Dodaj do ulubionych

badanie krzywej cukrzycowej z pobytem w szpitalu

08.11.12, 10:54
Test glukozy na czczo wyszedł mi 75.
Test po obciążeniu glukozą wyszedł mi po 2 godz. 153 (norma 140).
Lekarz skierował mnie na 2-3 dni do szpitala na wykonanie krzywej cukrowej.
Jak wygląda takie badanie? Czy w dniu przyjęcia do szpitala muszę być na czczo?
Czy jest to również badanie moczu?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: badanie krzywej cukrzycowej z pobytem w szpit 08.11.12, 12:57
      Pierwsze słyszę, że badanie trzypunktowej krzywej cukrowej wiąże się z pobytem w szpitalu.
      Ja normalnie w lab. robiłam.
      • helga22 Re: badanie krzywej cukrzycowej z pobytem w szpita 08.11.12, 13:42
        najpierw miałam badanie w laboratorium, które wyszło jak napisałam a teraz lekarz skierował mnie na dodatkowe badania do szpitala
    • sana [...] 08.11.12, 13:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kasiak37 sana 08.11.12, 14:11
        forum.gazeta.pl/forum/w,585,137686415,137689802,Sana_prosze_o_zmniejszenie_sygnaturki.html
        • helga22 Re: sana 08.11.12, 14:35
          myślałam ze na tym forum traktuje się pytania poważnie.....
          • kasiak37 Re: sana 08.11.12, 15:31
            a o co chodzi?
          • sana Re: sana 08.11.12, 19:45
            Ja też tak myślalam ale niestety ważniejszy od treści jest tu rozmiar sygnaturki... no cóż. W usuniętym poscie napisałam, że zapewne chcą Ci zrobić profil glikemii, czyli mierzyć poziom glukozy 5 razy dziennie po posilkach i na czczo. Ja na takich badaniach spędziłam w szpitalu 5 dni, chociaż mogłam sama zrobić to w domu. Do szpitala przyjechałam na czczo ale długo czekałam na przyjęcie, byłam potwornie głodna, kręciło mi się w głowie i zjadlam bułkę. Nikt nie miał do mnie pretensji bo poziom glukozy mierzą godzinę po posilku a na czczo sprawdzili dopiero następnego dnia. Trzymam kciuki! Mam nadzieję, że ten post nie zostanie usunięty...
          • sharzan-ka Re: sana 08.11.12, 22:40
            1. NA ważne pytania to jest czas i miejsce w trakcie wizyty u ginekologa
            2. Zasady są wyraźnie napisane w REGULAMINIE..
    • hanusina_mama Re: badanie krzywej cukrzycowej z pobytem w szpit 08.11.12, 18:13
      A chodzi na pewno o krzywą cukrową a nie przypadkiem o profil glikemii ?
      U nas zwyczaj jest taki, że jeżeli z doustnego testu obciążenia glukozą wychodzi cukrzyca ciążowa, to możliwości są dwie - albo dostaje się glukometr i mierzy się w domu cukier na czczo i po posiłkach, albo właśnie mierzy się parę dni w szpitalu, żeby zobaczyć jak się glikemia rozkłada w ciągu dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka