gogo2 27.07.04, 09:04 Muszę jutro zrobic test obciążenia glukozą 50. Na czym to polega i czy da sie to wypić. Glukozę już kupiłam w aptece. Czy sama musze to rozrobić czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaj5 Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 09:36 rozpuszczaszglukoze w szklance wody i musisz w ciagu pieciu minut wypic, a badanie jest robione dokladnie po godzinei od wypicia. Nie jest to rewelacyjne w smaku, ale da sie wypic, możnma ewentulanie zakwasic kilkoma kroplami cytryny. Pozdrawiam Agnieszka z 31 tyg. Pawełkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 09:45 Ja miałam wczoraj ten test - przyniosłam glukozę w proszku i pół cytryny. Pielęgniarka rozpuściła proszek w kubku gorącej wody, ja sobie wcisnęłam pół cytryny. Kazała mi popijać łyczkami i nigdzie się nie ruszać. Smak jest do wytrzymania, cytryna pomaga. Dasz radę! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 10:03 A dla mnie to badanie to było jedno z najgorszych doświadczeń, chociaż wcisnęłam do szklanki pół cytryny, a przedtem zjadłam kanapkę z ogórkiem kiszonym. Ohyda!!!!!! No, ale może dlatego, że ja nigdy nie przepadałam za cukrem, a w ciąży ze słodyczy jadam tylko lody i to też wyłącznie owocowe W każdym bądź razie bardzo się cieszę, że wyszło dobrze i nie musiałam pić 75 g - tego bym już chyba nie zniosła Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 10:01 Najpier miałam pobraną krew na czczo. Potem pielęgniarka rozpuściła glukozę i wypiłam to (nic specjalnego ale bez przesady!!!). Po 15 minutach znowu pobrali mi krew i kazali znowu przyjść za godzinkę. Przyszłam i wkłuli się po raz 3. Bardziej nieprzyjemne było to 3 pobranie krwi niż wypicie glukozy. Nie wiem czemu dziewczyny tak strasznie przeżywają wypicie tego. Słodkie i nic poza ty! Odpowiedz Link Zgłoś