Dodaj do ulubionych

Paciorkowiec a seks

31.07.12, 17:29
Pewnie ten temat już sie gdzieś kiedyś przewinął, ale ponawiamsmile Jestem już kilka dni po terminie porodu i chciałabym zastosować ponoć skuteczną metodę przyspieszenia, a mianowicie sexsmile Problem w tym, że leczyłam niedawno antybiotykami paciorkowca które wykryto u mnie w 38 tygodniu. Czy skoro ja go miałam to i mój mąż też?, czy jest on przenoszonay drogą płciową, czy seks bez zabezpieczenia doprowadziłby teraz do ponownego nosicielstwa. Poradźcie proszę bo nie chciałabym teraz zaprzepaścić leczenia a jednocześnie bardzo chciałabym jakoś przyspieszyć akcję porodowąsmile
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 19:53
      paciorkowiec gdzie?
      w pochwie?
      w gardle?
      na skórze?
      • piekarao Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 20:59
        w pochwie oczywiscie
        • doral2 Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 21:14
          a mąż był jednocześnie leczony?
          bo jak nie, to zarazi cię przy pierwszej okazji.
          • piekarao Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 21:28
            no wlaśnie lekarz nam tego nie zalecił, nie leczył się. Zupełnie o tym wtedy nie myślałam. Czyli musimy się wstrzymać i czekać na rozwiązanie. Dziękuję ci za pomoc.
            • kasiak37 Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 21:52
              niepotrzebnie bylas leczona antybiotykiem przed rozwiazaniem.Na paciorkowce podczas porodu dostaje sie antybiotyk w kroplowce,dawke na kazde 4 godziny porodu.
              • madziab83 Re: Paciorkowiec a seks 31.07.12, 22:20
                Dlaczego niepotrzebnie? Lepiej, że jest wyleczona, przecież może mieć szybki poród i co wtedy? Mój pierwszy trwał niecałe 4h a drugi niecałe 2h, więc antybiotyk w razie konieczności zastosowania nie przyniósłby pożądanego rezultatu.

Co do nosicielstwa paciorkowca przez męża, to warto zrobić mu badanie i sprawdzić, wcale na 100% nie jest zarażony ( mój mąż nigdy nie zaraził się niczym ode mnie, mimo iż kilka chorób mi się w życiu przytrafiło ( badał się).

W razie czego zostaje wam sex z prezerwatywą, może nie będzie zbawiennego oddziaływania spermy, ale orgazm też wzmaga skurcze i przyspiesza poród, dołącz do tego intensywny - 15 minutowy masaż brodawek sutkowych-i masz szanse że zadziała, a jak nie, to przynajmniej odrobina radochy dla was obojga będzie.
                • olusiek81 Re: Paciorkowiec a seks 02.08.12, 16:32
                  jesli maz nie był przeleczony to moze cie z powrotem zarazić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka