Dodaj do ulubionych

Baby shower

08.07.13, 09:33
Co myślicie o przyjęciach dla przyszłej mamy? Czy miałyście lub planujecie takie przyjęcia?
W Polsce jest to jeszcze bardzo mało popularne, omijając fakt, że otrzymuje się prezenty i ktoś może powiedzie, że to naciąganie. To jednak fajnie się tak spotkać, porozmawiać w babskim gronie o tym co może czekać po.
ja nie miałam, ale chyba w przyszłości chciałabym mieć smile
Obserwuj wątek
    • bea-luz Re: Baby shower 08.07.13, 09:58
      Ja nie miałam bo większość koleżanek zostało w kraju, w Wielkiej Brytanii to już jest bardziej przyjęte.

Przyszłe mamy i tak dostają tony prezentów różnego rodzaju więc de facto wychodzi na jedno, różnica tylko polega na zebraniu wszystkich w jednym miejscu.

Poza tym jak miałabym słuchać od koleżanek na chwilę przed porodem o ich historiach jak to bardzo bolało, jakie to było straszne i jak nie chcą mieć wiecej dzieci to dziękuję bardzo, nie skorzystam (Polki pesymistki albo doświadczone przez swoje noworodki chyba czują się w obowiązku przygotować przyszłą mamusię do najgorszego, tak jakby ona sama nie była świadoma) big_grin
    • brown_aurelia Re: Baby shower 09.07.13, 11:27
      koleżanka zrobiła w Polsce; ja nie czułam takiej potrzeby, by jakąś imprezę robić.
    • sunshine_83 Re: Baby shower 09.07.13, 14:42
      Mialam dwa. Jeden niespodzianka (kuzynka zwolala wszystkie dziewczyny), drugi (szwagra zona zorganizowala dla rodziny). Dostalam tone ciuszkow, bujaczek, karuzelke, posciel, butelki, sterylizator, smoczki, pieluchy, wanienke, I wiele, wiele innych, potrzebnych produktow. Nikt nie mowil o swoim porodzie. Dziewczyny zgadywaly imie dziecka. Bylo tez kilka innych gier. Mialam zrobiona liste w sklepie dla dzieci. Wiekszosc ludzi kupila wszystko z listy. Bylo cudne ciasto z dzieciaczkiem i roznymi ozdobami. Najbardziej ucieszylo mnie, ze moglam sobie wszystko przygotowac przed cesarka. Choc po powrocie ze szpitala kazdy znowu cos przyniosl.
    • begonya Re: Baby shower 09.07.13, 16:50
      Podoba mi się ten zwyczaj i tak jak nie przepadam za kopiowaniem kultury anglosaskiej, tak w tym przypadku uważam, że to fajna sprawa.
    • podkocem Re: Baby shower 09.07.13, 17:30
      Mieszkam w Londynie ale nie praktykuję tego zwyczaju ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku. Moje koleżanki też raczej nie.
    • lidek0 Re: Baby shower 09.07.13, 20:43
      Dla mnie to naciąganie na prezenty, poza tym nie wszystko co modne i popularne za granicą musi być od razu u nas. Goście odwiedzający po porodzie i tak przynoszą prezenty i to często trafniejsze bo pytają co a Ty już wiesz czego potrzeba a co jest zbędne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka