24.08.11, 18:03
bylam dzis na 1szym usg. Pecherzyk ciazowy 1.14 cm z widocznym pecherzem zółtkowym ale nie widac jeszcze zarodka..... jestem nie 2 tygodnie po spodziewanej miesiacze ale cykle mam rozne 32 dniowe 30 dniowe.... lekarz mowi ze jeszcze moze nie byc widac ze wzgledu na moje cykle ale ja sie martwie sad
Obserwuj wątek
    • m.b.g Re: USG 24.08.11, 18:08
      Poszłabyś w 8tc jak się tu radzi, i może byś się mniej martwiła.
      A tak, klops.

Albo się pojawi, albo nie. Wpływu nie masz.
      • beata.m84 Re: USG 24.08.11, 18:15
        hmm nie przegladalam tego forum jeszcze.... ale skoro tak mowisz. okey dzieki
    • dahme Re: USG 24.08.11, 19:21
      Witam,
      ja też w pierwszej ciąży poszłam za szybko, 5tc, było widać tylko pęcherzyk ciążowy. Za to cztery tyg później już biło serduszko. Teraz też wyszły dwie kreski, ale zamierzam poczekać jeszcze z tydzień i wtedy iść do lekarza. Nie martw się na zapas, u niektórych serduszko bije już w 6 tc a u niektórych nieco później.
      Pozdrawiam
    • natchniuza86 Re: USG 24.08.11, 19:51
      To ile jestes w koncu po tej spodziewanej miesiaczce? Zarodek z sercem to najwczesniej 7 tydzien ciazy, zwykle doradza sie usg w 8tc.
      • beata.m84 Re: USG 24.08.11, 20:26
        2 tygodnie bedzie w piatek jak sie spoznia. cykle 30 dniowe zazwyczaj chociaz poprzedni byl 33dniowy
    • julenka3 Re: USG 24.08.11, 21:09
      Spokojnie. Ja też przy mniej więcej takich cyklach poszłam na USG w 8 tc wg okresu. I tylko pęchcerzyk był. Serduszko pojawiło się w 10 tc mniej więcej. Okazało się też, co potwierdziło kolejne USG u innego lekarza, że data porodu też przesunięta o niemalże 2 tygodnie i ciąża młodsza niż wynikałoby to z terminu ostatniej miesiączki. Także teoria sobie a życie sobie smile Zatem jeszcze się nie przejmuj.
      • mewa000 Re: USG 24.08.11, 22:27
        natchniuza86 napisała:

> Zarodek z sercem to najwc
        > zesniej 7 tydzien ciazy, zwykle doradza sie usg w 8tc

Nie ma reguły, u mnie w 5 tygodniu było już widać serduszko, u koleżanki w 7 jeszcze nie było widać zarodka.
        • natchniuza86 Re: USG 24.08.11, 22:54
          Pewnie, ze nie ma, bo ciaza moze byc mlodsza lub starsza niz wskazuje na to data ostatniej miesiaczki.
    • panna.w.drodze Re: USG 25.08.11, 12:00
      nie steresuj się, moze zbyt wczesnie poszłaś (prywatne USG?), na kolejnym wszystko już będzie widać wink
      • beata.m84 Re: USG 25.08.11, 18:44
        a to jest jakas roznica jakie usg. prywatne czy panstwowe? jezdze do szpitala do lekarza ktory mnie prowadzi ...cale te starania. dodam ze staram sie od 2 lat. ale dopiero od lutego z udzialem lekarza. Jestem po laparoskopii 1 czerwca a ten cykl byl pierwszym na CLO smile wszystko panstwowo
        • panna.w.drodze Re: USG 25.08.11, 19:11
          no jest taka że jak pójdziesz na pryw. wizytę i USG to zapłacisz, a lekarz Ci powie: "no nic tu jeszcze nie widać, prosze przyjsć za tydzień, zobaczymy serduszko smile" i znowu zapłacisz

ale wygląda na to że Cię nie naciąga, no chyba że Ci teraz powie że sprzęt ma tu kiepski itp. i lepiej żebyś przyszła do jego pryw. gabinetu tongue_out
          • beata.m84 Re: USG 25.08.11, 19:25
            nie sadze. Lekarz jest mlody (2lata starszy odemnie) smile) z tego co wiem nie ma prywatnego gabinetu. Bynajmniej od pol roku kiedy do niego chodze nic nie wspomina. Malo tego idzie mi na reke i wypisuje mi recepty na dyrzuze w szpitalu (pracuje obok szpitala) bo nie mam jak podejsc do przychodni..... dosyc szybko mnie zdiagnozowal i na zabieg nie czekalam wcale.... tyle co musialam sie zaszczepic..... to chyba nie ten lekarz co naciaga
            • panna.w.drodze Re: USG 25.08.11, 19:30
              skarb smile
              • beata.m84 Re: USG 30.08.11, 19:15
                Mooge sie pochwalic. WLASNIE Wróciłam z USG. Jest 6 mm zarodek i bije serduszko smile))) slyszałam to na własne uszy ! ale jestem szczęśliwa!!!! smile
                • aguacate Re: USG 30.08.11, 19:38
                  Zazdroszcze smile I gratuluje!

Ja mam wizyte na poczatku 6 tyg, ciekawe, co bedzie widac. Nie wiem, czemu lekarz kazal mi tak wczesnie przyjsc. Myslicie, ze bedzie widac/slychac serduszko??
                  • beata.m84 Re: USG 30.08.11, 20:36
                    u mnie wod ostatniej miesiaczki to 6 tydzien 6 dzien. ale tak na prawde to 6 tydzien 3 dzien od zaplodnienia tak oblicza usg i jest juz serdzuszko...ale nie shizuj sie jak nie wiele zobaczycie bo czasem tak jest
                    • beata.m84 Re: USG 30.08.11, 20:38
                      ah co ja gadam nie od zaplodnienia tylko tak obliczyl wiek ciazy.... nieznaczna roznica.... od zaplodnienia to 4 tydzien
                      • aguacate Re: USG 30.08.11, 21:07
                        chodzi mi o wiek ciazy, of course.
                        czyli jednak musz uzbroic sie w cierpliwosc... latwo powiedzien suspicious
    • q_fla Re: USG 30.08.11, 20:59
      Kolejny konował, który bierze kasę za badanie, które na tym etapie nie ma sensu.

Powinno byc tak jak w UK, przy ciąży niezagrożonej pierwsze usg w 12tc, wtedy wszystko wiadomo i nie ma niepotrzebnego stresu i zamartwiania się.

Btw, zmień lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka