joanmary
03.04.13, 17:13
Dziewczyny poradżcie jak sobie radzicie z nudnościami w ciąży ? Jestem w pierwszym trymestrze ciąży i od trzech tygodni tj od kiedy dowiedziałam się że się spodziewam dziecka męczą mnie nudności. Rano to pół bidy ale za dnia jest gorzej. Co zjem to mi niedobrze , a nie jem dużo . Jem małe posiłki kilka razy dziennie. Na śniadanie 2 kromki z szynką i pomidorem albo 2 kromki z masłem i miodem plus herbata oczywiście. Za dnia jakieś owoce , krakersy , drożdżówkę. Od mleka mnie odrzuca i mlecznych przetworów oprócz maślanki Najgorzej jest z zapachami np papierosów , silnym zapachem perfum albo pieczonego mięsa czy też kiełbasy. Zmieniając pieluchę synkowi zbiera mi się na wymioty nawet czując mocz. Próbuję różnych sposobów jem banana ,gryzę plasterek cytryny ( ale od razu mi niedobrze i wyrzucam ) otwieram okno , wychodzę na spacer, imbir niekoniecznie mi pomaga a po ziołowych herbatkach mi niedobrze. Już nie wiem co jeść aby przestały mnie męczyć te nudności. Dziś do południa cokolwiek zjadłam lub wypiłam non stop wymiotowałam.