Dodaj do ulubionych

test obciążenia glukozą

27.07.04, 09:04
Muszę jutro zrobic test obciążenia glukozą 50. Na czym to polega i czy da sie
to wypić. Glukozę już kupiłam w aptece. Czy sama musze to rozrobić czy jak??
Obserwuj wątek
    • agnieszkaj5 Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 09:36
      rozpuszczaszglukoze w szklance wody i musisz w ciagu pieciu minut wypic, a
      badanie jest robione dokladnie po godzinei od wypicia. Nie jest to rewelacyjne
      w smaku, ale da sie wypic, możnma ewentulanie zakwasic kilkoma kroplami cytryny.
      Pozdrawiam Agnieszka z 31 tyg. Pawełkiem.
      • martulinek Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 09:45
        Ja miałam wczoraj ten test - przyniosłam glukozę w proszku i pół cytryny.
        Pielęgniarka rozpuściła proszek w kubku gorącej wody, ja sobie wcisnęłam pół
        cytryny. Kazała mi popijać łyczkami i nigdzie się nie ruszać. Smak jest do
        wytrzymania, cytryna pomaga. Dasz radę!
        • monikaj1 Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 10:03
          A dla mnie to badanie to było jedno z najgorszych doświadczeń, chociaż
          wcisnęłam do szklanki pół cytryny, a przedtem zjadłam kanapkę z ogórkiem
          kiszonym. Ohyda!!!!!! No, ale może dlatego, że ja nigdy nie przepadałam za
          cukrem, a w ciąży ze słodyczy jadam tylko lody i to też wyłącznie owocowesmile W
          każdym bądź razie bardzo się cieszę, że wyszło dobrze i nie musiałam pić 75 g -
          tego bym już chyba nie zniosłasmile Powodzenia!
    • jakasik Re: test obciążenia glukozą 27.07.04, 10:01
      Najpier miałam pobraną krew na czczo. Potem pielęgniarka rozpuściła glukozę i
      wypiłam to (nic specjalnego ale bez przesady!!!). Po 15 minutach znowu pobrali
      mi krew i kazali znowu przyjść za godzinkę. Przyszłam i wkłuli się po raz 3.
      Bardziej nieprzyjemne było to 3 pobranie krwi niż wypicie glukozy. Nie wiem
      czemu dziewczyny tak strasznie przeżywają wypicie tego. Słodkie i nic poza ty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka