roksana78 13.07.04, 20:14 Dziewczyny mam 2 pytania: 1) do którego tygodnia brać kwas foliowy 2) w którym tygodniu zmniejsza się ból piersi? jestem w 12tc i piersi bolą mnie mniej niż na początku czy to normalne? dzięki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mada06 Re: 2 pytania 13.07.04, 20:37 jeżeli chodzi o kwas foliowy to ja brałam go przez pierwszy trymestr (wg wytycznych lekarza) a co do piersi to bolały mnie do 14tc. potem jak ręką odjął. życze cierpiwości magda Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: 2 pytania 13.07.04, 21:24 kwas foliowy - pierwszy trymestr (potem pewnie dostaniesz jakiś suplement witaminowy dla ciężarnych) bolące piersi - pierwszy trymestr, potem przerwa, potem znowu (przynajmniej mnie - bolą od 7 mca do dziś). Odpowiedz Link Zgłoś
j123 Re: 2 pytania 13.07.04, 21:33 kwas foliowy bierze się głównie w I trymestrze. Ja miałam przez większość ciąży anemię i cały czas muszę brać kw.foliowy i żelazo w zwiększonej dawce. Piersi bolały mnie strasznie na początku ciąży ( musiałam spać w topie) ale przestały pod koniec 3 miesiąca.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna20045 Re: 2 pytania 14.07.04, 00:05 Kwas foliowy-pierwszy trymestr Bolące piersi-pierwszy i część trzeciego trymestru Odpowiedz Link Zgłoś