Dodaj do ulubionych

delikatny problem z hemoroidami

14.09.13, 10:22
Jestem w 31 tyg ciazy i nagle pojawily mi sie hemoroidy. Sa okropnie bolesne. Doktor przepisala mi procto givenol w czopkach. Biore je od wczoraj ale nicnie pomagaja , ból wogole nie znika. Znacie moze jakies sposoby na poradzenie sobie z nimi ?
Obserwuj wątek
    • anetchen2306 Re: delikatny problem z hemoroidami 14.09.13, 10:37
      Przykladac okropnie zimne (takie na pol zmrozone) kompresy nasaczone roztworem z rumianku ... Dostawalam w szpitalu po porodzie. Na poczatku doznania nieprzyjemne, ale potem nieziemska ulgaaaaaa. Dzialalo. Nie bolaly tak i zmiejszaly sie. Do tego jakas miejscowo stosowana masc (tez w szpitalu mi dali). Cierpliwosci przede wszystkim. Po 1-2 dniach kuracji, obojetnie czym, cudow sie nie nalezy spodziewac. Po tygodniu owszem.
      • audrey321 Re: delikatny problem z hemoroidami 14.09.13, 22:15
        Ponoc dobre sa, tzw. nasiadówki, lub przemywanie korą dębu. Do kupienia w sklepie z ziołami i aptekach.
        • cayenne-30 Re: delikatny problem z hemoroidami 15.09.13, 08:59
          Wypróbuj Hemorol.U mnie za każdym razem już na drugi dzień jest duża poprawa a po trzech czterech dniach nie ma po nich śladu.
          • joanmary Re: delikatny problem z hemoroidami 15.09.13, 21:55
            dzięki bardzo. Mam nadzieję że pomoże
    • linda1983 Re: delikatny problem z hemoroidami 25.09.13, 08:17
      Krem posterisan w aptece bez recepty. Kilka godzin i jak ręka odjął wink
    • neffi79 Re: delikatny problem z hemoroidami 25.09.13, 09:35
      tez polecam posterisan
      • eps Re: delikatny problem z hemoroidami 25.09.13, 21:41
        posterisan czy jak to sie tam pisze był najlepszy.
        • dianaro Re: delikatny problem z hemoroidami 26.09.13, 21:14
          To ciesz się, że delikatny. ja miałam przed ciążą a w trakcie wyskoczyły ogromne. Dla mnie też Posterisan był skuteczny.
          • pavia Re: delikatny problem z hemoroidami 14.11.13, 06:41
            A czy posterisan jest bezpieczny? U mnie ten problem pojawił się wczoraj-guzek wielkości gumki przy ołówku (28 tc), wizytę u ginekologa mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem, co można byłoby stosować w miarę bezpiecznie.
            • marygirl Re: delikatny problem z hemoroidami 14.11.13, 15:11
              Ja mam hemoroidy od dawna,teraz sie uaktywniły swedzi tyłek od 2tyg big_grin gin poleciła maśc proktis m,nawet nawet,smaruje codziennie od 14tc
              • stella_auditore Re: delikatny problem z hemoroidami 14.11.13, 17:26
                Ja używałam maści Avenoc i czopków Hemorectal.
                Posterisan w ogóle nie pomagał, zresztą wystarczy sobie poczytać skład tego "specyfiku" uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka