cipcipkurka 26.07.04, 09:57 Drogie Mamy, czy wiecie cokolwiek na temat tej choroby, a konkretnie o ewentualnym ryzyku dla ciężarnej i płodu? Czy kontakt z osobą, która właśnie choruje na różę, jest niewskazany? Dziękuję z góry za odpowiedzi, Kurka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamonika1 Re: Róża 26.07.04, 10:03 Jeśli ciężarna chorowała na różyczkę - nie ma się czego obawiać. W przeciwnym razie należy unikać kontaktu z chorymi na tę chorobę, gdyż - w niektórych przypadkach - może być bardzo groźna dla dziecka. ewa ps. ostatnio na forum Chore dziecko była dyskusja nt. temat. Jeśli chcesz - sprawdź - w forach prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Róża 26.07.04, 10:08 Różyczka i róża to nie to samo , więc nie o to pytałam, ale dzięki za dobrą wolę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: Róża 26.07.04, 10:29 Znalazłam coś takiego: www.resmedica.pl/zdart50114.html wydaje mi się że kontaktu z chorym należy unikać... Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Róża 26.07.04, 11:45 Dzięki, czytałam to wcześniej, ale z tego tekstu nie wynika jednoznacznie, że różą można się zarazić. Dziewczyny, może któraś z Was wybiera się dziś do ginekologa i mogłaby go podpytać? Odpowiedz Link Zgłoś