Dodaj do ulubionych

Welkość zarodka

28.08.12, 21:55
Dziewczyny,
W piatek miałam usg ale nie było jeszcze serduszka a crl=2,4mm. Dziś miałam ponowne usg i serduszko bije ale niepokoi mnie fakt, że crl jest 2,4-2,6mm. Nie rozumiem czy to możliwe, że zarodek nie urósł czy ułożenie inne. Przecież skoro zaczęło bić serduszko to się rozwija i rośnie. Do tego jestem w 6tyg i 6 dni a według usg 5tyd i 6dni. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Obserwuj wątek
    • mgd3 Re: Welkość zarodka 29.08.12, 06:53
      Bardziej prawdopodobne, że lekarzowi robiącemu usg ręka się "omsknęła". Spokojnie dziewczyno smile Przy tych rozmiarach wystarczy, że wymiar mu się zaznaczy o milimetr za bardzo w którąś stronę i już wychodzą wyniki o tydzień inne. Mój termin z usg w 7 tygodniu był 2 tygodnie młodszy niż z OM. Na genetycznym będziesz miała dużo wymiarów i będzie z czego uśredniać, a nie jeden malutki odcinek. A poza tym ile ten zarodek miał urosnąć przez 4 dni? smile Ważne, że serduszko bije.
      Nb. jak masz dłuższe cykle albo późną owulację to taki wynik nie jest zaskakujący - ja tak mam - i już drugą ciążę mam młodszą o tydzień niż wynika z OM.
      • misiu.stefan Re: Welkość zarodka 29.08.12, 15:42
        Jak miałam robione usg w 6 tygodniu to było widać bijące serduszko a zarodek miał tylko 2 mm.
        Na tym etapie bardzo łatwo o błąd pomiaru. Najważniejsze, że serduszko pika smile

Dopiero za kilka tygodni będzie co oglądać i mierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka