Dodaj do ulubionych

bóle krocza

15.01.12, 17:40
Witam. jestem dokładnie 10 i pół miesiąca po cesarce ze wskazaniami - brak postępu porodu i makrosomia płodu czyli synek był duuuży 4700smile do dziś (i to teraz jeszcze bardziej) bolą mnie mięśnie krocza czuję takie ciągnięcie, kłucie nawet gdy się nie ruszam ból promieniuje w kierunku ud. Wczoraj np nie mogłam chodzić ból był okropny. W nocy nie mogę się na łóżku przekręcić. Byłam u mojej ginekolog i z badań nic nie wyszło ogólnie wszystko dobrze miałam też usg dopochwowe i nic - a boli. Czy któraś z was tak miała - ile to może jeszcze potrwać. Dodam, że w ciąży od ok 5 miesiąca mnie bolało i do teraz boli. Masakra.
Obserwuj wątek
    • bernadeta123 Re: bóle krocza 15.01.12, 20:30
      Nikt się z takim czymś nie spotkał?? to tylko mnie połamałosmile
      • doral2 Re: bóle krocza 15.01.12, 20:40
        poczekaj chwilę lub dwie, tu nikt dyżuru nie pełni.
    • alatoja Re: bóle krocza 16.01.12, 15:00
      Nie spotkalam sie z tym. Ale moze to Ci cos pomoze - kolezanka niedawno robila diagnostyke okolic miednicy z powodu takich niezydentyfikowanych boli krocza ( ma za soba 2 cesarsk, pierwszy porod zakonczony cesarska z powodu braku postepow). Jednak bole pojawily sie ok. 2 lat po urodzeniu 2 dziecka. Podejrzewala u siebie wolwodynie (z tego co mowila to choroba o podlozu neurologicznym, ktora objawia sie takimi klociami, bolami krocza). Zrobila rezonas, ktory wykazal jakies nieprawidlowosci w ukladzie kostnym, ktore moge oddzialywac na nerwy. Chodzi na zabiegi z pola magnetycznego i zastrzyki z witaminy B12. Dodatkowo zaprzestala kapieli, tylko prysznic, zaczela jesc probiotyki, nosic luzne, bawelniane majtki i unikac obcislych spodni. Generalnie jest lepiej, ale co sie nachodzila po ginekologach to jejsmile
      Nie wiem, czy to te same problemy, ale moze to ci troche pomoze. Zycze powrotu do zdrowia.
      • bernadeta123 alatoja 16.01.12, 16:33
        dziękuję za odpowiedźsmile mam nadzieję, że to nie to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka