zeby jej to robilo roznice, ze bedzie przez pierwsze pol roku nosila niebieskie, zielone czy brazowe ubranka... smile
      • jimmysgirl Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 13:52
        Ja bym radziła odpuścić to badanie 3d. Po pierwsze - z doświadczenia wiem, że wcale nie widać więcej. Po drugie - większość lekarzy ma i tak większe doświadczenie w 2d - dla nich 3d to dodatkowy bajer dla przyszłych rodziców - taki lekarz żeby coś zobaczył w zupełności wystarczy mu 2d. Poza tym zawsze jest ryzyko, że dzidziuś tak się ułoży że i tak nic się nie zobaczy. ja bym przeznaczyła te pieniądze do skarbonki na szczepienia dla dziecka. Skoro ciuszki już kupiłaś, to i tak nic nie zmienisz. A tak w ogóle to przestrzegam żebyś więcej tych ciuszków nie kupowała - 5 zmian w zupełności wystarczy, potem i tak dużo dostaniesz od rodziny a poza tym będzie wiadomo jakich potrzebujesz. Jeśli urodzi się dziewczynka to mogę się założyć że tak jak w moim przypadku każdy kto przyjdzie przyniesie coś różowego - my mieliśmy taki "zestaw obowiązkowy" jak w "Misiu" tylko zamiast kawy z w-ztką dostawaliśmy różową sukienkę i gryzak...
        • tomelanka Re: bym sie chciala poradzic ;) 23.08.11, 14:17
          nie ze niebieskie, choc ma duzo, nie jestem wielka fanka rozu, ale nie uwazam zeby baba tylko w niebieskich ciuchach musiala chodzic wink
          te niebieskie wszystkie dostalam, wiec spoko
          a co do usg to faktycznie przekonalyscie mnie ze nie warto smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka