Dodaj do ulubionych

pessar a poród

09.02.12, 18:16
Wiem, że ten temat był już poruszany, ale wiadomości w archiwum nie wiele mi mówią.
Jestem w 37tc i za 5dni mam mieć ściągany krążek. Obecnie mam nieregularne skurcze, tydzień temu na wizycie lekarz powiedział, że tylko krążek podtrzymuje pęcherz i że wody mogą odejść w każdej chwili. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenie? Jak szybko urodziłyście?
Obserwuj wątek
    • hopsasanka Re: pessar a poród 09.02.12, 18:48
      Moja kuzynka po zdjęciu pessara chodziła jeszcze tydzień ze sporym rozwarciem. Easy_biała proszę napisz od którego tygodnia miałaś pessar? Czy w jakiś sposób go odczuwałaś? Ja mam od tygodnia i ciągle się martwię, że się zsunie.
      • easy_biala28 Re: pessar a poród 09.02.12, 20:16
        Dzięki za odpowiedź. Ja mam pessar od 17tc i ani razu go nie czułam. Z tego co wiem zsunąć się tylko może wtedy jak jest źle założony. Spokojnie, nie myśl o nim a będzie OK smile
        • irka15 Re: pessar a poród 09.02.12, 21:17
          mi rozpoczęła się akcja pomimo pessara. Urodziłam w 36tc.
    • artdesign84 Re: pessar a poród 10.02.12, 00:47
      jak by wody miały odejść to odejdą mimo pessara...
      moja znajoma miała ściągany w 38 tc, urodziła w 41tc
      • olga400 Re: pessar a poród 10.02.12, 16:54
        Ja mialam zdjety w 38tyg a urodzilam 1 dzien po terminie. Mozna urodzic szybko ale niekoniecznie....
        • gosiablada Re: pessar a poród 10.02.12, 21:56
          miałam założony w 28 tyg chyba zaczęłam rodzić w 38tc mimo ze pessar był, połozna wyjęła mi go po tym jak odeszły wody i szło jej to bardzo ciężko (mówiła, że się zakleszczył). ja miałam wrażenie, że mi się zszuwaL od samego początkusad
    • bolsz Re: pessar a poród 11.02.12, 22:06
      Pessar mi zdjęli w 36 tygodniu przy rozwarciu na dwa palce. Dwa tygodnie po zdjęciu zrobili mi cesarskie cięcie ze względu na zapis ktg (leżałam te ostatnie tygodnie w szpitalu, na szczęście ktg robili mi kilka razy dziennie). Gdyby nie konieczność cesarki, pewnie jeszcze bym pochodziła mimo braku pessara, z króciutką szyjką, która na początku ciąży miała niecałe 3 cm...
    • justa1117 Re: pessar a poród 12.02.12, 11:53
      Ja miałam założony w 30 tygodniu, bo dziecko sie właśnie wtedy obruciło i już chciało pomału wychodzić. Miałam skurcze, mega twardy brzuch, rozwarcie 2 cm i skróconą szyjkę. Dostałam leki przeciw skurczą i chyba tak mocno zadziałały, że mimo szyjki i rozwarcia urodziłam prawie 2 tygodnie po wyjęciu krążka i było to dokładnie w terminie. Można urodzić mimo pessara wtedy dziecko może go wypchnąć, podobno jak dziecko będzie już koniecznie chciało wyjść to nic nie pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka