Dodaj do ulubionych

Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa???

20.07.04, 17:15
Dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc w kwestii wyboru szitala i lekarza
prowadzącego ciążę.
Niestety do tej pory lekarze, do których chodziłam nie zdobyli na tyle mojego
zaufania by zdecydowac się na prowadzenie ciąży - pierwszej i tak bardzo
wyczekiwanej!!!
Wiem, że Karowa jest dobrym szpitalem ale mnie nigdy nie udało się tam dostać
do lekarza. Czy może któraś z Was tam chodzi i mogłaby mi podpowiedzieć,
którego lekarza najlepiej wybrać oraz jak sie do niego zapisać na wizyty w
szpitalu (przychodni przyszpitalnej)?
Niesttey nie mam kasy na prywatnego lekarza a bardzo zalezy mi na dobrym,
wyrozumiałym i fachowym lekarzu.
Dodam, że próbowałam zasięgnąc informacji telefonicznej w rejestracji tego
szpitala ale pani nie była zbyt przejma i po prostu mnie "zlała"
Czy podzielicie sie ze mną swoimi dośwadczeniami?
Dodam, że jestem w 7-8 tygodniu ciąży.
Z góry dziekuję za pomoc
Pozdrawiam
Sabina
Obserwuj wątek
    • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 10:40
      czy może mi ktoś pomóc?
      Dzieki
      Sabina
      • pasmal Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 10:52
        Wysłałam namiary na priv.
        pozdrawiam
    • klubofaza Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 12:31
      Cześć! Czy znalazlaś jakiegoś lekarza? Ja właśnie szukam, oszaleć możnasmile)) też
      mi nie najłatiwej... Dzięki za odpowiedź, agnieszka
      • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 14:11
        niestety jeszcze nie ale nie tracę nadziei smile Tobie też tego życzę
    • monika.p6 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 14:19
      witam,
      mój lekarz gin. pracuje na Karowej i wiem że będę mogła rodzić bez probelmu w
      szpitalu. Niesety nie przyjmuje w W-wie tylko w Garwolinie, jest to dr.
      Milewczyk, i szczerze go polecam. Jakby cię interesowały bliższe namiary to
      proszę o kontakt- monika.p6@wp.pl
      pozdrawiam
      Monika
    • monika.p6 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 14:22
      przepraszam nie zauważyłam że nie chcesz prywatnych wizyt, chodzę do niego
      prywatnie 70 zł. /wizyta
      • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 14:36
        Witam,
        Dzięki za namiar. Teraz to już sama nie wiem czy nie lepiej byłoby chodzić
        prywatnie do kogoś, kto pracuje w szpitalu i mnieć lwpszy komfort psychiczny.
        Może w ten sposób chociaz badania mogłabym robić bezpłatnie a za wizyty bym
        płaciła.
        Dziękuję za namiary. Zadwonie na Karową i spytam czy przyjmuje w przychodni.
        Pozdrawiam
        Sabina
    • revoluta Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 21.07.04, 22:10
      dr.smolarczyk pracuje na karowej,przyjmuje na zolibozu.chodze do niego juz 5
      miesiecy i jestem zadowolona.wydaje sie byc rzeczowy ijest z nim mily kontakt a
      to nie zawsze podobno normalne.cena wizyty 150.niemalo ale przez kilka miesiecy
      chyba warto.powodzenia

• an40 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 22.07.04, 10:36
        150? Jak dzwoniłam wczoraj aby się zarejestrować to pani powiedziała, ze 130.
      • szyszunia75 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 10:45
        Ja chodziłam do Smolarczyka na Karową państwowo i raczej odradzam. Oczywiście
        to doskonaly lekarz, ale nazbyt oblegany - każda wizyta u niego to byly 3
        godziny czekania na korytarzu, walka o miejsce w kolejce, wystawanie w kolejce
        do rejestracji od 7 rano, a zdarzylo się ( i to nie raz), że pan docent po
        prostu nie przyszedl. Przysylal np. kogos w zastępstwie, albo przychodzil tylko
        na godzinę, przyjmował te pacjentki, które chciał (nie te, ktore wystały
        pierwsze miejsce w kolejce)i wychodził, nie mówiąc czy i kiedy wróci. Jak dla
        mnie za duży stres na okres ciąży. Zwłaszcza, że najpierw musiałam się na cały
        dzień zwalniać z pracy, a potem gdy już byłam na zwolnieniu, drżeć, czy mnie
        dziś przyjmie i mi je przedłuży... Może prywatnie jest inaczej. Aha - na
        obchodzie po porodzie nawet się nie zainteresował "co" się urodziło, ani jak
        przebiegł poród. A chodziłam do niego ponad 6 m-cy...
    • dominika8 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 22.07.04, 11:06
      hej
      ja mam o tyle fajnie że chodzę do CM LIM, bo mi firma opłaca, ale też chcę
      rodzić na Karowej (jak na razie, bo czytam różne opinie i mam mętlik) i chodzę
      do LIMu do dr Kunickiego, kltóry też pracuje na Karowej. Miły, spokojny,
      kompetentny.
      • paulajal Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 22.07.04, 11:38
        jak chcesz prowdzić ciążę bezpłatnie, to można to zrobic także u dobrych
        specjalistów z Polikliniki Instytutu Matki i Dziecka na Kasprzaka, trzeba
        zadzwonić isię umówuić, początkowo mogą podać odległy termin, ale jak juz
        staniesz sie ich pacjentka, to zapisuja bez problemu na regularne wizyty, no i
        karta ciąży z IMiD zwiększa szanse przyjecia na poród w tej placówce. Ich
        strona internetowa: www.imid.med.pl, tel mam tylko do szkoły rodzenia
        (3277322), ale może tam Ci podadzą nr do poliklinki.
        • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 22.07.04, 12:41
          Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziekuję za namiary i pomoc. Muszę się z tym
          wszystkim "przespać" i podjąć decyzję jaki szpital wybrać - wtedy zdecyduję się
          na lekarza.
          Pozdrawiam serdecznie
          Sabina
          • cysia.b Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 22.07.04, 12:49
            Z Karowej polecam Ci jeszcze doktor Romejko. Chodziłam do niej prywatnie (70 zł). Nie wiem, czy przyjmuje w Kilnice.
            Pozdrawiam
            c
            • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 07:51
              Dzięki za namiary, a czy mogłabyć zdradzić gdzie ma swój gabinet (w jakiej
              dzielnicy), bo odległość tez musze brac pod uwagę.
              Pozdrawiam
              Sabina
              • cysia.b Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 10:32
                Gabinet jest na Łuckiej 20, niedaleko fabryki Norblina. Taka bliska Wola.
                Przyjmuje tylko w srody.
      • szyszunia75 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 24.07.04, 22:15
        Kunicki jest super, tylko, że dotąd na Karowej nie wolno mu było prowadzić
        ciąży, bo podpada pod katedrę endokrynologii a nie położnictwo i NFZ nie zwraca
        za wizyty... Sama chciałam do niego chodzić! Może teraz się coś zmieniło?
    • madzik281 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 14:33
      cześć, a ja polecam dr Beatę Pietraszewską, przyjmuje w przychodni
      przyszpitalnej na Karowej, a także prywatnie na Żoliborzu. Swojego Kubusia
      spodziewam się na świecie w połowie września, od początku prowadzi mnie dr
      Pietraszewska - jest kompetentna, z ogromnym doświadczeniem, zawsze chętna do
      odpowiedzi na wszystkie pytania i zawsze pod komorka dla swoich pacjentek.
      • lula11 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 15:00
        Witaj,
        polecam dr Romejko, jest cudowna, ciepła, kompetentna i zawsze do
        dyspozycji swoich pacjentek, chodziłma do niej prywatnie, w przychodni
        profesorskiej na Waliców w Centrum ( osiedle za Żelazną Bramą), wizyta 70 zł,
        było to 4 lata temu.
        Urodziłam na Karowej, dzięki pani dr było miejsce, przyszła do porodu, potem
        też mnie odwiedzała, wspominam ją wspaniale.
        Przy drugim dziecku ciążę prowadziłam u pani dr Antepowicz( znanej z forum
        Zdrowie kobiety), prowadziła dobrze, wszystko w ramach kasy chorych,
        urodziłam na Kasprzaka, bo tym razem juz na Karowej miejsca dla mnie nie
        było.
        W instytucie poznałam wielu wspaniałych lekarzy, a najmilej wspominam dr
        Zwolińskiego, który obrócił moją córeczkę.

Z czystym sercem mogę polecić dr Romejko i dr Zwolińskiego, natomiast dr
        Antepowicz klasuje sie na drugim miejscu moich prywatnych faworytów.
        Dr Romejko przyjmuje w poliklinice przyszpitalnej, na Waliców i na Łuckiej, tel
        nie pamiętam. Dr Zwoliński na prewno w IMiD, czy gdzieś jeszcze? nie wiem.
        Dr Antepowicz przyjmuje w Szpitalu bielańskim oraz w Medycynie rodzinnej na
        Tarchominie, w ramach ubezpieczenia.
        Agata.
        • cysia.b Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 15:19
          Dr Romejko już nie przyjmuje na Waliców. Na pewno przyjmuje na Łuckiej - w srody od 16 do oporu. Tylko trzeba się wczesniej zapisac.
          Polecam ją gorąco
          c
          • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 15:54
            dzieki Wszystkim.
            Już zapisąłam się na USG do dr Zwolińskiego w Gromada medical (chyba taka jest
            nazwa). Faktycznie tak jak gdzies wydczytałam tegminy odległe i mam wizytę 16
            sierpnia.
            Teraz zastanawiam się nad opcją wyboru lekarza, do którego będę chodziła
            prywatnie ale, który pracowałby w jakimś szpitalu. Początkowo myslałam tylko o
            Karowej ale tyle sięnaczytałam nt. odsyłania rodzących, że stwierdziłam, iż
            chyba należy poszukać gdzie indziej.
            Mam do Was pytanie: czy dr Zwoliński prowadzi ciąże prywatnie (a może robi to
            też w IMiD)? jesli któraś wie to bardzo prosze o info.

Prosiłabym tez o telefon do przychodni (gabinetu) na Łuckiej, w której pracuje
            dr Romejko, bo jakoś nie mogę go znaleźć w necie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
            Sabina
      • hulahop1 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 23.07.04, 16:08
        a czy mogłabym prosić tel. do gabinetu Pani doktor Piertaszewskiej lub jakiś
        inny namiar?
        Może pamiętasz ile kosztuje wizyta i czy np. daje skierowania na bezpłatne
        badania do przychodni, w której pracuje? To jest dal mnie bardzo istotne.
        Pozdrawiam serdecznie
        • madzik281 Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 26.07.04, 13:37
          wizyta w prywatnym gabinecie u niej to 70 zł, wyślę Ci do niej komórkę
          mailem....niestety skierowania ktore od niej dostaje laboratioria analityczne
          realizuja tylko odplatnie....ja zalatwiam sobie przepisanie skierowan u
          znajomej lekarki z przychodni publicznej, bo tych badan jest sporo...co tu duzo
          mowic...ale proponuje Ci...zadzwonic do niej i spytac jaka jest szansa zapisac
          sie do niej w przychodni przyszpitalnej....pewnie terminy sa dosc odlegle i to
          w ciagu tygodnia...w godz. pracy...ale gdyby Ci pasowalo - na pewno warto
          sprobowac, najwyzej mozesz raz isc prywatnie a potem juz do szpitala...wysylam
          tel mailem, pa
          • hulahop1 Re: Do Madzik i Joasi 27.07.04, 14:29
            Dziewczyny,
            dobrze, że piszecie tutaj, bo ja niedługo będę bazowac na Waszych
            doświadczeniach.
            A poza tym wciąż podciągacie watek wink

Pozdrawiam Was obie i życzę prawie bezbolesnych porodów (troszkę bolec będzie
            napewno) oraz zdrowych, ślicznych pociech.
            Sabina
        • emma Re: Jaki lekarz poprowadzi ciążę - Karowa W-wa??? 28.07.04, 16:33
          Dr Pietraszewska przyjmuje też w Centrum Medycznym LIM. Wizyta to 130 zł
      • joasia78 do madzik281 26.07.04, 09:01
        Witaj
        Ja też jestem pacjentką dr Pietraszewskiej i mojego Dzidziusia spodziewam się
        ok 20 września smile))
        Napisz gdzie zamierzasz rodzić - może się spotkamy smile)
        Pozdrawiam i czekam na odzew
        • madzik281 Re: do madzik281 26.07.04, 13:40
          hej smile ja mam termin na 16.09, więc duża szansa, że się spotkamy jeśli
          wybrałyśmy ten sam szpital. U mnie to będzie Karowa - wlaśnie ze względu na dr
          Pietraszewską i mnostwo opinii ktore slyszalam...w ostatni piatek bylismy z
          mezem na pierwszych zajeciach szkoly rodzenia na Karowej....a u Ciebie...jaki
          szpital?
          • joasia78 Re: do madzik281 26.07.04, 15:19
            Cześć
            Ale byłoby śmiesznie wink
            Ja też bym chciała na Karowej, ale nie wiem jak to będzie bo przecież wszyscy
            chcą a tam podobno troszkę dziewczyn odsyłają, ale może to że lekarz prowadzący
            jest "od nich" troszkę uchyli mi drzwi?
            Czy Tobie Pani doktor coś wspominała, że pomoże Ci dostać się do szpitala?
            A teraz kwestia szkoły rodzenia !!!!!!!!!
            Tochę mnie zaskoczyłaś (tzn. BAAARDZO) że w piątek byliście na pierwszych
            zajęciach. Chodzi mi o to że jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu (nie pamiętam
            wtorek/środa) to Pani A.Gorsiak powiedziała że ja już nie zdążę chodzić, bo ona
            zapisuje już dziewczyny z terminem na październik/listopad a kursy już sie
            teraz nie zaczynają. A jeśli jakiś zacznie się w sierpniu to ja się nie załapię.
            Troszkę mnie zatkało jak to usłuszałam, bo przecież mam jeszcze 2 miesiące, a z
            drugiej strony, jeśli jest tyle chętnych (a za kurs przecież się płaci) to
            czemu nie uruchomią dodatkowych grup - przecież dla nich to są pieniądze?!!!
            No a Ty mi teraz piszesz, że dopiero zaczęliście!!!!
            Nie ja mam już dość tego wszystkiego.
            PS Napisz proszę ile jest par w grupie w tej szkole i kto z Wami prowadzi.
            Bardzo proszę o pilną odpowiedź
            Pozdrawiam i może do zobaczenia
            • madzik281 Re: do madzik281 26.07.04, 17:01
              w grupie jest ok. 10 par..zajecia prowadzi polozna z Karowej Anna
              Stasiewicz ...chcesz do niej komorke? moze Cie wpisze na liste...tyle tylko ze
              straciliscie 1 zajecia....nastepne sa w najblizsza srode, 18.00 - 20.00..,
              zapowiada sie ciekawie...sporo praktycznych informacji....
              a co do szpitala...gwarancji ze beda wolne miejsca nie ma nigdy...Pani doktor
              juz wie, ze jak bedziemy miec problemy z przyjeciem do szpitala to bedziemy
              dzwonic do niej do skutku smile...dodatkowo wypisze mi skierowanie, tak czysto
              informacyjnie zeby wiedzieli ze jest moja lekarka...mam nadzieje, ze w
              polaczeniu ze szkola rodzenia jakas przepustka to moze byc...zobaczymy smile
              • joasia78 Re: do madzik281 27.07.04, 08:23
                Dzięki za tą komórkę, bo już taka próba była - tylko do innej babeczki i
                powiedziała, że i tak wszyscy muszą przejść przez Pania A. Gorsiak, bo to ona
                przydziela do grup a one tylko prowadzą zajęcia. Z drugiej strony pytałam czy
                można ew. indywidualnie, ale ona powiedziała że raczej tak ale to nie w
                szpitalu, bo one się boją. A ja właśnie miałam nadzieję, że zobaczę sobie
                szpital - jak to wszystko wygląda. No ale nic - zobaczymy jeszcze będę próbować.
                Wiesz, nie pamiętam już czy pisałaś, ale ile płacicie i ile będzie zajęć, a czy
                to prawda że w cenie kursu można chodzić na basen?
                Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
                Papa
                • madzik281 Re: do madzik281 27.07.04, 10:21
                  kurs kosztuje 400 zł, jest 6 spotkań po 2 h (chociaz juz pierwsze trwalo 40 min
                  krocej sad Nic nie wspominala o basenie, dowiem sie jutro.
                  • joasia78 Re: do madzik281 27.07.04, 12:34
                    Madzik
                    ale my tu prywatę urządzamy na czyimś forum hihihi
                    Babskie ploteczki smile))
                    A tak na marginesie dobrze, że można z kimś skonsultować problem i uzyskać
                    podpowiedź.
                    • madzik281 Re: do madzik281 27.07.04, 12:56
                      e tam prywate smile...tematu się trzymamy smile zresztą myślę, że dziewczyny też
                      czytają i kogoś też może zainteresować....tak na marginesie...od końca sierpnia
                      będę na zwolnieniu w domku...żeby spokojnie czekać przyjścia Bąbelka na
                      świat...i będę odcięta od znajomych w pracy i wtedy....Forum będzie na wagę
                      złota...bardzo chętnie będę rozmawiała ze świeżo upieczonymi mamusiami i
                      przyszłymi mamusiami i wymieniała się informacjami...niezastąpione źródło
                      informacji z pierwszej ręki smile Pozdrawiamy, Madzik+Kubuś
                      • joasia78 Re: do madzik281 27.07.04, 14:16
                        skoro nie prywata to .....
                        na zwolnienie idziesz takie lekarskie czy to już macierzyński wcześniejszy?
                        Jeśli to zwolnienie do pani gin Ci da tak po prostu czy musiałaś ją jakoś
                        prosić.
                        U mnie każdy się dziwi jak mówię, że pracuję. Pytają czy się nie boję - nie
                        wiem może się boję, ale z drugiej strony sytuacja w pracy jest jaka jest, i
                        jeśli chcę mieć gdzie wrócić to wole tu być, a jeśli dobrze się czuję (jak na
                        razie) no to przychodzę pracować. Zobaczymy, jak mi się pogorszy to będę na
                        zwolnieniu, ale takie siedzenie w domu to mnie doprowadza do szału, bo zaraz
                        będę wymyślać dziwne historie (związane z porodem). Wiem, że taka jestem bo od
                        21 tyg. miesiąc leżałam w łóżku (problmy z łożyskiem) i już mnie trafiało.
                        Pozdrawiam Aśka i Dzidziuś
                        • madzik281 Re: do madzik281 27.07.04, 16:14
                          u mnie jest podobnie...też się dziwią że jeszcze pracuję i na dodatek do tej
                          pory nie byłam na żadnym zwolnieniu...przede wszystkim jest tak dlatego, że
                          bardzo dobrze się czuję...a nawet ciąża mi służysmile...a po drugie lubię i cenię
                          swoją pracę...ale myślę że na miesiąc przed...rozsądnie będzie "wyciszyć się" w
                          kwestiach zawodowych i mieć czas na pranko dla Maluszka, ostatnie zakupy etc. A
                          doktorka przy kazdej wizycie mnie pyta czy nie chce zwolnienia..wiec akurat z
                          tym to nie bedzie problemu..robiłaś usg u dr Osóbki-Morawskiego...ja na 18.15
                          dzis mam już chyba osatatnie...smile nie mogę się doczekać kiedy zobaczę
                          Maluszka....no i może się dowiemy czy już się ułożył tak jak powinien ....pa pa
                          • joasia78 Re: do madzik281 27.07.04, 19:13
                            Ale mnie wciągnęło to pisanie, już nawet z domu piszę (zamiast zrobić coś
                            innego)
                            Ja na usg chodzę do dr J.Mrozka. Na wizyty do doktor Pietraszewskiej chodzę w
                            Mariocie (dzięki uprzejmości pracodawcy - co prawda nie mojego, ale mojego
                            Męża - ale to nie ma znaczenia) i usg też tam robię. Podobno doktor Mrozek jest
                            świetny i to właśnie on "wypatrzył" mi to łożysko (schodziło za nisko).

dla zainteresowanych przychodnia w Mariocie to Centrum Medyczne LIM
                            www.cmlim.pl - ale i tak pewnie wiele dziewczyn już wie o jej istnieniu

Ja na usg ide teraz ok 13.08 też do J.Mrozka - ciekawe co mi tym razem powie -
                            mam nadzieję, że wesołe wieści.
                            Napisz jak tam Maluch, czy już szykuje się do wyjścia.
                            Pozdrawiam i pewnie jutro też będę pisać
                            Papa
                            • madzik281 Re: do madzik281 28.07.04, 09:47
                              Czesc Joasiu, czesc dziewczyny,
                              bylam wczoraj na usg u dr Osobki-Morawskiego. Moj Maluch szykuje sie juz do
                              przyjscia na swiat, ulozyl sie glowka do dolu, a do tej pory zdazyl juz
                              wyprobowac wszystkie pozycje. Nie chcial nam pokazac buziaczka swojego,
                              zaslonil sie raczkami, za to siusiaczka pokazal bardzo chetnie smile Nawet mamy
                              wydrukowanego na zdjeciu smile Pozdrawiamy i milego dnia...M+K
                              • joasia78 Re: do madzik281 28.07.04, 10:28
                                Cześć
                                cieszę się, że napisałaś
                                Super że Maluszek już gotowy (byle nie za wcześnie przyszedł)
                                Ciekawe jak tam mój Szaleniec - ostatnio to tak wariuje, że już nie mogę z Nim
                                wytrzymać, a tu jeszcze prawie 2 miesiące. Nie wiem jak to będzie jak nabierze
                                więcej siły ? - to się chyba sam wydostanie kiedy będzie chciał, bo już tak się
                                rozpycha, że mi cały brzuch podskakuje smile))
                                Ciekawe czy "uda" nam się urodzić w terminie, u mnie byłoby super, ponieważ
                                termin mam na 21.09 - a to moje urodziny (ale będzie prezencik)
                                Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
                                • madzik281 Re: do madzik281 28.07.04, 13:06
                                  nasze dzidzie są już na tyle duże że odczuwamy każdy ich ruch...Kubuś też
                                  czasem się tak wierci że aż boli smile ale ja bardzo lubię czuć jak on się
                                  kręci..nawet w środku nocy smile najwyraźniej chce mnie przyzwyczaić do
                                  śródnocnych pobudek smile to moje pierwsze dziecko, a zwykle pierwsze dzieci rodza
                                  sie pozniej.., wiec zakladam ze te poltora ms jeszcze mamy. Faktycznie prezent
                                  na urodziny mialabys wymarzony smile Wiesz ze w watku "W oczekiwaniu" jest forum
                                  mam Wrzesień 2004, wpisalam sie tam dzisiaj i zaprosilam inne wrzesniowe
                                  ciezarowki z W-wysmile a jak Twoja wyprawka? u mnie prawie komplet...zostalo mi
                                  troche ciuszkow do kupienia, kosmetyki i wozek smile
                                  • joasia78 Re: do madzik281 28.07.04, 14:27
                                    Chyba nasz wreszcie pogonią z tego wątku - bo zauważ - przekształcił się w
                                    rozmowę prywatną hihi

Co do wyprawki to My nie mamy NIC !!!

- co do łóżeczka - to mam w miarę wypatrzone (raczej nie będę szaleć cenowo,
                                    firma chyba Klupś)
                                    - co do wózka - to chyba mnie coś prędzej trafi - bo już nie wiem jaki kupić,
                                    czy głęboki, przerabiany na spacerówkę; czy spacerówkę z wkładanym śpiworkiem
                                    czy pseudo gondolą, ale te gondole chyba będą za ciasne na zimę. Już pomijając
                                    ceny, które nas zszokowały. Napisz proszę, jakie masz poglądy na temat wózka,
                                    bo ja już chwilowo przystopowałam.
                                    Reszty rzeczy też nie mam, bo to wszystko przez sprawę szpitala i szkoły
                                    rodzenia - jak się dowiedziałam (o szkole), że już za późno - to chwilowo
                                    skupiłam się na poszukiwaniu położnych i szkoły i wetknięcia się do szpitala.
                                    A poza tym, wcześniej jak miałam przymusowe leżakowanko, to już tak daleko nie
                                    wybiegałam planami jak ten nieszczęsny miesiąc. Najpierw żeby wszystko było OK,
                                    a potem dopiero miałam kupować. No ale potem był (tzn. jest) problem ze
                                    szpitalem i szkołą, więc troszkę to się odwleka. Ale mam nadzieję, że uda mi
                                    się wszystko na czas przygotować.
                                    A tak przy okazji - masz może jakieś namiary na niedrogie komody (tzn. tak ok.
                                    200 - 300 PLN, albo i tańsze) i niewielkie gabarytowo, bo mam małe mieszkanko i
                                    musimy się tam teraz "upchnąć" wszyscy (tzn. Mama, Tata i Bobas wink)
                                    Pozdrawiam
                                    • madzik281 Re: do madzik281 30.07.04, 09:57
                                      cześć Asiu, cześć dziewczyny,
                                      a ja wczoraj...miałam taki kociołek w pracy...że nie było nawet chwilki żeby
                                      coś napisać smile dziewczyny nie protestują...to zostajemy tu czy się przenosimy
                                      do wrześniówek?smile to najpierw będę pytać a potem odpowiadać smile Ty nie wiesz jak
                                      to jest z porodem rodzinnym...czy na Karowej kosztuje jeśli poniosło się koszty
                                      szkoły rodzenia? Byliśmy przedwczoraj na zajęciach (chociaż byłam na wpół
                                      przytomna bo się strułam czymś...a tu akurat zajęcia z wygibasami w programie)i
                                      położna opowiadała o kosztach znieczulenia a o kosztach porodu rodzinnego
                                      nic....w końcu zapomniałam się dopytać...ale może jutro doktórki spytam bo do
                                      niej idziemy. Ciekawa jest ta szkoła rodzenia, szkoda że nie chodzicie z
                                      nami..Ja myślę że jestem w pracy ostatni tydzien - dwa...my mieszkamy pod W-
                                      wa....30 km...wiec dojezdzam codziennie ponad godzine, stanie w korkach to
                                      srednia przyjemnosc, tym bardziej ze moze czas odpoczac i ....w czasie
                                      zwolnienia kupimy z mezem wozek. Sporo ogladalismy, wydaje mi sie ze kupimy
                                      spacerowke i gleboki w jednym Chicco + fotelik do samochodu osobno. Jakoś
                                      finansowo to się lepiej opłaca. A co do komod..moj maz zamowil mebelki do
                                      sypialni dla Malego (bo teraz to bedzie sypialnia nas trojgasmile jakis tyd.
                                      temu....jest w Grodzisku Mazowieckim taki targ w kazda srode...robia na wymiar
                                      bardzo ladne mebelki i w przystepnych cenach. I wlasnie stamtad bedziemy miec 2
                                      komody. W sumie 450 zl za dwie wiec tanio. Kolory, dodatki - wszystko do
                                      ustalenia. Tyle ze w Grodzisku. Biore sie do pracy, zajrze tu pozniej smile
                                      buziaki
                                      • joasia78 Re: do madzik281 30.07.04, 10:40
                                        Hej Wam Mamuśki

Madzik - już myślałam, że urodziłaś czy co?!!! wink Bo cie nie było troszkę.
                                        Możemy się przenieść na Wrzesień 2004 - nie ma problemu. Zazar do Ciebie tam
                                        napiszę, bo widziałam Twój wpis. (przekopiuję tam troszkę z tego listu, bo
                                        pewnie już mi tam odpowiesz wink
                                        Czy dobrze się domyśliłam, że jesteś z Grodziska? Ja jestem z Marek i też
                                        dojeżdżam - narazie komunikacją, ale myślę nad tym żeby przesiąść się w
                                        samochód.
                                        Co do tego porodu rodzinnego - to nie wiem jak to jest, ale gdzieś czytałam na
                                        forum, że jeśli uczestniczy się w szkole rodzenia na Karowej, to poród miał być
                                        tańszy o 50 PLN, ale i tak nie był, a kosztuje chyba ok. 500 PLN.
                                        Z tą szkołą na Karowej to nie mam pojęcia co będzie, ale muszę się jeszcze
                                        wstrzymać do ok. 5 sierpnia, bo koleżanka ma się "wywiedzieć" na ten temat -
                                        może się jakoś wkręce jeszcze - zobaczymy. A jak nie to pójdę do jakiejś innej -
                                        prywatnej, trudno.

Pozdrawiam Wszystkich
                                        PS Madzik - będę na "wrzesień 2004" papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka