Dodaj do ulubionych

Seks w ciazy!!!!

06.08.04, 16:45
Nie wiem co te gazety wypisuja ze seks w ciazy jest czyms wspanialym, ja po
prostu w ogole nie moge!! Nie dosc ze nie mam zadnej ochoty to jeszcze
wczoraj gdy zaczelismy sie kochac bolalo tak ze musielismy przestac. W ogole
taki dziwny sluz byl ktory prawie uniemozliwial normalny stosunek.
Nie wiem czy to normalne czy po prostu to indiwidualny przypadek. Jestem w 28
tygodniu i jakos nie czuje sie podniecona gdy mam seks z mezem a tu malenstwo
sie rusza. Od razu mi odchodzi ochota.
Kolezanka mi mowila ze ona wspolzyla regularnie z mezem przez cala ciaze, u
mnie niestety ciaza i seks nie ida w parze. Po prostu to nie jest sexy.
A jak jest z Wami? Kochacie sie tak czesto jak kiedys czy rzadziej?
Ania
Obserwuj wątek
    • kasia8112 Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 18:06
      To na pewno jest sprawa indywidualna i u każdej z nas inaczej się to
      przedstawia.W moim przypadku apetyt na sex się zwiększył wink (jestem teraz w
      18tc)Kochamy się z mężem regularnie,a ja czuję się bardziej sexy i bardzo
      często mam ochotę na sex. Pozdrawiam!
    • egypt_cairo Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 18:18
      dokładnie, to jest sprawa indywidualna. Ja jestem w 28 tyg, apetyt mi się
      zmniejszył na seks, ale w miarę regularnie współżyjemy raz lub 2 razy w
      tygodniu. Mi się wydaje, że mąż bardziej się obawia, żeby mi się nic nie stało
      i oczywiście maleństwu, nie jest zbyt wygodnie, bo niestety mój brzuszek już
      jest dosyć spory
    • ania_25 Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 18:43
      CZesc Dziewczyny !
      Ja Aniu podzielam Twoje odczucia... też nie mogę... Przed ciążą byłam wulkanem
      sexu smile))) a teraz? Nie mam ochoty na pieszczoty, na sex na nic... Podobnie jak
      Ty próbowałam jakoś się przemóc, ale kończyło się na tym, że w trakcie
      rezygnowałam sad Staram się jakoś to wynagradzać mężowi, bo wiem, że i jemu nie
      jest łatwo... kocham go bardzo, jest zdrowym facetem i wiem, ze ma swoje
      potrzeby - on tłumaczy mi, że to rozumie, ale mi i tak jest przykro... Ale
      cóż... mam nadzieje, że jeszcze mi wróci ochota na sex.
      Ania i 28 tyg. Synuś w brzuszku
      • djablica1976 Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 12:09
        dziewczyny co wy piszecie???
        ja bez ciazy jestem zbokiem
        a teraz moglabym nie schodzic z faceta...
        nie no szok po prostu..
        jak mozna nie miec ochoty..
        ale ok kazdy robi co lubi
        smile))))))))
    • k_awka Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 19:52
      No to u mnie jest zupełnie odwrotnie, ja mam czasami niesamowita ochote na
      seks, niestety mój mąz nie... Powiem Wam, że czuje się z tym fatalnie, on
      twierdzi, że boi się, żeby nie zrobic dziecku krzywdy, ale ja to odbieram,
      jakbym wogóle przestała mu sie podobać, nawet się wstydzę w dopasowanej bluzce
      koło niego przejść sad
      Przeraża mnie to, bo nie kochamy sie chyba od czasu kiedy zaczęłam 4-ty
      miesiąc, a teraz jestem w 32 tygodniu. Mimo, ze lekarz nie widział absolutnie
      przeciwskazań, ja mam okres posuchy, bo za kilka tygodni mogłoby to wywołać
      przedwczesny poród, a potem wiadomo: w połogu raczej cięzko, czyli czeka mnie
      jeszcze minimum 3,5 miesiąca bez seksu...Do bani sad Raczej nie wpływa to
      pozytywnie na moje samopoczucie, czuję sie jak jakis dziwoląg, gruby i
      zniekształcony, nawet nie chce mi sie dbać o wygląd, mimo iz zawsze było to dla
      mnie dość istotne...
      EEeeeee sorki, ze Wam tak smucę, ale przynajmniej moje Maleństwo juz niedługo
      będzie ze mną i wtedy wszystko inne przestanie się liczyć smile

Pozdrawiam

Kinga i 32 tydz. Maluszek
      • majerka1 Re: Seks w ciazy!!!! 07.08.04, 11:50
        WItaj w klubie smile albo raczej sad Rozumie Cię doskonale!!! U mni ejest
        dokładnie tak samo. W pierwszym trymestrze nie mialam najmniejszej ochcoty na
        seks (ciagle zmeczeni, obolałe piersi, mdłości itp) Za to teraz (15tc) od
        jakiegos miesiaca moje libido oszalało i to tak jak nigdy dotad, ciągle myśle o
        seksie, sni mi się po nocach i jest mi cholernie przykro, bo mój mąż zupełnie
        nie podziela moich odczuć, nawet nie próbuje się do mnie zbliżyć, tłumaczy się
        zmęczeniem, pracą itp. Jestem coraz bardziej sfrustrowana, czuje się jak gruby
        wieloryb, a brzuszka jeszcze prawie wogóle nie widać, przybyło mi parę
        kilogramów, ale wyszło mi to na dobre, bo zawsze byłam kościstym chudzielcem.
        Jest na tyle nie dobrze ze już nawet zaczęliśmy się o to kłócić, co jest
        zupełnie chore. A gdzie tam jeszcze do końca ciąży sad(( No nic to ja tez
        pomarudziłam sobie i tyle z tego będę mieć. Nie wiem co robić, czy zdarzają sie
        Wam takie sytuacje?
    • agatris Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 20:16
      ja też nie mogę się przemóc. na początku był lęk o maleństwo, teraz z kolei w
      ogóle nie mam ochoty...a jak mam ochote taka psychiczną to ciężko mi się
      podniecić, czuję się ciagle sucha i pobolewa mnie podczas próby
      współzycia,pomimo oczywiście długiej i rozbydowanej gry wstepnej. a do tego
      maluch właśnie wtedy lubi dawać o sobie znać i kończy sie tym ze oboje z mężem
      śmiejemy się ze "skaczącego" brzuchaale mam to szczęście że mąż dostosował sie
      do tej nowej sytuacji, przejął też pewne symptomy ciążowe i nadrabiamy ciągłymi
      pieszczotami i czułostakami, masażami itd., i też jest nieźlesmile))
      pozdrawiam wraz z 23tyg.maleństwem
    • milenaj9 Re: Seks w ciazy!!!! 06.08.04, 22:01
      U mnie na początku było o.k,teraz jestem w 32 tygodniu i nie mam już ochoty na
      seks,brzuszek jest duży i jakoś tak niewygodnie,zawsze byłam bardzo szczupła,no
      a teraz troszkę przybylo tych kilogramów i prawdę mówiąc nie czuje się zbyt
      atrakcyjna.Mam nadzieję,że jeszcze wszystko wróci do normysmile
      Pozdrawiam.
    • bozena73 Re: Seks w ciazy!!!! 07.08.04, 01:55
      Seks? A co to takiego sad((
      Nic ani nic mi sie nie chce..ale pocieszam sie ze moze chec kiedys powroci i
      bedzie tak jak dawniej...
      Czuje sie tylko na przytulanie i masaze..i to narazie mi wystarcza, mam tylko
      nadzieje ze mojemu mezowi tez.. smile)
      • meg233 Re: Seks w ciazy!!!! 07.08.04, 12:33
        mój lekarz zalecił nam nawet sex w 1 fazie porodu, to przyśpiesza poród !!
        Tylko nie wiem czy zdołam wtedy o tym myśleć smile)
    • blanqua Re: Seks w ciazy!!!! 08.08.04, 21:26
      Hej

Ja co prawda nie mam jeszcze dzieciaczka i nie jestem w ciąży ale mam za to
      bliską koleżankę, która jest już mamą. Przez całą ciąże współżyła regularnie,
      codziennie prawie. No a po porodzie zaczęła także regularne współżycie po 5
      tygodniach niecałych i bardzo jest zadowolona.Także codziennie. Nie widzi
      żadnych z tym problemów a dziecko ma już półtorej roku. I nie wpłynęło na
      ograniczenie zycia seksualnego - które bardzo lubi.
      Blanka
      • opostka Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 16:57
        pier&dolisz, kity ci wciska, ja niedługo rodzę, w 2 trymestrze też miałam ogromny apetyt na męża, od 7 mca zero seksu - źle się czuję, dziecko się rusza, nie potrafię na tym się skupić jak mnie kopie
        • ashraf Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 17:36
          Dlaczego zakładasz, że u innych nie może być ok? My mieliśmy fantastyczny seks do samego cc, potem od 3 tygodnia po porodzie.
          • opostka Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 17:39
            całe forum i GW cieszy się razem z tobą twoim fantastycznym seksem do samego cc, potem od 3 tygodnia po porodzie.
            • ashraf Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 17:55
              Aha... czyli jak tobie się nie chce, to nikomu już nie może. Napisz jeszcze, że każda tyje 30 kg.
              • opostka Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 18:09
                skoro tak się spałaś to współczuję mężowi
                • ashraf Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 18:30
                  Nie zrozumiałaś... może to brak seksu rzucił ci się na głowę?
                  • opostka Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 18:49
                    hahaha piszesz od rzeczy, brak spójności w twoich postach, ziewwww
                    • ashraf Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 23:04
                      Naucz się czytać albo nie pisz głupot.
                      • opostka Re: Seks w ciazy!!!! 15.05.13, 09:15
                        złota zasada trolla-gdy brak argumentów zarzucić brak umiejętności czytania ze zrozumieniem
                        • ashraf Re: Seks w ciazy!!!! 15.05.13, 13:10
                          Przytocz gdzie moje posty wzajemnie się wykluczają, bo na razie z braku argumentów (poza jednym: "a bo ja miałam tak, więc u innych nie może być lepiej) tylko naskakujesz na mnie.
    • lunia_fox Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 15:45
      NIe współżyjemy w ciąży w ogóle. Najpierw przez zagrozenie torbielą a teraz z obaw, strachu i wstydu przed dzieckiem w brzuchu... Mąż też się przed nim wstydzi big_grin
    • taka_sobie_2 Re: Seks w ciazy!!!! 13.05.13, 22:06
      Mi też się w ciaży nie chciało, chciałam się tylko przytulać, mąż też jakoś nie rzucał się na mnie wink Kochaliśmy się chyba do 34 tygodnia ale tak średnio raz w miesiącu... Ja bardziej tęskniłam za czasami jak nam się częsciej chciało smile
    • tysiamama21 Re: Seks w ciazy!!!! 14.05.13, 09:20
      No mi sie nawet chce, ale jak już starsze dziecko pójdzie spać, to jestem półprzytomna ze zmęczenia i kończy się seksem raz na 1,5-2 tygodnie. Zresztą niemąż tez się jakoś na mnie nie rzuca, w trakcie seksu jest ostrożny (nadmiernie wink a po zawsze mi się pyta, czy dziecko tego nie czuje. Ja mówię o wszystkich narządach i błonach płodowych oddzielających penisa od potomstwa, on powtarza: "no tak, tłumaczyłaś mi", a następnym razem i tak dopytuje o to samo big_grin

Ale ogólnie jest akceptowalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka