Dodaj do ulubionych

b.prosze o opinie -wózek

28.07.04, 09:55
witjcie,mamusie
Mam ogromny dylemat na temat wózka ,może któras z was ma już jakies
doświadczenia i pomoże mi dokonac wyboru.Chcę kupić wózek dosyc drogi , bo
kosztuje ponad 2 tyś.wizualnie podoba mi sie bardzo (z firmy peg pergo
gondola + spacerówka) mam jednak obiekcje co do kółek.Wózek ten jest na 8
kółkach wszystkie są amortyzowane, super skrętne (w sklepie wózek prowadzi
się b.dobrze) , jednak nie jest on tak miękki jak wózki na kołach
pompowanych.Jest to sporo kasy i chcialabym być zadowolona z zakupu,
dlatego prosze Was o opinie i radę.
pozdrawiam Beti i 31tc Seba

Obserwuj wątek
    • nesla Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 10:11
      Ja bym tego wozka nie kupila, a juz na pewno nie za taka cene. Glownie ze
      wzgledu na kolka. Mysle ze taka kase mozesz wydac rozsadniej, sama wybralam
      Maxi Cosi, ale niczego nie sugeruje, najwazniejsze by wozek byl bezpieczny dla
      dziecka, wygodny w uzywaniu (wiec zalezy czy go np masz zamiar podnosic - wtedy
      wazne by byl lekki!) i latwo sie kierowal. Kazdy ma swoje priorytety, dla mnie
      najwazniejsze bylo zeby byl combi (3 w jednym) i w miare maly i lekki (miesci
      sie do bagaznika samochodu) i 3 kolowiec ze skretnym przednim kolem (zaden inny
      nie prowadzi sie wygodniej). Sama sobie odpowiedz co dla ciebie jest
      najwazniejsze.
      Powodzenie
      nesla
      • aqua_77 Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 10:17
        Duzo na temat wozkow mozesz przeczytac tutaj
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=13845213
        i generalnie na forum edziecko zakupy.

Ja tez przezywam dylematy w zwiazku z wyborem wozka.
        Oczywiscie ja chcialbym najlepszy, a wiec niestety drogi, a moj maz wrecz
        przeciwnie smile)) Zaczelam sie w zwiazku z tym zastanawiac nad kupnem dobrego,
        ale uzywanego wozka, bo rzeczywiscie to chyba nie ma sensu, dziecko z gondoli
        korzysta np. 6 miesiecy, wiec chyba nie ma co szalec...

Pozdrawiam i powodzenia w wyborze!
        • iwona077 Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 10:33
          Ja też przezywałam te dylematy jakiś czas temu
          Wybrałam wózek dwa w jednym i nie za drogi, bo to prawda dziecko korzysta z
          wózka głębokiego przez 6 m-cy, potem ze spacerówki. A na koniec i tak kupiliśmy
          parasolke, bo jest najlżejsza i najmniejsza w porównaniu z wszystkimi wózkami.
          Wiem, że jak sie rodzi pierwsze maleństwo to chce się kupować najlepszy i
          najdroższy wózek i ciuszki, a dzidziś tak szybko z tego wyrasta, że czasami
          szkoda pieniędzy. Lepiej je potem wydać na soczki ipt. Wbrew pozorom małe
          dziecko troszkę kosztuje, bo zawsze jak idzie sie do lekarza to jakieś
          witaminki, kropelki itp.
          Ale decyzja należy do Ciebie.
          Powodzenia w wyborze.
          • ewa2233 Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 10:41
            Z własnego doświadczenia:
            3 kołowiec jest SUPER SKRĘTNY, świetnie się nim "powozi" w warunkach "miejskich"
            ale ...
            jest niestabilny przy wjeżdżaniu i zjeżdżaniu z krawężnika !!!
            Na nierównym terenie (spacerek po "górkach", nad rzeką itp. - czyli tam,
            gdzie nie ma chodnika) jest do kitu!
            • lula11 Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 14:30
              Witaj,
              generalnie dla dziecka wygodniejszy i bezpieczniejszy jest duży wózek na
              pompowanych kołach. Taki wózek jest ciężki, ale coś za coś, niestety nie
              można mieć wszystkiego, nawet za duża kasęsad(

• gyokuro Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 15:12
      My zaczęliśmy od w sumie niedrogiego wózka Deltim Premier. Głównie dlatego, że
      miał gondolę przystosowaną (z mocowaniem) do przewozu w samochodzie i pierwsze
      miesiące małego woziliśmy w gondoli. Wózek jest ciężki, ma gondolę i
      spacerówkę, pompowane duże (to ważne) koła, jest stabilny. Po zimie zmieniliśmy
      go na lżejszą spacerówkę (za dużo było noszenia po schodach). Teraz widzimy, że
      wózek ten ma dwie niebagatelne zalety:
      - jest solidny (naprawdę nie wyobrażam sobie co trzeba zrobić, eby taki wózek
      zepsuć);
      - duże pompowane koła pozwoliły przejeździć tym wózkiem całą zimę.
      • aprze Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 15:40
        Cześć
        ja mam dwoje dzieci i dla mnie najlepsze są wózki z skrętnymi kołami, a teraz
        bardzo mi się podoba Chicco Tech jest to spacerówka z gondolą
        Agnieszka
      • aniaol Re: b.prosze o opinie -wózek 31.07.04, 09:55
        Jezeli mialabym ci doradzic w wyborze dobrego, solidnego i funkcjonalnego
        wozka, to proponowalabym abys popytala o wozki szweckiej firmy Emmaljunga. To
        prawdziwy mercedes w klasie wozkow i o ile sie nie myle cena nie przekracza 2
        tys. W kazdym razie warto sie zainteresowac, bo wozek jest super, prowadzi sie
        odjazdowo, ma duze pompowane kola i wiele funkcjonalnych detali. Jest bardzo
        solidnie wykonany i tez mozna dostac go w wersji kombi, tzn. ze spacerowka.
        Napewno bylabys zadowolona. Zycze udanego wyboru. Dolaczam pozdrowienia
    • gabis77 Re: b.prosze o opinie -wózek 28.07.04, 18:55
      Cześć,
      My tez oglądaliśme ten wózek, ale zdecydowanie ma za małe kółka. Chcieliśmy na
      dużych pompowanych kołach. I zdecydowaliśmy sie na Maxi - Cosi. Jest to trzy
      kołowy wózek (ja na początku chciałam cztero kolowy, ale się przekonałam i nie
      żałuję, że go kupiliśmy), ale ma duzo zalet. Jest przede wszystkim lekki,
      bardzo dobrze sie sklada i zajmuje mało miejsca, ma gondolę, spacerówke i
      fotelik. Cena w zestawie (z nowym modelem fotelika cabrio) ok 2200 zł. Możesz
      go obejrzeć, jeśli będziesz zainteresowana w Dino na Piotrkowskiej.

pozdrawiam
      Gabrysia
    • szyszunia75 Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 09:29
      U nas rewelacyjnie sprawdza się polski wózek Roan Cortina - był tani (ok. 850
      zł przed vat-em), a ma wiele zalet. Dobrze się prowadzi, wygodne pomopowane
      koła, stabilny, duża gondola (całe szczęscie, bo "maleństwo" nam się urodziło
      pokaźnych rozmiarów), w gondoli dziecko może spać jak w pierwszym
      łóżeczku/koszyku. Na początku trochę skrzypiało zawieszenie, ale wystrczyło
      psiknąć WD40 i minęło od razu. Jest po prostu bardzo praktyczny, w ksztłcie
      dość klasyczny, więc może nie każdemu się spodoba (nie 3 koła, nie "sportowa"
      wersja), ale dla mnie rewelacja.
    • alia78 Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 09:49
      WITAJ
      KUPNO WÓZKA TO WAŻNA SPRAWA, WIEM TO DOSKONALE, BO MUSIAŁAM KUPIĆ 2 BO PIERWSZY
      BYŁ BEZNADZIEJNY.
      POLACAM CI WÓZEK FIRMY TAKO Z RĘKĄ NA SERCU! JEST REWELACYJNY!!!!
      KOSZTUJE OK 1000 ZŁ, BO DOKŁADNIE NIE WIEM ILE. TEŻ MA GONDOLĘ Z DASZKIEM,
      POMPOWANE KOŁA, PRZEKŁADANĄ RĄCZKĘ, JEST BARDZO STABILNY, NIC NIE TRZESZCZY NIE
      SKRZYPI.
      A JEŚLI CHCESZ WYDAĆ DUŻO PIENIĘDZY TO REWELACYJNE SA TEŻ WÓZKI POLAKA.
      • szyszunia75 Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 14:01
        Moja przyjaciółka na Polaka klęła na czym świat stoi... MOże trafił się jej
        wadliwy, ale non stop było coś nie tak, a o wlożeniu wózka do bagażnika bardzo
        dużego samochodu nie miała nawet co pomarzyć... sad
    • sylwia.ax Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 10:01
      Ja kupiłam szwedzki wózek Emmaljunga, głownie za radą znajomych, którzy też ich
      używali. Jestem z niego bardzo zadowolona. Normalnie cena spacerówki + gondola
      to ok. 2100 zł, ale my trafiliśmy na limitiwaną serię z mniejszą gondolą
      wstawianą do spacerówki za 1400 zł. I muszę przyznać, że to się sprawdziło, bo
      od 5, mc Misiek i tak już nie chciał jeżdzić w gondloli. POza tym do stelaża
      pasuje fotelik Maxi-Cosi, a oprócz tego wózek ma śpiworek na zimę, pokrowiec,
      mosiktierę wbudowaną w budkę i oczywiście parasolkę. Kólka są duże,
      amortyzowane, ale prowadzi się lekko, nawet po wertepach. Jedyną wadą jest to,
      ze jest dosć cięzki przy wkładaniu do samochodu i noszeniu (ja go na szczęscie
      nigdzie nie muszę wnosić, bo mam windę) i zajmuje sporo miejsca w samochodzie
      (ale kólka można zdjąć).
    • ethomas Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 14:34
      A ja powiem tak:

Jeśli mieszkasz w mieście, nie masz często odwiedzanej rodziny na wsi, mieszkasz
      na którymś tam piętrze i musisz nosić wózek, to wybrałaś idealnie. Peg Perego
      jest firmą niezawodną. Z tego co piszesz to może byż Venezia, Culla lub
      Atlantico. Te wózki są warte swojej ceny. Nie skrzypią, nie rozklekotują się.
      Łatwo się je prowadzi. Są śliczne zarówno w wersji głębokiej jak i spacerowej.
      POLECAM (doświadczenia sąsiadek są w tej materii jednoznaczne)
      O amortyzację się nie martw... Te wózki są przystosowane dla noworodków.
      Propaganda pompowanych kółek... to propaganda smile)) żeby czymś przesłonić wagę
      tych wózków.

Jeśli jednak tak jak ja mieszkasz poza miastem, spacerujesz po lasach, mieszkasz
      na parterze lub w domku, to wybieraj wielkie pompowane koła. Żeby nie było, że
      jestem tendencyjna. Ja mam Mutsy Urban Rider. Ciężki jak jasna cholera, szeroki
      jak stodoła, ale na moje wertepy idealny. Postaraj się zastanowić i wybierać
      przede wszystkim funkcjonalny a potem modny wózek smile)) (co nie znaczy, że masz
      kupić ohydka smile))))
      • lula11 Re: b.prosze o opinie -wózek 29.07.04, 16:16
        Myślę,że cena nie zawsze gwarantuje wysoką jakość.

Polecam z czystym sercem wózki firm chicco i deltim.

Agata.
      • t.nina Re:To prawda 29.07.04, 16:54
        Co napisała ethomas. Nie będę się powtarzać, gdybym wybierała jeszcze raz
        kupiłabym Peg Perego, ale rok temu nie byłam taka mądra.Miałam Techa 6wdlx
        Chicco, ma fatalne opinie, ale rok temu to była nowość. Teraz mam Trio Chicco i
        jest OK, ale Peg Pegego o niebo ładniejszy i firma zdecydowanie pewniejsza.
        Zajrzyj na forum zakupy i tam konsultuj decyzje.
      • romi17 Re: b.prosze o opinie -wózek 30.07.04, 06:59
        Bardzo dziekuje za wasze wskazówki.jestem juz prawie zdecydowana na peg pergo-
        ALICE TOURNING CARAVELL LUB BEBE COMFORT.
        POZDRAWIAM Beti i Seba
    • higa taniej mozna 30.07.04, 08:51
      po pierwsze mozna taki wielofunkcyjny wózek kupić dużo taniej - poszukaj na
      allegro, tam się ogłaszają ludzie, którzy sprowadzają nowe wózki - więc jak
      masz wybrany w sklepie jakiś model to poszukaj tam.
      Co do kółek - to jednak polecam pompowane - można jeździć na spacery po lesie,
      po drogach nieasfaltowych itp. w mniejsze kólka wkręcają się gałęzie itp.
      bardzo fajnym wózkiem z gondolką, spacerówką i możliwością założenia nań
      fotelika jest Quinny (ja wybrałam model Fashion). Podstawą jest lekki stelaż
      (składany, więc można go nawet pod pachę wziąć żeby wnieść na górę po schodach
      a fotelik z bobasem do ręki. Ten wózek (nowy) ze śpiworkiem, torbą i różnymi
      gadzetami znalazłam na allegro za 1035 pln. więc dużo taniej (w sklepie około
      2000 pln).
      ale wiem że ile osób tyle opinii. pomyślnego wyboru.
      higa

p.s. co prawda to prawda - pompowane kółka są cięższe niż zwykłe - ale coś za
      coś...
    • abiedrzycka Re: b.prosze o opinie -wózek 30.07.04, 10:38
      Mam już pewne doświadczenie w tej dziedzinie. Jakieś dwa i pół roku temu
      kupiłam wózek dla mojego maleństwa i na początku przyszłego roku będę go
      używała dla drugiego dziecka. Był stosunkowo niedrogi (450zł), a starczy na 2
      dzieci!. Moja rada jest taka: nie ważna firma, ważne sa koła - muszą być DUŻE
      (nie koniecznie pompowane)- tylko wtedy nie będziesz miała problemów z
      podjazdem na krawężniki. I musi być "miękki" - w tym sensie, żeby dało
      się "bujać" (kołysać) w nim dziecko - najlepsze są na paskach (mocowanie przy
      kółkach), albo sprężynach. To tyle. Dwa warunki, a bardzo ułatwiają życie.
      Powodzenia.
    • sonia777 Re: b.prosze o opinie -wózek 30.07.04, 13:50
      witaj.ja rowniez zaczęłam rozglądać sie za wózkiem.oczywiście najlepsze wydały
      mi sie te za 2400pln i w góre.wydawało mi sie ze komfort mojego dziecka jest
      ponad wszystko i cena go zagwarantuje.zaczełam wypytywac panie ze sklepów,
      które "pojazdy" klienci chwalą najbardziej. I co sie okazało....polski wózek na
      pompowanych kołach, wielofunkcyjny bywa czasem lepszy niz mogłoby sie wydawać.
      Poleciły mi dwie firmy z czestochowy: roan i polak.mają swoje strony
      internetowe, tak wiec mozesz sobie je obejrzec.mnie osobiście wózki z "Polaka"
      podobają sie bardziej i prawdopodobnie na niego sie zdecyduję. cena nie jest
      też kosmiczna-ok.900 pln i co dla kobiety wazne-7 kolorów do
      wyborusmile.pozdrawiam
    • mimik5 Re: b.prosze o opinie -wózek 31.07.04, 23:05
      wozkow polaka nie polecaja bo awaryjne, polecaja za to tako i wuchamet, trzeba
      obejrzec w sklepie, bo zdjecie w internecie nic ci nie da, my zdecydowalismy
      sie na tako julia, solidnie wyglada i jakis taki wygodny w prowadzeniu,
      pozdrawiam,

preg.fertilityfriend.com/pregticker/4b023/images/obrazek.gif
    • mimik5 Re: b.prosze o opinie -wózek 31.07.04, 23:06
      aha, jeszcze dodam ze cena przystepna bo 690 zl. i jeszcze jeden plus to duze
      pompowane kola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka