Dodaj do ulubionych

brązowy śluz, 20tc

13.07.12, 07:06
Witam, mam taki problem - wczoraj wieczorem zauważyłam po skorzystaniu z toalety brązowy śluz na papierze toal., jestem w 20 tyg ciąży, nic mnie nie boli i nie bolało przez kilka ostatnich dni, czuję ruchy dziecka, sytuacja już się nie powtórzyła było to jednorazowe. Wiem że może się to zdażyć na początku ciąży, ja osobiście miałam coś takiego w pierwszej ciąży jak mi się skurcze zaczęły ale to był już 40 tydz. Ale żeby tak w połowie ? Dodam że jestem po cesarce niecałe 2 lata temu może to coś z blizną? Nie mam w tej chwili jak iść do lekarza, więc pytam was - czy spotkałyście się z czymś takim ?
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: brązowy śluz, 20tc 13.07.12, 08:14
      A przypadkiem nie byłaś ostatnio u gina na badaniu ginekologicznym albo może uprawiałaś sex? W obu przypadkach może pojawić się taki śluz, który jest wynikiem podrażnienia rozpulchnionej szyjki macicy.
      • gata_29 Re: brązowy śluz, 20tc 13.07.12, 08:24
        U lekarza byłam 1,5 tyg temu więc raczej nie, seksu też nie było od dłuższego czasu
    • amelia00 Re: brązowy śluz, 20tc 13.07.12, 09:32
      u mnie oznaczało to nadżerkę, z która w czasie ciąży i tak nic nie zrobimy. Jeśli było to jednokrotne i nie była to krew, czy czerwony śluz, a poza tym czujesz się dobrze i czujesz ruchy dziecka, ja bym się nie przejmowała tym zbytnio.
    • ewka86pl Re: brązowy śluz, 20tc 13.07.12, 09:38
      tak jak piszą dziewczyny -jeśli to niejest 'żywa' czerwona krew a czujesz dziecko jest w porządku... Ja też tak miałam ok 20tygodnia u mnie to było z wysiłku i przemęczenia,byłam u gina,wybadał i tylko kazał odpoczywać
      • ewabaranek Re: brązowy śluz, 20tc 13.07.12, 14:19
        ja jestem w 19tc i mam brązowy śluz 3 razy w tygodniu. raz miałam też żywą krew. Sexu nie było, bo mamy zakaz. Lekarze nie widzą nic nieprawidłowego, nie ma ani krwiaka, łożysko ok. Mam leżeć i tyle. Winowajcą może być accard lub heparyna, które biorę.
    • gata_29 Re: brązowy śluz, 20tc 14.07.12, 07:17
      Nie wytrzymałam i zgłosiłam się do szpitala, akurat trafiłam na mojego lekarza który przebadał dokładnie i stwierdził że nic się nie dzieje smile Uff smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka