Dodaj do ulubionych

Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres

29.04.13, 22:15
Hej, moja ginekolog powiedziała mi na pierwszej wizycie, że w ciąży możemy normalnie uprawiać seks jeśli chcemy, ale żeby unikać tych dni, kiedy wypadłby okres gdybym nie była w ciąży. Może któraś z Was umie mi wytłumaczyć o co chodzi? nawet nie to, że chce ten zakaz kwestionować, tylko chcę zrozumieć skąd się wziął.
Pozdrawiam, Kiki smile
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 22:22
      zmień lekarza i to szybko.
      na takiego, który nie utknął w ciemnogrodzie.
    • dominikanj1 Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 22:23
      bzdury opowiada twoja ginekolog... albo możecie albo nie. a które to niby dni w jakich ma wypadać miesiączka? może pierwszy miesiąc, gdy kosmówka nie wyściela jeszcze całej macicy czasem-ok, rozumiem ale później?
    • podkocem Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 22:38
      ja bym już nawet nie wiedziała kiedy by to miało być :p I w ogóle wkurzała mnie jedna ginekolog która na kazdej wizycie chciała zobaczyc kalendarzyk menstruacyjny, a ja takiego nie prowadziłam.
    • ashraf Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 22:41
      Chodzisz do lekarza czy zielarza???
      • podkocem Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 22:50
        Do babki chodzi tongue_out
    • mart.a.29 Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 23:00
      Wiesz co jak będziesz na następnej wizycie to zapytaj ją dlaczego tak bo ja kombinuję na wszystkie sposoby ale nie mogę pokapować o co tej lekarce chodzi a jestem strasznie ciekawasmile
    • podkocem Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 29.04.13, 23:58
      zaraz, a może Ty we wczesnej ciązy jestes?
      Może chodzi o to, że na początku ciąży w terminie miesiączki występują plamienia a nawet krwawienia i w razie ich wystąpienia chce mieć pewnosć że to nie seksem spowodowane?
    • kozica111 Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 30.04.13, 09:24
      Przez pierwsze dwa a nawet może 3 msc ciąży w czasie gdy przypadała teoretyczna data okresu miałam plamienia i dość silne skurcze, nawet mimo suplementacji progesteronem /chociaż wtedy już mniejsze/, lądowałam na izbie przyjęć.U niektórych kobiet tak bywa /ale nie u wszystkich, stad te podśmiechujki wyżej/ .Prawdopodobnie lekarka mająca więcej nie tylko wiedzy ale i doświadczenia - mając świadomość takiego zjawiska chce ochronić cie przed stresem i ewentualnym poronieniem.Stosunek oraz prostoglandyny zawarte w spermie nasilają skurcze.
    • taka_sobie_2 Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 30.04.13, 09:39
      A dlaczego po prostu nie spytałaś o to lekarki??? Skąd my to mamy wiedzieć?
    • taka_kiki Re: Zakaz seksu w czasie przypadającym na okres 30.04.13, 15:06
      Dzięki za odpowiedzi.
      To moja pierwsza ciąża i rzeczywiście początek (tzn. w tym momencie 8. tydzień).
      Nie spytałam lekarki, bo to pierwsza wizyta, sporo informacji było przekazywanych w obie strony i w sumie były ważniejsze rzeczy do spytania i zapamiętania, do tego przyznaję, że byłam tym wszystkim nieco oszołomiona i przez te pierwsze tygodnie mocno roztargniona, teraz już chyba mniejsmile. A do kolejnej wizyty jeszcze ponad 3 tygodnie
      • prosumentka bujda na resorach 30.04.13, 22:30
        Na drugi raz zawsze a to zawsze pytaj o uzasadnienie zaleceń lekarskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka