Dodaj do ulubionych

za bardzo tyje...

23.08.11, 17:20
Witam wszystkie kobietkismileJestem w 22 tyg ciazy..byłam dzis u lekarza i mi powiedzial ze za bardzo przybieram na wadze i zebym ograniczyla slodycze (ktorych malo jadam)dla zdrowia swojego i dziecka.Przed ciążą ważylam 52 kg,teraz 61.Nie wiem czy to na prawde za duzo?Moze powinnam sie na prawde opamietac?a moze wystarczy zmienic lekarza?..Napiszcie mi ile przytylyscie do 22 tyg.Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • sanpja Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 17:52
      może masz cukrzycę ciążową? Lub chorą tarczycę? U mnie to było przyczyną tycia ogromnego.
      Do 25 tc przytyłam 14 kg, gdy przeszłam na dietę cukrzycową to do 34 tc nie przytyłam ani kilograma a teraz przez tydzień 5 kg, ale strasznie zbiera mi się woda.
      W poprzedniej ciąży przytyłam 36 kg. Ciężko to zrzucić potem.
      Moim zdaniem nie tyje się bez przyczyny. Trzeba jej poszukać.
      • krolowa_kier Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 17:59
        Ja mam cukrzycę ciążową, nie przytyłam ani kilograma. I poznałam sporo kobiet z cukrzycą ciążową, które mało przytyły, więc akurat cukrzyca ciążowa nie musi być przyczyną tycia.
        Ale na dietę cukrzycową 1800kcal faktycznie można przejść, to powinno zahamować przybieranie na wadze.
        • maggieeee Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 18:26
          dziewczyny ja najprawdopodobniej tez bede musiala przejsc na diete dla cukrzycowych bo pierwszy test OG 50G nie wyszedl idealnie.
          macie jakies przykladowe jadlospisy ? lista zabronionych i dozwolonych produktów.
          bede wdzieczna.

a co do tycie. jestem w trakcie 25 tyg. i przytylam pom.3-4 kg
          • stonkaaa Re: za bardzo tyje... 24.08.11, 11:23
            podaj swojego maila to Ci wyśle coś o diecie cukrzycowej
    • stonkaaa Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 18:50
      Ja na początku ciąży - do 3 miesiąca schudłam 3 kg, a potem waga stanęła w miejscu, i tak jest do dzisiaj, z tym że mam cukrzycę ciążową, dietę na pewno warto zastosować, nie ma co zmieniać lekarza, bo następny może powiedzieć to samo
      • monikaaa222333 Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 19:26
        no to od jutra przechodze na diete..mialam robiony poziom cukru i ok,to nie wiem...zaczne dietke i zobaczymy co bedzie
        • m-o-n-i-k-a-82 Re: za bardzo tyje... 23.08.11, 22:28
          ja niby stwierdzonej cukrzycy w tej ciąży nie mam, ale praktycznie od początku dietę cukrzycową stosuję ( bo miałam w pierwszej ciąży cukrzycę). Pewnie gdybym diety nie stosowała, to teraz też by mi wyszła. Cukier mierzę co jakiś czas i nie jest idealny. A jak "zgrzeszę" czymś niedozwolonym i potem zmierzę, to normalnie załamka smile
          no ale krzywa wychodzi ok smile

co do wagi, to na początku przybyło mi 3 kg, potem straciłam 3 kg i teraz stoi w miejscu
      • monikaaa222333 Re: za bardzo tyje... 24.08.11, 08:46
        zapomnialam napisac ze te wszystkie kg ida na brzuszek i piersi(z rozmiaru B zrobilo sie D)..Nie wiem co powinnam robic zeby mniej tyc..slodyczy prawie nie jadam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka