Dodaj do ulubionych

biegunki a zaparcia?

09.08.04, 00:08
jestem w 7 tc, czy miałyście może wzrost aktywności układu pokarmowego, a nie
jak wszędzie trąbią spowolnienie pracy jelit, co w prostej linii prowadzi do
zaparć? Bo ja mam wręcz odwrotnie, czyli lekkie opróżnianie ok 3 razy
dziennie (przed ciążą okropne zaparcia nawet tygodniowe)Lekarz mówi mi,że to
normalne, jedne kobiety w tę stronę inne w drugą, no jednym słowem stan
odmienny, ale jakoś lepiej bym się czuła jak, któraś z Was by miała podobnie,
(juz o najlepszych sposobach na zaparcia nie mogę czytać)
Obserwuj wątek
    • dominika8 Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 08:59
      ja przed ciążą też bałam się zaparć, ale muszę powiedzieć, że na szczęście nic
      się nie zmieniło, i dalej mój przewód pokarmowy funkcjonuje prawidłowo (obecnie
      23 tydz)
      • edytafg1 Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 10:48
        Hej, ja mam podobnie od ok.3 tyg -raz dziennie ale zdecydowanie przeciwienstwo
        zaparcia...
        • beata3211 Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 11:53
          Ja na poczatku miałam podobnie. Prawie rozwolnienia co jakiś czas. Az sie
          przestraszyłam bo wcześniej miałam troszkę problemów z jelitami. Ale tylko sie
          niepotrzebnie martwiłam i robiłam kupę badać (nie mówiąc już ze wydatek był
          spory). A teraz jest ok, co jakis czas tylko mały problem z wypróżnieniem a
          później to tylko biegam i szukam kibelka bo nieszczęście murowane. Także
          niemartw się, jedne mają w tę a drugie we wtę. I tak to jest bo w ksiażkach
          przeważnie pisza o zaparciach i jak tak sie kobieta naczyta że powinno być
          zaparcie to sie martwi, a niepotrzebnie!!
          Pozdrawiam Beata i ktosiek
    • mumisia Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 12:12
      Witam

jestem w 8 tc i jednymz pierwszych objawów była biegunka - bylam pewna ze
      czyms sie zatrulam co zjadłam od razu kibelek. Na teraz jets lepije al etez
      nagle ni z tego ni z owego po 2 dniwym zatwardzeniu nagle dostaje 1 dniowj
      biegunki. tak tojus jest lekarz mi powiedzial ze kazdy inaczej przechozi ciaze
      wiec tym z abardzo sie nie przejmuje
    • kmianka Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 13:11
      Pocieszę Cię, ze ja na początku obu ciąż miałam tak jak Ty smile
      Końcowka ciąży, a zaparć jak nie było tak nie ma smile Nic, tylko się cieszyć smile
      • ryba2 Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 13:19
        Ja do konca I wszego trymestru nie mialam problemow, wrecz mozna powiedziec ze
        sie ich pozbylam smile. Biegalam do kibelka wrecz z zegarkiem w reku, co dzien o
        tej samej porze (jak nigdy). Potem zupelnie nagle w 4 m-cu zaczely sie zaparcia
        (az dostalam hemoroidow). Trwalo to 1 miesiac i na szczescie juz minelo. Mysle
        wiec ze nie ma sie czym martwic. W koncu jedne dziewczyny wymiotuja na poczatku
        inne maja zaparcia to dlaczego nie mialoby sie dostac biegunki?
    • brys1 Re: biegunki a zaparcia? 09.08.04, 15:39
      ja na razie jestem "prawie pewna" ciąży, bo dopiero po teście i przed badaniem
      krwi, ale na mój gust to może być jakiś 4 tydzień i rzeczywiście - w porównaniu
      z tym co " zwykle", teraz mam zdecydowanie lepszą przemianę materii (choć nie
      biegunki)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka