11.04.12, 15:59
Wpadłam, no trudno. Choć czy w małżeństwie z 18-letnim stażem można mówić o wpadce? Chyba nie. W takim razie powiedzmy po prostu, że zaszłam w nieplanowaną ciążę. W sumie dość mnie to zaskoczyło, mojego męża też. Nie planowaliśmy więcej dzieci, mamy 17-letnią córkę. Dość wcześnie "się nam wpadło" ale się kochaliśmy więc się pobraliśmy. No i teraz powtórka z rozrywki. Mąż przyjął to z zaskoczeniem, ale stwierdził, że fajnie będzie mieć drugie dziecko, choć już dawno oboje pozbyliśmy się pieluch i całego tego śmierdzącego bajzlu. Ale to nie o to chodzi. Chodzi o córkę. Powiedzieliśmy jej o ciąży, a ona się zdenerwowała. Konkretnie powiedziała, że "tacy starzy a nie potrafią się zabezpieczać" i że "to obciach". Czy to naprawde obciach?
Obserwuj wątek
    • panna.sarabella Re: zaszłam 11.04.12, 16:17
      zauważ że jest w takim wieku, że tak, może uważać to za obciach, no bo tacy starzy a nie dość że jeszcze TO robią, to w dodatku nie potrafią się zabezpieczać. A juz chyba największym obciachem jest w tej sytuacji to, że zachodząc w ciąże ogłaszasz wszem i wobec (czyli głównie jej kolegom wink że jeszcze uprawiacie seks. Co wcale nie znaczy ze wszyscy tak będą myśleć wink

(podobno człowiek doznaje szoku w sprawach seksu 2 razy w ciągu życia: gdy odkrywa że jego rodzice jeszcze to robią, a drugi raz gdy odkrywa że jego dziecko już to robi)

A tak swoją drogą gratuluję, nawet jeśli nieplanowane smile Podobno rodzice takiego dziecko bardzo młodnieją smile
      • papryczka.chili Re: zaszłam 11.04.12, 17:12
        podobno człowiek doznaje szoku w sprawach seksu 2 razy w ciągu życia: gdy odkrywa że jego rodzice jeszcze to robią, a drugi raz gdy odkrywa że jego dziecko już to robi)

ha ha super!!!

dokłądnie tak ludzie myslą i starszy i młodzismile
      • taka_sobie_2 Re: zaszłam 11.04.12, 19:22
        Szok, ze rodzice jeszcze to robią? Dla mnie to powód do radości... Im dłużej się uprawia seks tym lepiej jak dla mnie smile) co innego zacząć za wcześnie, to faktycznie moim zdaniem niekoniecznie właściwa droga zwłaszcza jeśli chodzi o własne dziecko...
    • chyba.ze Re: zaszłam 11.04.12, 16:28
      Gratuluję.
      Córką się nie przejmuj, jej świat też się burzy więc jakoś musi odreagować.
      Spokojnej i zdrowej ciąży.
    • papryczka.chili Re: zaszłam 11.04.12, 17:11
      zaden obciach jest zazdrosna i tyle daj jej czassmile
      • asia.xyz Re: zaszłam 11.04.12, 18:44
        Moja corcia byla jedynaczka ponad 13 lat. Z ciazy sie cieszyla ale jak mala sie urodzila to nam troche dala popalic. Teraz za miesiac konczy 18 lat a ja jestem w 7-mym miesiacu. Na poczatku byla wsciekla (choc wiedziala ze chcielismy miec wiecej dzieci) ale teraz sie juz przyzwyczaila i nawet troche pomaga. Daj czas swojej corce i tlumacz ze przynajmiej sama na swiecie nie zostanie a jak was zabraknie a jak bedzie stara i schorowana to jej rodzienstwo szklanke wody poda.
        Moje gatulacje. Pozne maciezynstwo jest wspaniale. Ja w mojej malej jestem po prostu zakochana a i starsza musi sie troche postarac jak wie ze ma konkurencje.
    • doral2 Re: zaszłam 11.04.12, 18:57
      ritienne napisał(a):

"...Chodzi o córkę. Powiedzieliśmy jej o ciąży, a ona się zdenerwowała. Konkre tnie powiedziała, że "tacy starzy a nie potrafią się zabezpieczać" i że "to obciach".."

obciach nie obciach, ale sama sobie wytrąciłaś z rąk argumenty, by twoja córka zabezpieczala sie podczas seksu.
      • chyba.ze Re: zaszłam 11.04.12, 19:05
        > obciach nie obciach, ale sama sobie wytrąciłaś z rąk argumenty, by twoja córka
        > zabezpieczala sie podczas seksu.

Autorka nie powiedziała córce, że zaliczyła wpadkę tylko, że jest w ciąży.
        A w nią można zajść całkiem świadomie i celowo.
    • ognista998 Re: zaszłam 11.04.12, 19:17
      no przecież to nie koniec światawink) z czasem zaczniesz dostrzegać plusy takiej sytuacji, dzięki takiemu maluszkowi poczujesz się młodsza, starsza córką może teraz tak gada, bo jest w takim wieku buntu ale może być tak że totalnie zakocha się w młodszym braciszku /siostrzyczce i będziesz miała superpomocnikawink

najważniejsze że mąż się cieszy bo są takie chłopy co w takiej sytuacji o wiele gorzej zareagują
      • bisiek10 bylam w takiej samej sytuacjii 11.04.12, 21:28
        Jak Twoja corka Mialam mature przed soba kiedy dowiedzialam sie ze bede miala o 18 lat mlodsza siostre smile Wscieklam sie,wyprowadzalam z domu.Mialam poukladane swoje zycie a tu taka niespidzianka.Ciaza mamy byla zagrozona wiec ostatnie 4mies lezala w szpit.Kiedy mala sie urodzila-oczko w glowie smile Powiedzialam rodzicom ze ja moge ja sobie ja sama wychowac smile Daj corce czas.Dojdzie do siebie i jeszcze bedzie Ci bardzo pomocna i bedzie cieszyc sie rodzenstwem
    • ichi51e2 Re: zaszłam 12.04.12, 09:08
      Na poziomie "Mama ma 62 lata, ojciec umarl 30 lat temu a ona teraz smie drugi raz za maz wychodzic" (sa takie historie). Zamiast sie cieszyc ze sie bedzie mialo rodzenstwo rodzice odmlodnieja to dorosla baba urzadza histerie ze druga dorosla kobieta bedzie miala dziecko. Dobrze ze was z domu nie wyrzucila... dziecko w tym wieku...? wstyd...
    • blu_lagoon Re: zaszłam 12.04.12, 13:07
      Pamietam, kiedy mialam 15 lat moja Mama zaszla w ciaze. Moja reakcja byla taka sama, jesli nie gorsza. Nie moglam przestac plakac, bylam wsciekla.
      Teraz, 11 lat pozniej oddalabym za moja mala siostre wszystko - kocham ja nad zycie smile
      Nie przejmuj sie, to chyba normalne w tym wieku!
    • 1mzeta Re: zaszłam 12.04.12, 14:16
      Eeee... tam- żaden obciach. Napiszę tak- moja znajoma w takiej samej sytuacji była jak wy- tyle że oni mają syna. Chłopak zwariował po narodzinach młodszej siostry- nawet mu się z kolegami włóczyć nigdzie nie chciało tylko z małą wolał na spacery chodzić i się nią zajmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka