Dodaj do ulubionych

Opryszczka w 6 tc

25.02.13, 12:06
Jestem w 6 tc, wczoraj wieczorem na górnej wardze zauważyłam opryszczkę (nie miałam żadnych wcześniejszych objawów, jak zaczęło piec to pęcherzyk już był). Pęcherzyk jest malutki, pojedynczy, nie jest to moja pierwsza infekcja wirusem HSV 1. Do lekarza internisty idę dopiero wieczorem, do tej pory smarowałam tylko pastą do zębów (jestem uziemiona w domu z chorym dzieckiem, mąż wrócił wczoraj w nocy z wyjazdu, nie miałam jak kupić maści w aptece). Moje pytanie - czy w tak wczesnej ciąży, kiedy narządy dziecka są jeszcze niewykształcone opryszczka jest bardzo niebezpieczna?
Obserwuj wątek
    • agusia_mamusia Re: Opryszczka w 6 tc 25.02.13, 12:14
      kurcze troszkę sie przestraszylam bo tez dopiero co wyleczylam sie z opryszczki na ustach a jestem w 7/8 tc.
      Poczytaj tutaj:

parenting.pl/portal/opryszczka-w-ciazy
      • kurakdomowy Re: Opryszczka w 6 tc 25.02.13, 12:27
        Czytałam, ale tu gł. o opryszczce narządów płciowych piszą. A czym leczyłaś? Duża była (i czy to ma w ogóle znaczenie)?
    • thegimel Re: Opryszczka w 6 tc 25.02.13, 14:05
      Spokojnie. Zagrożenie stanowi opryszczka narządów płciowych bo dziecko może się zarazić w czasie porodu. Opryszczką na ustach się nie martw, zwłaszcza że nie jest to pierwsza
      • thegimel Re: Opryszczka w 6 tc 25.02.13, 14:07
        Dodam jeszcze, że w czasie ciąży nie powinno się zoviraxu używać, możesz ewentualnie zapytać w aptece, czy można czymkolwiek smarować.
        • a-martusia1 Re: Opryszczka w 6 tc 25.02.13, 16:29
          Kup plasterki na opryszczkę - compli ( czy jakoś tam).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka