Dodaj do ulubionych

Beta sprzeczna z usg

19.03.13, 17:16
Witam,
Ostatnia miesiączke miałam 1.02, miesiączkuje regularnie co 29 dni. Przed zrobieniem testu ciążowego chorowałam na anginę. Pierwszy test zrobiłam 2.03 a następny dzień później, wyszly bardzo blade kreski. 4.03 poszłam na bete i stężenie wynosiło 49.85, na następna poszłam 8.03 i stężenie wzrosło do 213.5. Tydzień później znowu poszłam na betę i było już 2690 czyli według normy 5 tydzień od zapłodnienia. Wczoraj poszłam do ginekologa, pani doktor przed badaniem usg stwierdziła 6-7 tydzień. Na usg nie było widać pęcherzyka dużego jak na ten tydzień ciąży, może ją zacytuje "widzę tu taki pseudo pęcherzyk ale raczej to ciąża pozamaciczna, ma pani powiększony jajnik a macica czysta". Kazała dzisiaj przyjść do siebie do szpitala na usg, okazało się ze to ciąża wewnątrzmaciczna i wszystko jest ok, a na jajniku zrobiła mi się cysta. Jednak nie daje mi spokoju wynik bety a wielkość zarodka... zarodek wygląda na 4-5 tydzień. Miała któraś z was podobną sytuację? Na wizytę kontrolną muszę czekać 2 tygodnie. Dodaje zdj z usg, może ktoś mi pomoże imageshack.us/photo/my-images/33/zdjcie0361k.jpg/
Obserwuj wątek
    • gosia1406 Re: Beta sprzeczna z usg 19.03.13, 17:27
      gosia1406 napisała:

> Witam,
      > Ostatnia miesiączke miałam 1.02, miesiączkuje regularnie co 29 dni. Przed zrobieniem testu ciążowego chorowałam na anginę. Pierwszy test zrobiłam 2.03 a następny dzień później, wyszly bardzo blade kreski. 4.03 poszłam na bete i stężenie wynosiło 49.85, na następna poszłam 8.03 i stężenie wzrosło do 213.5. Tydzień później znowu poszłam na betę i było już 2690 czyli według normy 5 tydzień od zapłodnienia. Wczoraj poszłam do ginekologa, pani doktor przed badaniem usg stwierdziła 6-7 tydzień. Na usg nie było widać pęcherzyka dużego jak na ten tydzień ciąży, może ją zacytuje "widzę tu taki pseudo pęcherzyk ale raczej to ciąża pozamaciczna, ma pani powiększony jajnik a macica czysta". Kazała dzisiaj przyjść do siebie do szpitala na usg, okazało się ze to ciąża wewnątrzmaciczna i wszystko jest ok, a na jajniku zrobiła mi się cysta. Jednak nie daje mi spokoju wynik bety a wielkość zarodka... zarodek wygląda na 4-5 tydzień. Miała któraś z was podobną sytuację? Na wizytę kontrolną muszę czekać 2 tygodnie. Dodaje zdj z usg, może ktoś mi pomoże imageshack.us/photo/my-images/33/zdjcie0361k.jpg/

poprawiam.. drugie badanie beta wynosiło 273.5
      • nadia1902 Re: Beta sprzeczna z usg 19.03.13, 17:39
        Mi przed badaniem usg stwierdziła że macica na 9 tydzień, a na usg okazało się że to 7tydzień. Wyniki bety są tak szerokie że nie masz się nimi co sugerować co do tygodnia ciąży. One służą tylko ku temu by stwierdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo i czy beta odpowiednio przyrasta.
      • begonya Re: Beta sprzeczna z usg 20.03.13, 15:37
        Jest dobrze, wysokością bety nie ma się co sugerować, bo i w ciąży pozamacicznej, choć rośnie ona nierównomiernie, potrafi osiągać b. wysokie wartości. Najważniejsze, że pęcherzyk w macicy jest, lada dzień powinnaś zobaczyć na USG zarodek z bijącym serduszkiem smile
    • lunia_fox Re: Beta sprzeczna z usg 19.03.13, 20:10
      Wszystko sie zgadza, jestes w 6 tygodniu i 4 dniu ciazy dzisiaj. Jest cialko zolte ,tak wynika ze zdjecia, wiec i zarodek sie pojawi lada dzien.
      Beta ci rosnie, ciesz sie. Wynik bety moze zaklocac torbiel jajnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka